Şimdi Ara

şerit led 10 metre yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar mutfağıma şerit led yapmak istiyorum araştırdım biraz ama sorunlarıma karşılık bulamadım.öncelikle mutfakta rgb 5050 smd şerit led kullanmayı düşünüyorum led yapacağım yerin uzunluğu 9.5 10 metre civarında.ledleri birbirine bağlayarak trafoya tek bir uçtan versem uç kısımlara doğru sönme olacağı kanatine vardim.kendimce bi şekil çizdim aranızda anlayan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi.
    mutfakta buhar filan olacağından dolayı silikonlu mu silikonsuz model mi kullanmalıyım
    alacağım trafo kaç amper gücünde olmalı
    bu şekile göre yapılırsa iki şeridi aynı anda aynı renklerde kontrol edebilirmiyim şerit led 10 metre yapma

• yok mu arkadaşlar cevap verebilecek biri
  • Çizdiğiniz şekilde bağlamada bir sorun oluşmaz.Ama aynı şey olacaktır hemen hemen yani tek 10 metrelik ledin sonunda olacak ışık azalması 2 adet 5 metrelik ledlerin sonunda olacaktır bunu engellemenin yolu daha yüksek amperli trafo kullanmaktır.Tabi 2 adet 5 metrelik ledde aynı şekilde azalma olacak demiyorum daha az olacaktır ama olacaktır.Bence bir takın deneyin sonuçta ledlerde bir diyot + ve - yanlış bağlasanızda bozulmazlar.
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    peki hocam mesela 12 amperlik veya 15 amperlik bir trafo kullansam ışık azalması meydana gelirmi acaba ledlerin sonlarına doğru yine.
    birde led controlleri de trafoyla aynı amperdemi satın alayım.led controllerin amperinin trafo amperinden yüksek olması sorun oluşturur mu
  • bu baglama seklinde sorun olmaz, zaten paralel baglamissiniz, gucu ortadan veriyormus gibi oluyor 10 metrelik tek parca seride.

mutfakta cok buhar olacagindan suphe ediyor iseniz silikonlu alin, hem tozlaninca temizligi daha kolay olur, hem de nemden etkilenmez.

kontrolcu ve guc kaynaginin akim degerleri farkli olabilir, ancak en dusuk akim degerinin ihtiyacin olan kadar olmasi gerekir. ihtiyacini da seridin ozelliklerinden ogreneceksin. serit icin her metresi icin kac amperlik olmasi gerektigi yazar. 10 la carpip en az bu akimi destekleyen guc kaynagi ve led kontrolcu kullanman gerekir.

bu arada kontrolcuye RGB led kullaniyorsaniz veya isigin siddetini ayarlayabilmek istiyorsaniz, veya uzaktan kumanda ile acip kapayayim dusuncesinde iseniz ihtiyaciniz var. Bunun disinda tek renk ve, yansin sonsun derseniz basit anahtar yeterli olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 17 Ağustos 2016; 18:26:03 >
  • Arkadaş zaten tüm sorunuzu yanıtlamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 adet LED fener / ışıkdak
    5 ay önce açıldı
    3. Stop lambası Ve led yapma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.