Ben MTW ilk versiyon kullanıcısıyım. Cihazı iPhone X ile kullanıyorum. Bluetooth 5, AAC ve SBC kodekleri var aptx yok. Simdi Samsung S10'a geçmeyi düşünüyorum. Onda da Bluetooth 5 ve aptx var. Sorum şöyle: geçince ses farkı yaşar mıyım. Androidlerin sesleri daha düşük diyorlar acaba kullanan varmı ? bu farkı deneyen var mı ? |
Sennheiser Momentum True Wireless 2 detaylı inceleme. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar merhaba, Jabra'nın yeni ürünü 85t çıktı biliyorsunuz. 75t gibi bass çılgını bir kulaklık yerine daha çok TW2'ye rakip olacak bir kulaklık olduğu söyleniyor.
85t'nin bu konuda TW2'den daha iyi olduğunu söyleyenler de gördüm. Sizler ne düşünürsünüz? Ayrıca TW2'nin basslarının yetersiz gelmesi gibi bir durum olur mu?
Teşekkürler
-
Bilgisayarda mikrofonu test etme şansın oldu mu?
-
Kesinlikle çok fark var. Android de aptX olduğu için daha etkileyici ve daha fazla detaya sahip bir ses alıyorsun. -
Hayır hocam, Momentum True Wireless 2'nin mikrofonları başarılı fakat çok iyi değil, kötü de değil şikayet etmezsin. Mikrofon konusunda sıkıntılı olan model 1.versiyondur. -
Bass konusunda 85t MTW2'den iyi değil hocam. Bir kere frekans değeri 20-20000 Hz. MTW2'de ise bu değer 5-21000 Hz. Bu şu anlama gelir ilk frekans değeri (20/5 Hz) ne kadar düşük olursa kulaklık o kadar iyi bass seslerini üretiyor anlamına gelir ayrıca burada kullanılan sürücünün kalitesi ve kulaklığın sahip olduğu ses işleme teknolojileri de alınan performansı etkiler. İstisnalar da bulunmakta, MTW2'nin sürücüsü küçük fakat çok kalitelidir ve 5 Hz'e kadar bass frekanslarını bile üretebilir. Bu yüzdendir ki çok iyi bass verir. Ben MTW2 ile tüm bassboosted şarkıları rahatlıkla keyif alarak dinleyebiliyorum. Bunu her kulaklıkta maalesefki hissedemiyor insanlar. Frekans değeri 20-20 Hz olup çok iyi bass veren kulaklıklar da bulunmakta istisna modeller de var. Fakat ne kadar iyi olursa olsun. MTW2 kadar iyi olduğunu ben düşünmüyorum. Hani JBL desen anlarım, sony desen anlarım da MTW2 bass konusunda Jabra 85t ile karşılaştırılamayacak kadar iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 30 Ocak 2021; 14:27:6 >
-
Evet hocam :) -
Eğer MTW2 almaya karar verirseniz birkaç uyarım olacak servis yüzü görmemek için kulaklığı sakın düşürmeyin ona ne kadar narin davranırsa ve onu ne kadar iyi korursanız o da sizi o kadar uzun süre idare edecektir ve performansını bozmadan uzun yıllar kullanabileceksiniz. Zira çok hassas cihazlar düşmelere karşı birkaç kere düşündüğünüzde bile zarar görme ve bozulma riski var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 30 Ocak 2021; 14:32:14 > -
MTW2 aldım. Aldığım gün iade işlemlerini başlattım. Maksimum ses düzeyi çok zayıf geldi. Ses kalitesi olarak tabiki iyi ama ancak abartıldığı kadar bir fark görmedim. Bass'ı ayarlama ve güncellemelerle arttırabilmiş olsam da maksimum ses düzeyini hiçbir şekilde arttıramadım. Müzik dinlerken elim sürekli ses arttırmaya gitti.
Ücret iademi alınca şansımı Jabra 85T'lerden yana kullanacağım. Eğer onlar da tatmin etmez ise 75T'ye yöneleceğim
-
Kullandığınız telefonun marka modeli nedir? Allah Allah bu zamana kadar hiç bir yerde duymadım böyle birşey. -
Samsung Galaxy S8. Ben bir kaç yerde daha okumuştum bu eleştriyi ama bizzat tecrübe edince hayal kırıklığı yaşadım. Telefonun kendi kutusundan çıkan AKG kulaklık bile daha yüksek ses seviyesi verdi. Gerçi bile kelimesiyle haksızlık ederim, kutudan çıkan kulaklık için beni hep çok memnun etti ancak kablosuz bir kulaklık arayışındayım.
