Orijinalden alıntı: ghan91 şebboy seni anlıyorum bende bi kızı seviyorum kıza bi türlü söyleyemiyorum su anda bile mesajlaşıyoruz ama hiç umudum yok gerçekten
senin içinde bulunduğun durumla ilgili çok şey bilmemekle beraber tavsiyem doğrudan konuşmak yerine ona bunu belli etmendir. hoş kızlar durumu anlamak için ekstradan çabaya gerek duymazlar ama en azından sen olumlu yada olumsuz bir sonuca ulaşmış olursun. bana gelirsek, sana tavsiye ettiğim şeyi kendim yaptım ama hareketleri ile nazikçe hayır cevabını verdi. kısa süre birbirimize soğuk davrandıktan sonra durum eskiye döndü. demek istediğim benimle bir daha konuşmaz diye kendini çekme, hem böyle devam ettiği müddetçe daha çok üzülürsün ve ilerde diğer arkadaşların da söylediği gibi keşke dersin.
@3RS!N teşekkürler
İçinde kalmasın arkadaşım söyle gitsin. Ben öyle yaptım mutluyum huzurluyum. Kibarca hayır cevabını aldım, orada bitti. Merak etme konuşmaya devam edersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Şebboy
quote:
Orijinalden alıntı: ghan91 şebboy seni anlıyorum bende bi kızı seviyorum kıza bi türlü söyleyemiyorum su anda bile mesajlaşıyoruz ama hiç umudum yok gerçekten
senin içinde bulunduğun durumla ilgili çok şey bilmemekle beraber tavsiyem doğrudan konuşmak yerine ona bunu belli etmendir. hoş kızlar durumu anlamak için ekstradan çabaya gerek duymazlar ama en azından sen olumlu yada olumsuz bir sonuca ulaşmış olursun. bana gelirsek, sana tavsiye ettiğim şeyi kendim yaptım ama hareketleri ile nazikçe hayır cevabını verdi. kısa süre birbirimize soğuk davrandıktan sonra durum eskiye döndü. demek istediğim benimle bir daha konuşmaz diye kendini çekme, hem böyle devam ettiği müddetçe daha çok üzülürsün ve ilerde diğer arkadaşların da söylediği gibi keşke dersin.
@3RS!N teşekkürler
ya hafiften bi iki kere belli ettim ama hiç bi tepki vermedi anlamamış gibi davrandı bir iki kere daha deniycem olmazsa bakalım söylicem herhalde
Var mı bi gelişme?
Uzaklaş; Yoksa sana dokunurum, Yoksa yasak tanımam, Günahkâr olurum, günahım olursun, Kaç, görme, Görürsen hatırlama, Hatırlarsan ağlama. Gelme. Yoksa sana dokunurum, Dudaklarına konarım Gözlerini esir alırım Kölem olursun, Gecelerce kölen olurum, Didik didik ederim hayatını, Benden başkasına yaşatmam seni, Tarihini vururum, anılarını asarım, Yüreğine saplarım kendimi Bedeninde yatıya kalırım Teninde beklerim geleceğimi Yaklaşma; Seni alırım, Senin olurum, Özgürlüğüm yoldaş olur yanına, Sensiz düşüncelerim toprak olur, Taparım sana, yatağına tapınak derim, Yüzünde güneşler beklerim, Gitmezsen sana dokunurum Sahiplenirim seni, Sana aşkı yaşatırım, Daha küçük aşklara katlanamazsın, Benimle ölürsün... "Kavuşamayan iki dağdık, aramızda güneş vardı"
