Şimdi Ara

sene 2018, UHD mi FHD mi tercih edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 40-43 inc bir televizyon alma arifesindeyim. 4K teknolijisinin televizyonlarda sunulmasının üzerinde vakit geçti, ama çok da bir içerik yok. şuanda biraz daha bütçeyi aşıp UHD almak ve 1-2 sene sonrası için güncel bir televizyon almak mı mantıklı yoksa, nasıl olsa 4K ülkemizde yagınlaşması daha da uzun süre, şimdi FHD alıp bütçeyi çok aşmamak mı?

    ayrıca son soru, UHD televizyon alsan normak hd kanallardan daha iyi bir görüntü alabilir miyiz? bir de tv önerisi olan olursa çok sevinirim...

    teşekkürler.



  • O ebatta bir tv alacaksanız, 4k almanız çok anlamlı değil. 4k tvler, 55” hatta daha büyük ebatlarda fark yaratır. 40-43 arası içşn 4knın full hd’den farkını anlamanız için 1-2 metreden izlemeniz lazım tvyi. Tabi içerik de 4k olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer sorunuz da tvlerde upscale özelliği var ama pratikte işlevsiz. Yani fullhd bir içeriği, hiçbir tv 4k’ya çeviremez. Hele ki tv yayınlarında sonuç foss. Sony, upscale konusunda 1 tık önde ama diğer markalardan. Ama dediğim gibi, çok bi fark beklemeyin bu upscale konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    O ebatta bir tv alacaksanız, 4k almanız çok anlamlı değil. 4k tvler, 55” hatta daha büyük ebatlarda fark yaratır. 40-43 arası içşn 4knın full hd’den farkını anlamanız için 1-2 metreden izlemeniz lazım tvyi. Tabi içerik de 4k olacak.
    Tesekkurler hocam. Tv tavsiyeniz var mi? Butce 2000 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef o bütçe ve ebattaki tvler hk hiçbir fikrim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.