Ses kalitesi olarak TW2 gayet başarılı hiçbir itirazım yok ancak "Müzik dinlemeyi yeniden keşfettim", "Hiç duymadığım enstrümanları duydum" vs. gibi bir durum olmadı bende açıkçası.
-
Başınıza gelen duruma üzüldüm, belki de kulaklıkta bir sorun vardır. Çıkıyor çünkü. Mesela benim ilk aldığım Momentum TW1'i cebime koyuyordum bağlantı kopuyordu. Şirkete gönderdim anında değiştirdiler. Bahsettiğim duruma benzer donanımsal bir problem olabilir. Çünkü bende bangır bangır çalıyor ses seviyesini hiç sorun etmedim yüksek çünkü çok çok nadir o da otobüste ve çok gürültülü bir ortamda sizin gibi düşündüm. Özellikle yolda müzik dinlerken mükemmel sizi ortamdan soyutluyor müzik harici hiç birşey duymuyorsunuz. İstanbuldaysanız size denetebilirim.
Nasıl kullanıyorum onu da anlatayım?
Telefonum android aynı sizinki gibi modeli s10e (telefon modeliniz yeterli bu arada iyi bir ses kaynağı olarak uygundur, aptX desteği var.)
Telefonumda Xtreme Music Free DAC programı yüklü ve etkin.
Ortalama 320 kbps değerine sahip müzik dinliyorum.
Full basslı müziklerde bu değer yeri geliyor 128 hatta 92 ve 64 kbpsye kadar düşebiliyor.
Kulaklığın programından tiz ağırlıklı açıyorum bası da biraz yükseltiyorum ve keyfime bakıyorum.
-
Yardımınız için çok teşekkür ediyorum, maalesef yurtdışında yaşıyorum. Samsung'un kendi ekolayzır menüsünden ayarlamaları yaptım. S10e kullanıyorsanız kutudan çıkan AKG kulaklığı mutlaka denemişsinizdir. Aldığım maksimum ses seviyesi üç ağaşı beş yukarı aynıydı. Belki sizin gibi ayrı bir uygulamayla çözüme ulaşılabilir ancak şansımı bir de 75t ile deneyeceğim
-
Görüşlerinizi bekliyorum. Satın aldığınızda ürün hakkında yorumunuzu buraya yazar mısınız? MTW2 efsane kulaklık ya ben ses seviyesinden de ses kalitesinden de çok memnunum. Elektronik müzik dinliyorum. Dinlediğim müzikler yüksek bass ve tize sahip müzikler. 107 desibeli dolu dolu hissettiriyor. Bangır bangır çalıyor. 75t güzel kulaklık. Memnun kalırsın. -
Avrupada satılan modeller ses kısıtlaması ile geliyor. Ondandır.
Bir de spotify-dan dinliyorsanız spotify ayarlarında audio normalization var. Oradan onu kapatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 12 Şubat 2021; 18:5:22 > -
75t'ler geldi. Uygun ekolayzır ayarını tutturunca güçlü bir ses alabildim. Tabi 75tlerde de birkaç problem var. Ama en azından yüksek ses alınabiliyor ve bassları daha başarılı geldi bana. Kısa bassları daha iyi verebiliyor. Tizler fazla güçlü ve kulak tırmalayabiliyor. Tizleri kısıp bassları uygun bir ayara getirince ve mid ayarını da doğru yapınca beni tatmin etti diyebilirim.
-
play.google.com
XTREMEMusic™ App - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=xmc.androidexpert35.com.xtrememusicchecker
Bu uygulamayı yükle, sesin değiştiğini hissedeceksin.
-
75t aldim 2 gündür kullanıyorum iade hakkim var amazondan fakat herkesin övdüğü ses kalitesini ben bulamadim hatta ses miktarı dahi az geldi senheiserr mtw2 mi bu mu dersin çoğunlukla sporda kullanacağım -
Valla ses yüksekliği açısından Jabra75t, Momentum TW2'den kat kat yüksek bence. 75T'de de bir sürü eleştirilecek çok büyük sorunlar var ama en azından yükses ses ve bas alabiliyorum. Ama Jabra'nın da internette abartıldığı kadar süper bir cihaz olduğunu da düşünmüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 3 Mart 2021; 2:54:20 > -
Merhaba, kulaklığı 2 gün önce aldım, çok az ses gelme durumu bende de vardı, ve iade etmeyi düşünüyordum. Bugün kullanim kılavuzunu tekrar okudum ve sağ kulaklığa basılı tutarak sesi yukseltebildigimizi gördüm. Telefondan ses seviyesi maksimumda gözüktüğü halde sağ kulaklığa basılı tuttuğum an duyduğum ses 3-4 kat arttı. Belki aynı şey size de olmuş olabilir, iyi günler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X