Şimdi Ara

senet ile araba ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: escobar360

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Sen her parani odediginde ona karsilik senedi alacaksin. Senedi de cakmakla bir guzel yakacaksin.

Ortada senet kalmadiginda borc da kalmaz

anlatamadım galiba ben :) arabanın üstünde rehin var 3.000 tl lik seneti bir şekilde aldıkta rehinde var şuan için tek çözüm arkadaşların dediği gibi senetleri bankaya yatıtırmam adama başka çare yok gibi.

Elbette parayi bankadan yatiracaksin. Elden para mi verilir bu devirde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki arkadaşlar şöyle yapsam ben her ay bankadan değilde adama elden versem adamda kartının arkasına taksitin 1/6 sı alındı geriye şu kadar kaldı felan yazıp imzalasa yada kaşe mühür gibi bişeyler vursa karta böyle olurmu ? bankayada sıcak bakmamamın sebebi'de parayı atm den adama transfer ettikten sonra adamda şöyle bi düşünce olmasın diye '' amann zaten parayı yatırmış seneti vermesemde olur '' düşüncesi olabilir diye bankaya sıcak bakmadım yinede sizin öneriniz nedir ?
  • quote:

quote:

Sen her parani odediginde ona karsilik senedi alacaksin. Senedi de cakmakla bir guzel yakacaksin.

anlatamadım galiba ben :) arabanın üstünde rehin var 3.000 tl lik seneti bir şekilde aldıkta rehinde var şuan için tek çözüm arkadaşların dediği gibi senetleri bankaya yatıtırmam adama başka çare yok gibi.

Galericiler vergi ödememek için her yola başvururlar. Bundan dolayı bence senetleri banka üzerinden tahsile yanaşmazlar. Sen her ödemeni yaptığında adam senedinin arkasına senedin bedeli ödenmiştir şerhi düşüp imzalasın ve o şekilde senetleri sana teslim etsin. Ya benim aklıma şu rehin işi düştü adam 3 bin tl için arabaya rehin mi koyuyor bunun baya masrafı çıkar. Araca rehin koyduğundan emin misiniz??

• quote:

Orijinalden alıntı: parezer

quote:

quote:

Galericiler vergi ödememek için her yola başvururlar. Bundan dolayı bence senetleri banka üzerinden tahsile yanaşmazlar. Sen her ödemeni yaptığında adam senedinin arkasına senedin bedeli ödenmiştir şerhi düşüp imzalasın ve o şekilde senetleri sana teslim etsin. Ya benim aklıma şu rehin işi düştü adam 3 bin tl için arabaya rehin mi koyuyor bunun baya masrafı çıkar. Araca rehin koyduğundan emin misiniz??

evet hocam şer koydu o kadarda pahalı bişey değil 100 tl küsür bişeydi yani kaldırırkende aynı para yanılmıyorsam

• Rehin koyduğuna göre noter satışında senetler ve vadeleri belirtilmiştir zaten, senetlerin bittiği zaman galericiyle tekrar notere gideceksin ve oradan borcu yoktur kağıdını alacaksın, o kağıtla trafiğe gidip rehini kaldırabilirsin, korkacak bir şey yok, yeter ki her ay senetlerini al.
    Eğer ayrı ayrı senet yaptıysan her ödemede senedi alırsın zaten, tek senet yaptırdıysan her ödemende tarih ve tutarı senedin arkasına yazdır ve imzalat galericiye...
    Buna mülkiyeti muhafazalı satış denir.Sıkıntı yok...

• Yıl 2014 olmuş halen bu senet işi devam ediyor.

Senet durumu cidden çok tehlikelidir karşı taraf bir pislik yapmak isterse istediğin kadar uğraş o senetler onun elindeyken bir yolunu bulur yapar ki bu dediğim karaktersiz insanlar için geçerli namusuyla iş yapanlar için değil senet ile iş yapan arkadaşlar beni yanlış anlamasın.

