Şimdi Ara

Sensördeki Lekeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Makineyi yeni aldım. Daha önceden de var mıydı bilmiyorum fakat ormanda objektif değiştirdim fazla özen göstermeden ve ertesi gün gökyüzü fotoğrafı çekerken fark ettim. Evde de beyaz folyo üzerinde diyaframı kısarak denemeler yaptım ve fotoğraflarda s üst köşede 1 adet belirgin ve aşağıda da görünüyorsa şayet 2 adet siyah nokta var. Ayın başında temizleme kiti alıp halledeceğim fakat bunların tozdan kaynaklı olup olmadığına nasıl emin olabilirim? Diyaframı 11-12'nin üzerine çıkartıp düz beyaz kağıt ya da gökyüzü çekiminde fark ediliyor.

Not: Lensi fiber bez ile temizledim lensten kaynaklanan bir durum yok.

Sensördeki Lekeler

Sensördeki Lekeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 27 Şubat 2016; 17:28:55 >

• hava pompan varsa tozsuz bir ortamda içine hava üflet. ağzınla üfleme nemli hava tozu oraya iyice yapıştırır.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Şu an elimde hiç bir temizlik aleti yok hepsini önümüzdeki hafta alacağım. Dediğinizi yapacağım. Şunu merak ediyorum tozun objektif değiştirirken girmesi çok spesifik bir durum mu yoksa çok olağan mı?
  • Objektif değiştirirken olabilecek durumlardan biri sensöre toz girme olayı. El pompası ile makineyi uzun pozlamaya alıp (Canonlarda bulb (B)) ve deklanşöre badıp ayna kalkınca hava üfletmek ile basit bir çözüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dozer112 kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Yüzde kaç oranında sonuç veriyor bu işlem? Çünkü pompanın dışında da çeşitli temizlik araçları var ve almışken kit olarakta alabilirim. Fakat boş yere parada harcamak istemiyorum yalnız pompa işe yarıyorsa büyük ölçüde pompa alayım sadece.
  • Sensör temizliği için pompa dışında malzeme kullanmayınız. Diğer temizleme cubukları, ıslak mendiller vs bana göre extra. Şimdiye kadar sensördeki tozlar için hep pompa kullandım. Objektif camı için lens cleaner alabilirsiniz ama ben gerek duymadım hiç. Uv koruyucu kullanıyorum. Üzerini gözlük bezi ile siliyorum. %90 sonuç verir pompa.
  • dozer112 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Öyleyse yalnızca pompa alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Radyatör çatlak giderici toz
    14 yıl önce açıldı
    Ekrandaki leke nedir?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Teşekkür ederim. Öyleyse yalnızca pompa alacağım.

Evet, pompa işinizi görecektir.

• Selamlar,
    Bu sensör kirlenmesi her fotoğrafçının korkulu rüyası ve canını sıkan bir durum.
    benimde başıma geldi.
    ama aşağıdaki ürünlerle sorunu çözdüm.
    Benim makine FullFrame di o yüzden 4060 modelini aldım.
    Eğer makinen FullFrame değilse non olanı alman lazım.
    Önce ıslak ile temizliyorsun sonrada kuru ile siliyorsun.
    hiç bir sıkıntı çıkmadı sıfır gibi oldu.
    üstelik ilk defa yaptım.
    ama tabi bayağı bir tırsarak yaptım ve çok dikkatlice.
    ne çok baskı ne çok hafif orta karar bir şekilde temizledim.
    internette videolarıda var. videolaarı izlersen çok rahatlıkla üstesinden gelirsin.

Green Clean SC-4060-3 Swap 4`lü Islak ve Kuru Sensör Temizleme Çubuğu - Full Frame
    Green Clean SC-4070 Swap Islak ve Kuru Sensör Temizleme Çubuğu - Non Full Frame

Şimdiden kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.