Baktı bana.. Hayatın yorucu temposundan artık iyice incelmiş beyaz saç telleri ve kat kat kırışıklık binmiş pak suratıyla süzdü.. Gözleriyle aklı bir hareket etmiyor ve nerede olduğu bilinmeyen bir maziyi canlandırıyordu hatıra defterini andıran zihninde. İç çekti ve “Geçti artık o devirler ihtiyar!” der gibi çevirdi gözlerini başka bir noktaya. Damlaların yere düşme aşkıyla yarıştığı bir İstanbul akşamında vapurdan inen gençlerin taviszsiz ve anlayışsız yürüyüşlerine katıldı yavaş adımlarla. Elleri cebindeydi. Soğuk, içini titreterek girdiği bedenine iyiden iyiye hakim oluyordu rüzgarlı Beşiktaş sahilinde.. Yanından hızlıca geçen, onun 3 adımına 5 adımla karşılık veren ve nispeten daha genç yüreklere aldırmadan ilerliyordu kalabalığa. Yaşlıydı! Her türlü eskimeyi kaldıran bedeninden hiç şikayetçi değildi. O’da bir gençti bir zamanlar nihayetinde.. Aşık olduğu zarif bayana evlenme teklifi ettiğinde henüz 22 yaşında, hayatın dalgalanan sularında kürek çekmeye çalışan toy bir delikanlıydı. Mutlu, bir o kadarda huzurlu yarım asrı aynı bedenle geçirmiş olmanın verdiği dinamiklikti onu bugünlere taşıyan, ayakta tutan. Yaşlılığın vermiş olduğu o mahur duruşu ve açık kahverengi uzun paltosu ile uyumluydu. Başını yerden kaldırmadan attığı ihtiyari adımlar bu yolu ilk defa yürümediğinin bir kanıtıydı adeta.
Hiç bu kadar üşümemişti.. Durdu o noktada. Soluklandı başını dimdik kaldırarak. Üşümeyen ve yürümekten sıkılmayan 72’lik çınar, üşümenin de ötesinde artık adımlarında bile soluklanır olmuştu. Yağmur ise gençlerle uyumlu bir biçimde hızını azaltmadan iniyordu bir bir ağlayan gökyüzünden. Açık renkli paltolu yaşlı adam kasketinin koruması altında, elleri cebinde bekliyordu kaldırımda. Paltosu omuzlarından başlayarak gri İstanbul yağmuru rengine bürünmüştü. Sert rüzgârın savurduğu hırçın damlalar yüzüne çarptıkça başını öne eğip korunmaya çalışıyordu ihtiyar yürek. Eskisinden çok daha fazla üşüyordu artık.. 3-5 saniyelik soluklanmanın ardından harekete geçmek üzere olan yorgun ayakları tekrar geri çekildi. Hissetmiş olacak ki usulca, arkasına bakmadan çevirdi başını soluna. Soğuktan kızaran burnu ve ıslanmış yanağı her şeyi belli ediyordu. Başladı tekrar eksik yürüyüşlere. Adımları isteksizleşmişti. Vapuru beklerken yan yanaydık ve aniden başlayan sohbetimizde anlattıklarıydı içimde oluşan hüznün sebebi.. “Senin yaşlarındayken..” diye başlayan cümlesinde gönül dostuyla yürüdüğü Beşiktaş - Ortaköy yolunu anlatıyordu Beşiktaş vapuru arifesinde. O kadar dertli, yalnız ve üşümüştü ki tanımadığı birine umursamadan anlatıyordu içindekileri.. Sımsıkı tutulan eller, sıcacık sohbet, buz gibi İstanbul kışı.. Yaşlı adam 3 dakika bile geçmeden yarım asırlık soğuk günlerdeki aşk dolu sevgi yollarını anlatmıştı bile ben neden anlattığını idrak edememişken. Tek kelime edemedim o ana kadar. Vapur yavaş yavaş iskeleye yanaşma manevraları yaparken bir yandan konuşuyor, ben yaşlı adamı, yaşlı adam ise vapuru seyrediyordu dalgın bakışlarla.. Yaşadığı o sıcak yürüyüşler yaşlı adamın anlatımıyla içimi ısıtmaya yetmişti. Kapıların açılmasına az zaman kalmıştı ki son cümlesini söyledi uzun boylu, yüzü pak çınar. “3 gün önce vefat etti hanımım.” Vakur duruşu hiç bozulmadı. Ama bedeninin salıverilmişliği görünmeyecek gibide değildi. Şaşkın Şaşkın “başınız sağ olsun” derken kafasını salladı dinlediğim için bana teşekkür edercesine.. Duygulu, sessiz ortamı açılan kapıların sesi bozdu ve hiç beklemeden yolunu tuttu beyaz İstanbul gelinciğinin. 