Şimdi Ara

Senaryoyu Yapım Şirketine Satma Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Film izlemeyi seven ve boş vakitlerimi böyle geçiren biriyim. Bu nedenle de arada beyin fırtınası olsun diye kendi kendime hikayeler yazıp bunları senaryolaştırıyorum.

Geçen gün internette gezinirken çekilen filmlerde senaristlere ödenmesi gereken ücretin Senaristler Derneği tarafından filmin net gelirinin %5'i olması gerektiğini okudum. 20 milyon liralık hasılat yapan bir filmde senariste ödenmesi gereken ücretin 1 milyon lira, en düşük ihtimalle 500 bin lira olması gerekiyor bu hesapla.

Sektörün içinde olan arkadaşlara bu konuda danışmak istiyorum, acaba gerçekten ücretler bu seviyede mi yoksa bunlar sadece kulaktan dolma bilgiler mi ? Ortalama senarist ücretleri ne kadardır ?

Ayrıca örneğin elimizde hazır bir senaryo var, bu senaryoyu satmak için öyle yapımcı yapımcı dolaşmamız mı gerekiyor yoksa bunun bir yolu yordamı var mıdır ?

Bununla birlikte yapımcıya direkt senaryo mu götürülüyor yoksa önce sinopsis vs. ile mi gidilir, yapımcıya gitmeden önce senaryonun telif hakkı alınmalı mıdır genel olarak süreç nasıl işler bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Yenilmez Armada 1905 kullanıcısına yanıt
    Yapımcıya gittiğinde bütün senaryoyu okuyamayacakları için sinopsisin önemi çok büyük ve evet, dediğin gibi sinopsis ile gidilir beğenilirse senaryoyu okumaya gerek duyarlar. Kafanda daha fazla fikir oluşsun diye, geçenlerde şöyle bir video görmüştüm. İşine yarayacaktır,

https://www.youtube.com/watch?v=l8G6NzvU9hg
  • Ben de bu konuda tereddütlüyüm açıkçası.
    Şimdi güzel ve orijinal bir senaryo veya sinopsis götürürüm yapım şirketine, sonra numaradan para vermemek için '' biz bunu beğenmedik'' derler, 6 ay sonra bakmışsın senin senarya çok benzer bir film beyaz perdede...

Bunu engellemenin yolu var mı peki?
    Veya hak ne şekilde aranır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.