Güvenmekten başka şansın yok sana öyle diyeyim parayı elden verme bankaya yanaş elinde sağlam koz olur en azından parayı verdiğine dair her taksit için senet yapıldıysa her ödemende o taksitin senedini al o kişiden ha ortada tek senet var ise dediğim gibi kesinlikle banakdan ödemelerini yap elinde dekont olsun yada oda olmadı paraya verdiğine dair imzalıda değil kesinlikle kaşeli imzalı belge al bu ayın taksidi için vs.

Bu saydıklarım dışında yapabileceğin pek bir şey yok ki bu dediklerimde tam garantisi yoktur sadece delil niteliği taşır karşı taraf kötü niyet düşünüyorsa zaten bir şekilde alacağını alır.

En başında bu senet işine bulaşmamalıydınız bana göre kötü kişilerin elinde kötü sonuçlar doğurabiliyor ha ama sen demişsin güvenilir bir kişi diye eğer dediğin gibiyse kendini boşu boşuna sıkıp ta üzme güzel güzel bin aracına.

• 6*500 tl halinde senet yapar büyük ihtimalle ödedikçe senedini alır dosyaya koyarsınız.
    bor bitince ödediğiniz senetlerle birlikte şerhi kaldırırsınızki bunun içinde noterde para harcarsınız biraz..
    sonra zaten araç üzerinize geçmiş sıkıntı yok borcunuzu ödemediğiniz takdirde dava açabilir karşı taraf
    düzenli öderseniz sıkıntı olmaz adam zaten galerici yeri belli dert etmeyin..
  • Cebinde para yok araba derdindesin hadi aldin ,bitmis artik bu saatten sonra buraya niye soruyosun.
    Zaten galerici sana arabayi iteledi her ay bi 500tlde bakima vereceksin.
    allah akil fikir versin bu gece bol bol dua et

• avukata danışın. En doğru ve hukuksal bilgiyi ondan alırsınız. biz ne desek havada kalır
  • Insanlar buraya akil akmak biseyleri paylasmak icin yaziyo insanlari kirmak icin degil AIRARMADA..Bilmis bilmis konusup arkadasi kirmaya hakkin yoktu terbiyesizlige luzum yok..Herkez birbirne efendi ve saygili olmali,arkadasimiz tecrubesiz ve genc olabilir AMA,sen bole davranamazsin..Hayirli kandiller..

• quote:

Öncelikle herkeze merhaba forumda yeniyim ,
    Konuya gireyim hemen arkadaşlar bugün senet ile galeriden uygun yollu bir araba aldım 6.000 tl ye 3.000 tl peşin verdim geri kalanını aylık 500 tl olarak senet yaptılar 6 tane ayrıca adam noterden satışı üstüme verdi ancak 3.000 tl şerh koydurdu noterden arabaya borçların hepsini kapattıktan sonra şerh'i kaldırrım dedi adam güvenilir biri ama yinede kafamda soru işareti kaldı sizlere danışmak istedim . Şimdi bu adam bi pislik yapıpta son taksitte hiç bi taksitini ödemedi diye dava açıp arabayı altımdan felan almaya kalkarsa ben bişey ispatlayabilirmiyim yani her ay ödediğime dair bişey almam gereklimi senetim dışında adam'dan ?

ulen ne adamlar var adam yanılmış bir iş yapmış burada yol yordam soruyor millet adamı tersliyor ne insanlar var yahu.

