Şimdi Ara

Serdar Ortaç Beste mi yaptığını sanıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: radyasyo_N

Kötü müzik yoktur, Serdar Ortaç vardır.

• O değil de bazı tipler var sadece "dım tıs dım tıs"dan ibaret olan içinde hiçbir anlamı olmayan sözler bulunduran -zaten çoğunda bu da yoktur- ve melodi ezgi duygu namına hiçbir şey bulundurmayan şeyleri dinleyenleri görüyorum Serdar Ortaç bunlara nazaran yine iyi. Ha dinlemem sevmem ama insanın müzik konusunda bir statüsü olmalı. Dım tıs dım tıs tamam dansta diskoda falan gider de bunda dinlenecek ne bulunur orasını anlamıyorum. Serdar'ı savunmuyorum ancak Serdar'a laf atıp da bilimum "dım tıs dım tıs" müzikleri dinleyen zevksiz kendisiyle çelişkili bir kitle var bu forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T
    @0RK
    Turkiye'de sanatci diye gecinenlerin bu isi para icin yaptigi gercek. Bu isi para icin yapmayan kisi sayisi cok azdir emin ol.

Ayrica aradaki farki anlayin. Ben Serdar Ortac ya da onun muzigini savunmuyorum. En son kac sene once herhangi bir sarkisini duydum hatirlamiyorum bile. Ben konuyu acan kisinin Serdar Ortac'i dinleyenlerin kultur seviyesi ile ilgili yaptigi yorumun yanlis oldugunu soyluyorum.

Muzik=Kultur seviyesidir diye bir sey de yok. Bir kisinin ne kadar kulturlu oldugu sadece dinledigi sarkiciya ya da sarkiya bakarak anlasilmaz. Muzik sadece kulturu olusturan seylerden biridir ama tek basina muzik=kultur diye bir sey denmez. Chicago'da New Orleans'da Jazz yapan siyahi(zenci) kisiler var ama daha adam gibi Ingilizce konusmaktan(gramer olarak) aciz, yasadiklari yerde olan bitenlerden, kendi tarihlerinden bir haberler. Bu adamlar kulturlu mu oluyorlar yani? Yok oyle bir sey..

Kültürlü=bilgili anlamında kullanılıyor değil mi? Tarih bilmiyor ya da edebiyat bilmiyor diye kültürsüz diyemeyiz. Serdar Ortaç'ın yaptığı çoğu müziği sevmiyorum. Bana göre aynı şeyleri tekrarlıyor. Ama kötü diyemem çünkü başkalarına iyi geliyor. Soner Sarıkabadayı'nın sesi rezalet ama birileri beğeniyor. Bazı şeyler görecelidir ama bazı zevkleri bilgi seviyesi artmış kişilerin yaşadığı da gerçek. Müzik zevki kültürü yansıtır bana göre de.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Bence tahtını sağlam sanmasın, birkaç yüz beste daha yapsın; çünkü dünya üzerinde rakipleri çoğalıyor.

Hayır, o kızı öldürdüler :D

• quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

@0RK
    Turkiye'de sanatci diye gecinenlerin bu isi para icin yaptigi gercek. Bu isi para icin yapmayan kisi sayisi cok azdir emin ol.

Ayrica aradaki farki anlayin. Ben Serdar Ortac ya da onun muzigini savunmuyorum. En son kac sene once herhangi bir sarkisini duydum hatirlamiyorum bile. Ben konuyu acan kisinin Serdar Ortac'i dinleyenlerin kultur seviyesi ile ilgili yaptigi yorumun yanlis oldugunu soyluyorum.

Muzik=Kultur seviyesidir diye bir sey de yok. Bir kisinin ne kadar kulturlu oldugu sadece dinledigi sarkiciya ya da sarkiya bakarak anlasilmaz. Muzik sadece kulturu olusturan seylerden biridir ama tek basina muzik=kultur diye bir sey denmez. Chicago'da New Orleans'da Jazz yapan siyahi(zenci) kisiler var ama daha adam gibi Ingilizce konusmaktan(gramer olarak) aciz, yasadiklari yerde olan bitenlerden, kendi tarihlerinden bir haberler. Bu adamlar kulturlu mu oluyorlar yani? Yok oyle bir sey..