5 dakika bile sürmeyen, ani ve sonu en az İstanbul kadar soğuk olan sohbetin şaşkınlığını atamadan yürüdüm ardından. Yavaş adımları ve soğuk hava cam kenarında bir yer bırakmamıştı yaşlı adama. Tekrar daldı engin sularda.. İnsanların nefesiyle ısınan bir vapurda ellerini ovuşturuyordu, boşlukta kendini avuturcasına. Ne yüksek sesli satıcılar, ne de ötesinde bir hareket bozamadı dikkatini ve hayalindeki hanımının güzelliğini. Tek bir irkinti sadece.. Gelincik ayrılırken Kadıköy sahilinden şehirde yankılanan sireniyle selam verdi ihtiyar yüreğin güzel hanımına, “Gidiyoruz ama tekrar döneceğiz” dercesine.. Yarım asırlık aşkın sonunda geriye kalan soğuk bir bedeni İstanbul’un bir yakasında bırakıp öteki yakasına geçiyordu yaşlı adam ve burukluğu ve dalgınlığı bundandı. Sarı paltosuna sardı kendini tekrar, elleri cebinde, başı önde.. Yarı ölü uykulu hali yorgunluğunun eseriydi.. Yolculuk başladığı andan itibaren gözlerimi alamadım bu eksik kalp ağrısı tablosundan. Sabit ve donuk bir bakışın şifresi sadece bende saklıydı. Bir beşik gibi sallanan gelincik, “yaşlılar küçük bir çocuk gibidir” sözünü kanıtlar gibi uyutmuştu yaşlı adamı. Ben ise aksine sadece göz kırpmaları eşliğinde seyire dalmıştım. Sesin şiddeti zor duyan kulaklarının eşik değerini geçmiş olmalı ki gözlerini yavaşça açtı kasketli ve kasvetli yaşlı adam. Sımsıcak bir uykunun anlık rahatlaması benim yüzümde bile tebessümle neticelenmişti.. En başından beri denizden ayrılmayan gözbebekleri artık kısık bakışlar eşliğinde Beşiktaş sahilini görmüştü . İlk kez çevirdi başını, etrafını yokladı. Tam o anda; baktı bana.. Hayatın yorucu temposundan artık iyice incelmiş beyaz saç telleri ve kat kat kırışıklık binmiş pak suratıyla süzdü...
Aşk a sevgiye olan inancım artık sıfır( 0 )'a düştü günümüzde yok artık yokk ):
quote:
Orijinalden alıntı: HellLord_gs
Unutma! yüreğinde bir ismin imzası var ve sen onu silemezsin
söküp atamazsın ne kadar uğraşsan da.. seninle beraber büyür ıcındekı sızı ilk önce onu hissedersin başkasına dokundugunda…
unutma! bir kere sevdin mi uzun uzun yanarsın sitemler.. öfkeler birikirken ıcınde sen azalırsın. dilinde küfür elinde kadeh eksik olmaz günler böyle geçer. alışırsın…
unutma! sabahlar artık gecikir. ister sağa dön ister sola gözüne uyku değil gidenin hayali gelir… kendini şiirlere verirsin elin sigaraya gider her on dakika da bir fena zehirlenirsin…
unutma! bir süre güvenmeyeceksin kimseye kandine sığınacaksın aşk konuşulduğunda sen susacaksın of''larla ah''larla başlayacaksın her cümleye çevrende senden başka herkes haksız olacak senin haklılığınsa çaresiz gidecek çöpe..
unutma! bir gün kaldığın yerden başlayacaksın biri seni bulacak… önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan biraz ürkeceksin. ne kadar dirensen de nafile insansın sonuçta, seveceksin…. eski acılara bakıp da küsme sevdalara gavura kızıp da oruç bozulmaz sök at kafandan acaba''ları! bir kemik aynı yerden iki defa kırılmaz..