Neyse Dostum herşey den önce paranoya düzeyinde bir endişeye kapılma.Bu yersiz olur ancak varsayalım işler kötüye gitti korktuğun oldu.Bu işler genelde icra, mahkeme ve taraflar arsında sürer ve böyle bir durumda ben borcu ödemiştim kardeşim dediktikten sonra bu sözünü kanıtlayacak her türlü delile ihtiyaçın var.Bu delilleri topla ve muhafaza et.Parayı bankadan yatır şu araçın borç ödemesi diye not düş dekontları sakla(ödemeyi şerhi koyan kişinin veya şirketin hesabına yaptığına emin ol), borçlarını ödedikten sonra senet al veya makbuz al veya buna benzer her ne varsa ileride lazım olabilir mantığıyla resmi belge topla.Bu önemli ayrıca araç ta şerh var mı yok mu onu bir öğrenmen lazım.Bunun da en kolay yolu edevlet kapısı üzerinden plaka sorgulaması yapacaksın.(edevlet şifren yoksa ptt den 10 tlye alabilirsin).Ve gelelim sondan bir önceki konuya :D
    Adamdan borcunu ödediğine dair belge,senet vs isterken vaya parayı bankadan yatırırken yok adama şöyle ayıp olur, yok adamdan utanırım söyleyemem, yok adama güvenmiyomuşum gibi anlaşılır diye yersiz düşüncelere kapılma, şöyle düşün adam sana nasıl güvenmemişse şerh koymuşsa kardeş bende güvenemiyorum dersin ölüm var kalım var dersin hertürlü kanıtını istersin.Bunu es geçme. Son olarak senetle,çekle,sözle,resmi olmayan her türlü işle iş yapma. İşler tıkırın da olsa bile acaba sorusu kalır.
    Ancak yinede fazla endişelenme henüz ortada bir yanlışlık yok tedbirinide alırsan heç bir durum olmaz .Hadi eywallah kal sağlıcakla.

• Memleketimde böyle yardımsever bireyler olduğu sürece bişey olmaz bizlere ..

Herkeze çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için gerçekten için rahatladı bir nebzede olsa napalım bizde böyle ufaktan bişeylere sahip olmak için bu yollara başvurduk ama hayırlısı ile dediğiniz gibi ben borçlarımı ödedikten sonra bi sıkıntı olmaz herhalde , neyse ilginiz için çok teşekkürler tekrardan .. İyi kandiller !
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Cebinde para yok araba derdindesin hadi aldin ,bitmis artik bu saatten sonra buraya niye soruyosun.
    Zaten galerici sana arabayi iteledi her ay bi 500tlde bakima vereceksin.
    allah akil fikir versin bu gece bol bol dua et

paran çok herhalde gereksiz herif atıp tuttuğuna göre ulan senin gibiler varya .... neyse ... öğrencilik böyle birşey canım benim anlamassın sen neyse ya bir daha görüşmemek üzere suç bende konu açtık yardım istedik bu tür herifler olduğu sürece işim olmaz bu forumda bu arada güzel cevapları için diğer arkadaşlara teşekkürler allaha emanet ...

++++

Kardesim skma canini her yerde var bu modeller

Ben birsey olucagini sanmiyorum ama birdaha bu sekilde işbaglama

• Eger tek 3000 tl'lil senet verdiysen elden satin para odeme. Banka uzerinden odeme yap.

• pos yokmuydu 6 taksit yapaydı . kendisinde yoksa bi tanıdığında varmıştır . senetle ne uğraşıyosunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

ödemeyi banka üzerinden adamın hesabına havale edin örneğin 3.000 tl borcun 2. taksiti diyede açıklama belirtin daha sağlam bi delil olur elinizde

hocam tamamda senetlerimi nasıl alacam adamdan ?

adamın yanında internetten havale yap
  • Ödemeleri bankadan yapın, senetlerinizi ödedikçe geri alın. Sorun yaşamazsınız. Daha doğrusu yaşarsanız mahkemede kanıtınız olur.
  • escobar360 E kullanıcısına yanıt
    Artis ogrencinin araba neyine ? Biz ogrencilkte otobus minibus kullandik.he param cok sanane? Cebimde param varsa alirim yoksa otururum yerimde otobuse binerim
    adam gibi konus haddini asma.
    galerici itelemis gelmia burdan akil aliyo. Akil alicak zamani gectin sen. Insallah galerici serhi kaldirmazda aglarsin buralarda

• Senet sepet işlerinden hep korkmuşumdur sıkıntılı işler mümkün oldukça bulaşmamak lazım
  • para karşılığında senet alırsanız sıkıntı olmayacaktır ama senetlerin geçerli olması için noter huzurunda yapılması lazım vs gibi birşeyler duymuştum ama kimseninde noterde senet yaptığını görmedim. sizin ödemenize karşın bir resmi belge alabiliyorsanız sıkıntı yok tabi ödemeler bitince şerhin kaldırıldığına dair yazıyıda almalısınız ki atıyorum 5 yıl sonra karşınıza kötü sürprizler çıkmasın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.