İstisnalar tabii ki olur. Doğuştan müziğe yetenekli insanlar olabiliyor. Şimdi biraz dediğimden cayıyormuş gibi olacağım fakat müzik=kültür tam olarak olmasa bile kültürü oluşturan büyük etmenlerden biridir. Ama ne var ki çoğu insan arkada çalan müziğin kalitesine bakmadan sadece sözleriyle değerlendiriyor. Mesela müzik olarak pop tarzından daha üst düzeyde olan arabesk tarzının dinleyici kitleleri arasında uçurum var. Müzik tarzı olarak değil belki ama, tarzın içinde dinlediği müziklerden, bir insanın kültür ya da karakter analizini yapabilirsiniz. Mesela ne kadar sanal müzik de olsa kaliteli pop şarkıları olabiliyor. Bunları bulup da dinleyebilen insan diğerlerinden daha bilgilidir. Bu sınıf ayrımı arabesk dinleyeninde de, metal dinleyeninde de, techno dinleyeninde de görülebilir. Ama ne var ki bir klasik müzik bu konuda belirleyicidir. Kültürlü insanın hoşuna gider(gitmese bile saygı duyar), kültürsüz insan gürültü der geçer. İstediğiniz gibi deneyebilirsiniz bunu.

Muzik kulturu olusturan etmenlerden biridir. Hangi etmenin ne kadar buyuk oldugu kisiden kisiye degisir. Muzik kulturu iyi olan biri muzik dinlemeyi sevdigi icin muzikle ilgileniyordur. Aman baskalari bana kultursuz demesin diye degil. Muzik ile o kadar ilgilenmeyen biri filmlerle ilgileniyor olabilir o yuzden film kulturu iyidir. Bir baskasi okumayi seviyordur o yuzden bol bol okur. Bir baskasi tarih ile ilgilidir surekli eskiden olan seyleri arastirir.

Yani bir kisinin kulturu bu etmenlerden sadece birine bakarak anlasilmaz. Serdar Ortac dinliyor diye kultursuz dediginiz kisiler belki baska konularda cok bilgililer. Muzik kulturleri gelismemis diyebilirsiniz ama genelleyip kultursuz demek kadar yanlis bir sey yok.

Olayi kendine endeksleyerek dusun. Muzik kulturun iyi olabilir ama elbet senin de benim de bilgi sahibi olmadigimiz seyler vardir. O seyler hakkinda bilgi sahibi olan biri gelip sana kultursuz dese bu seni kultursuz mu yapar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 16 Nisan 2011; 2:48:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

eskiden bende müzk klas sağlam waaow derdindeydim ama müzik yahu sadece hoşuna gider dinlersin gitmez dinlemezsin iyi müzik dinleyen adam veya konuya bakarsak iyi müzik yapan adam başka dünyaya ışınlanmıyor,onun yaptığı müzik evreni değiştirmiyor...

Bence yanlış düşünüyorsun. Müzik cidden insanları etkiler. Apaçi müziğinin belli kesmi nasıl etkilediğini.

apaçi müziği onları etkilemedi ki. apaçiliğin kanında popüler olana özentile olduğu için herkes abandı. 1 yıl önce dalga geçtiğimiz şeylerle popüler olunca herkes bir anda ona uymaya başladı

• @Y!g!T

Müzik evrenseldir. Her insan müzik dinler. Ama geriye kalan şeyleri her insan yapmak zorunda değildir. Örneğin biri kitap okur diğeri okumaz, biri film izler diğeri izlemez, biri gazete okur diğeri okumaz... Ülkemizde okuduğun bir kitap, ülke dışında pek de fazla bir işe yaramaz. Ayrıca özellikle şiirlerde olmak üzere Türkçeye çevirilirken bu eserler, büyük bir anlam kayması yaşıyor. Müzikte ise böyle bir şey söz konusu değil.