artık kararmaz gecelerin. bir daha yaşlar akmaz gözünden. sabahların gecikmez. kim bilir ağladığın günlere gülersin bir defa öldün ya zamanında? bir daha ölmezsin…
Gideceğin günün aylar öncesi düşen acısıdır gönlüme, saatler ilerlemesin, ve sen hiç gitme.. O son gün geldiğinde gece on iki olmasın, seni benden alıp götürecek otobüs hiç gelmesin istedim.. Yağan yağmurun altında herkese, herşeye inat gözlerinde buluşan gözlerim her an ağlamaklı yalvardım sana, Gitme.. Gidersen nasıl dayanır bu yürek sensizliğe? sensiz kalıcam, Gitme.. Hep söylerdim sana ya ellerim ellerini tutmayı özlerse? gözlerim gözlerine bakmayı isterse? Ben sensiz ne yaparım yar? Gitme.. Şimdi seni nasıl özledim bir bilsen, vakit geldi, son otobüstü seni benden alıp götüren.. sana son kez sarılırken ürkek yüreğim ve titreyen ellerimle, kokunu çektim ciğerlerimin en derinlerine.. Şimdi her nefes alışımda yalnızca senin kokun var heryerde Gitme yar, Gitme.. ya benide götür, yada gitme demeyi ne çok istedim.. Ama biliyorum çaresi olmayacağını.. sustum, söyleyemedim.. Görebildiğin tek şey gözlerimden akan gözyaşlarım ve titreyen bedenimdi yüreğimin sesini duyabilseydin eğer ne çok isyan ne çok feryad ve sitem, birde ezberlediğim tek bir kelime.. Gitme..
seninle olmanın en güzel yanı.. bir an olsada insan senin yanında, kendini tanrı katında hissediyordu. hiç bir zaman özgür bırakmadık birbirimizi git gide bağladık ve öyle bir düğümdü ki bu; piri reis bile baksa anlam veremezdi, attığı onca düğümler hiç kalırdı. çünkü bu, aşkın.. yok yok daha başka bir oluşumdu bu, yoktu hiçbir lugatta ama her ne ise onun düğümüydü bu. asla kopamadık.. kopmayı kim isterdi ki? onca kayıp verdim şu hayatta, onca kabahat ettim ama senin yüreğin hep benimleydi. hissiz olamadım hiçbir zaman ve seni sevmekten asla vazgeçmedim.. seninle olmaktan. sen ne kadar sevecensen bana karşı, bende bi o kadar kırıcıydım ama yinede muhteşemin ötesinde yaratıldı aşkımız..
.anacoth
quote:
Orijinalden alıntı: bilm-i yorum
Hocam okuyunca hüzünlenmem gerekiyo ama hüzünlenemiyorum mutluyum çok şükür,Allah size de nasip etsin.
Banada nasip oldu :) Allah bozmasın diyelim bari..
