Şimdi Ara

SENNHEİSER PX 100 İİ İNCELEME (MX 270 DAHİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar..Tam iki yıl önce aldığım mx 270 kulaklığım geçen sene PX 100 İİ yi almaya giderken bozuldu.. Sol tarafta ki kablosunda temassızlık oldu ve ses aniden gitti, tabi ben de sazan gibi garantiye vermeyip direk attım. Aslında 2 yıl veya daha fazla kullanmış olabilirim. Neyse ardından uzun bir süre mx 270 almadım sonra askere gitmeden önce philips She 2001 aldım. Mx 270 den sonra açıkçası sesleri pek gerçekçi vermiyordu, halen bile duruyor kullanmıyorum. Bugün gidip kendime Yeniden Mx 270 aldım. Aslında aklımda AKG k309 vardı hatta ona da bakıcaktım ama yoktu. Tip olarak AKG farklı gelmişti, tabi sesinin daha renkli olduğu biliyordum. Şu an da MX 270 Burn-in olmakla meşgul.

MX 270 Artıları ve Karşılaştırmalar.

Öncelikle olarak sesi çok yüksek seviyelere çıkartabiliyorsunuz. Telefonum Galaxy Note max ses seviyesi nin üstüne bir de ben +10db çıkartıyorum öyle dinliyorum.Sahne derinliği harika tüm sesleri ayrı ayrı ve net bir şekilde duyabiliyorsunuz. Hatta benim px 100 ii de bazı sesleri az alıyorken mx 270 de daha canlı ve net aldım. Tabi Px 100 ii nin basslarının daha yoğun olduğunu unutmamak gerekiyor.

ARTILARI
    1. Geniş sahne derinliği
    2. Basslar yeterli ve abartı yapıp sesi boğmuyor.
    3. Ses ne ve yapay değil gayet doğal ses veriyor.
    4. Malzeme kalitesi iyi seviyede
    5. Kablolar soğuktan sertleşmiyor gayet yumuşokk

EKSİLERİ
    1. Pedler 2 çift çıksa iyi olurdu zamanla yırtılıp kayboluyor ve satın aldığım yerde ki bayan garanti vermiyor tarzı mantık dışı bir espiti yapmaya kalktı.
    Yani tek sıkıntı pedler.

MX 270 Mİ, SHE 2001 Mİ?

İkisi de şu anda elimde mevcut ancak She max seste çatlama yapıyor onun harici bassları Mx 270 kadar gerçekçi vermiyor ancak fiyatına görede iyi bir kulaklık. Sahne derinliğide çok geniş değil bana Mx 270 daha net geldi.

SENNHEİSER PX 100 İİ YORUMLARIM

Evet neredeyse 1 yıldır türlü türlü işkencelerime maruz kaldı. +10DB gibi korkunç bir ses seviyesi ile dinlememe rağmen halen bile hayatta..
    150 Tl bayılmıştım. Parasını fazlası ile hak ediyor. Elimde şu anda Philips SHL 5002 ve SHL 9500 var. SHL 9500 Sanırsam uzun zamandır satılmıyor, zaten üniversite yıllarımda Teknosa müthiş bir indirim yapıp 60 Tl değerinde ki kulaklığı 20 Tl ye vermişti.. Ahh ahh az yol gitmedim, Ankara da sadece Panoroma da vardı nasıl gitmiştim kimse almasın diye.hahaha

PX 100 İİ ARTILAR.

1. Ses net ve sahne geniş.
    2. Bass sesler mükemmel çıkıyor yani bassları harika.
    3. Malzeme kalitesi çok şugar. Yani gayet havalı ve kaliteli.
    4. Kablosu yumuşak ve tek tarafta var, ayrıca katlanmasıda çok hoş.
    5. Max seste çatlama bozulma yok.

PX 100 İİ EKSİLER.
    1. Sanırsam ben bass sesleri max da dinlediğimden diğer sesler biraz geride kalıyor. Mesela Mx 270 de duyduğum bir sesi Px 100 ii daha az veriyor. Sanırsam bass ın yoğunluğundan tabi bir de ben maximum sesin +10db üzerinde dinliyorum.
    2. Burdan sennheiseri kınıyorum çünkü taşıma kabı vermedikleri için..Saçma sapan bir bez parçası vermişler kullanmıyorum bile.
    3. Yalıtım konusunda malum açık tip. Otobüsün önündeki vatantaş bile ben max sesi açınca gayet duyabiliyor ama açmıyorum tabi.

SHL 9500 VE SHE 5002

İkisinide dinledim. SHL çok bass sevenler için ideal. Şöyle ki dinlerken kulak pedleri zımbırdıyor o kadar. Ancak ben +10db yapınca kulaklık koptu.hahaha. Sol taraf sol yanından yara aldı, yani hafif ses gitti. Ancak sesleri bass dan dolayı boğuk veriyor. Sanki başka ses yokmuş gibi tatsız dinliyorsunuz. Bir süre sonra başta ağrı yapıyor ve sahne geniş değil. Şarkıdan sıkılıp çıkartıyorsunuz..Önermiyorum. SHE ise açık kanal olduğundan ses de herhangi bir boğulma söz konusu değil hatta Px 100 ii ye yakın diyebilirim ancak Px 100 ii nin kaldırdığı seste SHE maalesef çatlama yapıyor. Ayrıca SHE nin malzeme kalitesi hiç hoş değil sanki adi malzemeden yapılmış gibi, kablosuda sertleşecek gibi duruyor. SHE nin sahnesi çok geniş değil ayrıca sesleri PX 100 İİ gibi canlı veremiyor, bence o fiyata başka modeller aranmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OLIHOGDES -- 7 Kasım 2013; 19:44:01 >

• OLIHOGDES kullanıcısına yanıt
    Şuan MX 170 kullanıyorum ama bas yoğunluğu çok fazla olduğu için MX 270 almayı düşünüyorum. Bas-tiz dengesi iyi midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Şuan MX 170 kullanıyorum ama bas yoğunluğu çok fazla olduğu için MX 270 almayı düşünüyorum. Bas-tiz dengesi iyi midir ?

Hayırlı akşamlar,, İnan şu an bile mx 270 kullanıyorum,, ses çok net ve detayları çok rahat duyuyorsun,, kaç yıldır kullanıyorum,, Tavsiye ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OLIHOGDES

quote:

Hayırlı akşamlar,, İnan şu an bile mx 270 kullanıyorum,, ses çok net ve detayları çok rahat duyuyorsun,, kaç yıldır kullanıyorum,, Tavsiye ediyorum

Ne tür müzik dinliyorsunuz ?
  • quote:

quote:

quote:

Türk sanat müziğinden tut, rock, pop, slow,, hepsini dinlerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türk sanat müziğinden tut, rock, pop, slow,, hepsini dinlerim

Ben genelde rock ve metal müzik dinliyorum ve günlerdir kulaklığı deniyorum. Benim dinlediğim türlerden ziyade pop, rap vesaire türler için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bas sesler diğerlerine göre daha baskın duyuluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.