Ben şimdi (mesela) bilgi sahibi olmadığım bu konular hakkında tutup da bir yazarı bir filmi, benden daha çok bilgisi olan birine karşı savunmam. Ama şöyle ki çok kitap okuyan biri benden daha çok şey biliyor diye bir kaide yok. Ya da çok film izleyenin. Filmcilik ya da kitap ile ilgili birşeyler yapmışsa, yapmaya çalışmışsa bu insan o zaman onun sözünü dinlerim.

En azından benim için kültürü oluşturan temel etkenler 1. olarak müzik, 2. olarak da yemektir. Çünkü bunlar evrensel nitelik taşır. Yemek yemeyen bir insan yoktur herhalde ? Gel gelelim ki bir ülkeyi tanımlarken ilk öne çıkan yemek ve müzik kültürleri oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz

quote:

@0RK

Kültürlü=bilgili anlamında kullanılıyor değil mi? Tarih bilmiyor ya da edebiyat bilmiyor diye kültürsüz diyemeyiz. Serdar Ortaç'ın yaptığı çoğu müziği sevmiyorum. Bana göre aynı şeyleri tekrarlıyor. Ama kötü diyemem çünkü başkalarına iyi geliyor. Soner Sarıkabadayı'nın sesi rezalet ama birileri beğeniyor. Bazı şeyler görecelidir ama bazı zevkleri bilgi seviyesi artmış kişilerin yaşadığı da gerçek. Müzik zevki kültürü yansıtır bana göre de.

Kultur Latince'deki "Colere" sozcugunden gelir. Colere ise kendini gelistirmek, yetistirmek ve ya ilerletmek anlamlarina gelir. Yani bir insanin cevresindeki her sey onun kulturunu olusturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: judith

O yüzden insanların müzik zevklerini eleştirirken biraz seviyeli eleştirelim. Ona bakılırsa simsiyah marsık gibi giyinen kafa sallayan bangır bangır metal dinleyen tiplere acıyan gözlerle bakıyorum.

o bangır bangır dediğin müzik dünyayı değiştirdi. serdar ortaç eşliğinde kızları fordlamaya benzemez
  • dünya nasıl ve ne zaman değişti arkadaş ikidir soruyoruz ama.değiştiyse de yanlış değişmiş yalnız keklemişler sizi...
  • hippi döneminin amerika ve dünya etkisine bak, sonra konuşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 16 Nisan 2011; 3:08:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz

quote:

@0RK

Kultur Latince'deki "Colere" sozcugunden gelir. Colere ise kendini gelistirmek, yetistirmek ve ya ilerletmek anlamlarina gelir. Yani bir insanin cevresindeki her sey onun kulturunu olusturur.

Sağol . Gerçekten kültürün tam olarak neyi anlatığını bilmiyordum.

• quote:

@Y!g!T

Müzik evrenseldir. Her insan müzik dinler. Ama geriye kalan şeyleri her insan yapmak zorunda değildir. Örneğin biri kitap okur diğeri okumaz, biri film izler diğeri izlemez, biri gazete okur diğeri okumaz... Ülkemizde okuduğun bir kitap, ülke dışında pek de fazla bir işe yaramaz. Ayrıca özellikle şiirlerde olmak üzere Türkçeye çevirilirken bu eserler, büyük bir anlam kayması yaşıyor. Müzikte ise böyle bir şey söz konusu değil.

Ben şimdi (mesela) bilgi sahibi olmadığım bu konular hakkında tutup da bir yazarı bir filmi, benden daha çok bilgisi olan birine karşı savunmam. Ama şöyle ki çok kitap okuyan biri benden daha çok şey biliyor diye bir kaide yok. Ya da çok film izleyenin. Filmcilik ya da kitap ile ilgili birşeyler yapmışsa, yapmaya çalışmışsa bu insan o zaman onun sözünü dinlerim.