quote:
Orijinalden alıntı: 3RS!N
Biliyorum sana giden yollar kapalı Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni
Ne kadar yakından ve arada uçurum; İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini
Sen Bayan Nihayet, sen ölümüm kalımım Ben artık adam olmam bu derde düşeli
Şimdilerde bir köpek gibi koşuyorum ordan oraya Yoksa gururlu bir kişiyim aslında, inan ki
Anımsamıyorum yarı dolu bir bardaktan su içtiğimi Ve içim götürmez kenarından kesilmiş ekmeği
Kaç kez sana uzaktan baktım 5.45 vapurunda; Hangi şarkıyı duysam, bizimçin söylenmiş sanki
Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor Nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini
Çocukça ve seni üzen girişimlerim oldu; Bağışla bir daha tekrarlanmaz hiçbiri
Rastlaşmamak için elimden geleni yaparım Bu böyle pek de kolay değil gerçi…
Alışırım seni yalnız düşlerde okşamaya; Bunun verdiği mutluluk da az değil ki
Çıkar giderim bu kentten daha olmazsa, Sensizliğin bir adı olur, bir anlamı olur belki
İnan belli etmem, seni hiç rahatsız etmem, Son isteğimi de söyleyebilirim şimdi:
Bir geceyarısı yazıyorum bu mektubu Yalvarırım onu okuma çarşamba günleri
Cemal Süreyya
harika
Çok güzel gerçekten. Emrah abi senin şiirler çalınıyor ya acaba doğru mu yapıyoruz düşünmeye başladım.Bir önlem almak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: stigmata_
quote:
söküp atamazsın ne kadar uğraşsan da.. seninle beraber büyür ıcındekı sızı ilk önce onu hissedersin başkasına dokundugunda�
unutma! bir kere sevdin mi uzun uzun yanarsın sitemler.. öfkeler birikirken ıcınde sen azalırsın. dilinde küfür elinde kadeh eksik olmaz günler böyle geçer. alışırsın�
unutma! sabahlar artık gecikir. ister sağa dön ister sola gözüne uyku değil gidenin hayali gelir� kendini şiirlere verirsin elin sigaraya gider her on dakika da bir fena zehirlenirsin�
unutma! bir süre güvenmeyeceksin kimseye kandine sığınacaksın aşk konuşulduğunda sen susacaksın of''larla ah''larla başlayacaksın her cümleye çevrende senden başka herkes haksız olacak senin haklılığınsa çaresiz gidecek çöpe..
unutma! bir gün kaldığın yerden başlayacaksın biri seni bulacak� önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan biraz ürkeceksin. ne kadar dirensen de nafile insansın sonuçta, seveceksin�. eski acılara bakıp da küsme sevdalara gavura kızıp da oruç bozulmaz sök at kafandan acaba''ları! bir kemik aynı yerden iki defa kırılmaz..
artık kararmaz gecelerin. bir daha yaşlar akmaz gözünden. sabahların gecikmez. kim bilir ağladığın günlere gülersin bir defa öldün ya zamanında? bir daha ölmezsin�
Bunu siz mi yazdınız??
quote:
Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE
quote:
Orijinalden alıntı: stigmata_
quote:
söküp atamazsın ne kadar uğraşsan da.. seninle beraber büyür ıcındekı sızı ilk önce onu hissedersin başkasına dokundugunda�
unutma! bir kere sevdin mi uzun uzun yanarsın sitemler.. öfkeler birikirken ıcınde sen azalırsın. dilinde küfür elinde kadeh eksik olmaz günler böyle geçer. alışırsın�
unutma! sabahlar artık gecikir. ister sağa dön ister sola gözüne uyku değil gidenin hayali gelir� kendini şiirlere verirsin elin sigaraya gider her on dakika da bir fena zehirlenirsin�
unutma! bir gün kaldığın yerden başlayacaksın biri seni bulacak� önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan biraz ürkeceksin. ne kadar dirensen de nafile insansın sonuçta, seveceksin�. eski acılara bakıp da küsme sevdalara gavura kızıp da oruç bozulmaz sök at kafandan acaba''ları! bir kemik aynı yerden iki defa kırılmaz..
artık kararmaz gecelerin. bir daha yaşlar akmaz gözünden. sabahların gecikmez. kim bilir ağladığın günlere gülersin bir defa öldün ya zamanında? bir daha ölmezsin�
Bunu siz mi yazdınız??
Hayır. Benim olanların altında ismim mutlaka olur
Zaten net bir isim varsa yazarım altına benim olmadığı zaman ama bu şiirin kime ait olduğunu bulamamıştım
quote:
Orijinalden alıntı: FearFroMe
Çok güzel gerçekten. Emrah abi senin şiirler çalınıyor ya acaba doğru mu yapıyoruz düşünmeye başladım.Bir önlem almak lazım
Sadece GECE ÇİÇEKKLERİ'nde öyle oldu diğer şiirler için rastlamadım öyle birşey.