En azından benim için kültürü oluşturan temel etkenler 1. olarak müzik, 2. olarak da yemektir. Çünkü bunlar evrensel nitelik taşır. Yemek yemeyen bir insan yoktur herhalde ? Gel gelelim ki bir ülkeyi tanımlarken ilk öne çıkan yemek ve müzik kültürleri oluyor...

hocam aynen duygularıma tercuman olmuşun

edit:tabiki tam olarka müzik=eşittir kültür değil hemen lafı çarpıtıcak yer aramayın.
    Bahsettiğim,kültürlü bir insanın ucuz müzik dinlemiyeceği olgusuydu.Hiç Murat Boz hayranı Prof.Dr. veya bilim adamı,üst düzey yönetici v.s(yani bulunduğu konuma gelmek için bilgi birikimine sahip olması gereken biri) gördünüz mü?Ben görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 16 Nisan 2011; 3:15:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç
    dünya nasıl ve ne zaman değişti arkadaş ikidir soruyoruz ama.değiştiyse de yanlış değişmiş yalnız keklemişler sizi...

Pat diye müziğin olanları değiştirmesini bekleyemezsin. Aslında ilginç bir konu olur: müzik mi insanları etkiler yoksa insanlar mı müziği? diye.
  • quote:

@Y!g!T

Muzik evrenseldir. Geriye kalan seyleri her insan yapmak zorunda degildir lafi muzik icin de gecerli. Insanlar muzik dinlemek zorunda mi? Ayrica kitap icin verdigin ornek muzik icin de gecerli o zaman. Turkiye'de dinledigin bir Turkce parcayi yurt disinda kac kisi bilir?

Cevrene bir bak. Dunyadaki insanlarin sence % kaci anlayarak ya da bilerek muzik dinliyor? Cogu kisi sevdigi icin muzik dinler. Kendilerine ne hitap ederse, hangi muzik turunu severlerse onu dinlerler. Bunun ustune bu tur kisilerin muzik kulturu gelismemis denebilir. Ancak muzik kulturu gelismemis demek ile tamamen kultursuz demek arasinda daglar kadar fark var.

• quote:

quote:

@Y!g!T

Muzik evrenseldir. Geriye kalan seyleri her insan yapmak zorunda degildir lafi muzik icin de gecerli. Insanlar muzik dinlemek zorunda mi? Ayrica kitap icin verdigin ornek muzik icin de gecerli o zaman. Turkiye'de dinledigin bir Turkce parcayi yurt disinda kac kisi bilir?

Cevrene bir bak. Dunyadaki insanlarin sence % kaci anlayarak ya da bilerek muzik dinliyor? Cogu kisi sevdigi icin muzik dinler. Kendilerine ne hitap ederse, hangi muzik turunu severlerse onu dinlerler. Bunun ustune bu tur kisilerin muzik kulturu gelismemis denebilir. Ancak muzik kulturu gelismemis demek ile tamamen kultursuz demek arasinda daglar kadar fark var.

Kültürsüz denilemez buna bell seçtiği terim yanlış oldu. Bence kültür yerine bazı şeyleri aşmak kullanılabilir.

• Valla bi yerden sonra okumadım. Şu kadar söylüyorum Serdar Ortaç iğrenç müzik yapıyor. Müzikten anlamayan tüketim toplumuna yönelik günü birlik iğrenç şeyler..
    Sadece Serdar Ortaç değil günümüzde bu "pop müzik" yapanların hepsi berbat. Bu iğrenç şeyleri nerede duysam kulağıma beynime tecavüz ediliyor sanki. İnsanlar nasıl dinliyor ya bu duygudan yoksun bir birinin kopyası anlamsız gürültüleri. Bir de kendilerine sanatçı diyorlar bunlar. Ha******** diyorum ha********

Edit: Allah aşkına şöyle bir başyapıt varken nasıl dönüp Serdar Ortaç dinlerim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremg -- 16 Nisan 2011; 3:53:25 >

• sizler tartıştığınız sürece o adam saltanatını sürecektir
  • bu adam hic üsenmeyip 60 dk Lık bi sarkı yapmıs ve 3er 5er dk Lık sarkıLar haLinde parcaLamıs
    oLay bu
  • Aslında bizim buralarda onun ne kadar berbat bir şarkıcı olduğunu söylememiz/tartışmamız bile onun bir şeyler başardığını gösterir.

Her zaman savunurum; "Reklâmın iyisi kötüsü olmaz."
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.