Şimdi Ara

“Sen sevdiğin adamın sevebileceği bir kadın olmaya çalışıyorsun” dedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • “Sen sevdiğin adamın sevebileceği bir kadın olmaya çalışıyorsun” dedi.
    Birkaç gün önce bir arkadaşımın bana kurdu cümle tam olarak buydu. İlk başta tabi ki hemen karşı çıktım. Çünkü bu güne kadar bütün doğrularıma aykırıydı bu cümle. Bir kadın ya da bir erkek hiç fark etmez ne olursa olsun kendi olmalıydı. Sevdiği insan için eğilip bükülmemeli, bir başkası olmamalıydı. Benim lugatımda bu yoktu.
    Sonra düşündükçe fikrim değişti. Eğer onun sevdiği, hoşlandığı şeylerle ilgilendiğinde git gide kendini buluyorsan, aynı şeylerden sende zevk alıyorsan ne zarar vardı bunda? Evet tam da böyle eğer seni daha güzel bir kadın yapıyorsa bunlar, sen kendini böyle daha iyi hissediyorsan kendini buluyorsan bu şekilde, evet sevdiğin adamın sevebileceği bir kadın olmak çok daha güzelse bu iyi bir şeydi.
    Sonra ki cümlesiyse ne mutlu ki aşık olduğun insan sana kendini bulduran değiştiğinde daha iyi hissettiren biri. Ya kötü bir insan olsaydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belirszlk -- 28 Nisan 2018; 23:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cümle hava da kalmış, okurken beynim yandı, "sevdiğin adamın" olması daha doğru gibi.

Bu arada hoşgeldin harun abi

Sana kadın olup olamdığını sormadı; ama söylemek için can atıyorsun sanki

Bir kız böyle yapmaz. Tabii kaşar değilse(peynir olan)...
  • Bir film izlemiştim. Alkol bağımlısı bir adama aşık olan bir kadın vardı. Kadın adamla savaştı onu alkolden uzaklaştırmak için ama bunu başaramadı sonra dediği cümle “o beni dünyasına alacak, onun alışkanlıkları benim alışkanlıklarım olacak, onun zaafları benim zaaflarım olacak. Bu bataklıkta birlikte batacağız.” Sonra düşündüm kendi kendime bu kadarını yapabilir miyim ben diye? Sanırım hayır. Belki gerçek aşk bu. Eğer aşk buysa o zaman aşk hastalık.
    Aslında biz sevdiğimiz adamın,onun güzel davranışlarına bakıyoruz. Hayatımızı o şekilde şekillendiriyoruz. Ona benzemeye çalışıyoruz. Aşk, sandığımız aşk bize onun kötü özelliklerini göstermiyor, göstertmiyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3D2CADADD -- 29 Nisan 2018; 0:33:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-3D2CADADD

Bir film izlemiştim. Alkol bağımlısı bir adama aşık olan bir kadın vardı. Kadın adamla savaştı onu alkolden uzaklaştırmak için ama bunu başaramadı sonra dediği cümle “o beni dünyasına alacak, onun alışkanlıkları benim alışkanlıklarım olacak, onun zaafları benim zaaflarım olacak. Bu bataklıkta birlikte batacağız.” Sonra düşündüm kendi kendime bu kadarını yapabilir miyim ben diye? Sanırım hayır. Belki gerçek aşk bu. Eğer aşk buysa o zaman aşk hastalık.
    Aslında biz sevdiğimiz adamın,onun güzel davranışlarına bakıyoruz. Hayatımızı o şekilde şekillendiriyoruz. Ona benzemeye çalışıyoruz. Aşk, sandığımız aşk bize onun kötü özelliklerini göstermiyor, göstertmiyor maalesef.
    selam bayan tanışalım mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aşık olmak nasıl bir duygu?

Kanı hızlı akan kardeşlerim makaraya almış biraz, toparlayayım dedim. Konuya yazan iki bayan da yazı tiplerinden anlaşıldığı kadarıyla makaraya bağlayan kardeşlerimden yaşça büyük ve bakış açısı kazanmak için yazan kişiler.

Erkek bakış açısıyla yazayım, yaşça da bu iki bayandan da büyük olmam muhtemel. Yani biraz da tecrübe diyeyim... Konu sahibi arkadaşa hitaben yazmam gerekirse, kadın yaratılış itibariyle kaçanı oynar; erkek kovalayanı... Bu güne kadar hangi iki erkek ve kadını analiz ettiysem doğal denge bu... Yani eğer kadın erkeği kovalıyorsa sonu %99 hüsranla bitiyor. Erkek karakterliyse kızı kullanmadan ilişkiyi bitirir, sanırım üniversite zamanlarındasınız, muhtemeldir erkek sizi kullanır. Arkadaşınızınki üstü kapalı bir uyarı olsa gerek, sizi düşündüğünden... Dışarıdan bakan göz çok daha doğru tespitler yapar, kadınlar bazen aşkın dozunu kaçırıp erkeğin karşısında gittikçe küçülebiliyor, kaçıp ulaşılmaz olması gerekirken. Belli safhadan sonra erkek kadını gözden çıkarıyor, sonu hüsranla bitiyor malesef. Naçizane görüş...

• Başlığı anlamamıştım konuyu ilk gördüğümde erkeğin biri kız düşürmeye çalışıyor diye düşündüm ama başlığı 30. kere okuduğumda anladım ki kız görünümlü kız olabilirsin o yüzden çok güzel yazmışınız belirszlk hanım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Selam,

Kanı hızlı akan kardeşlerim makaraya almış biraz, toparlayayım dedim. Konuya yazan iki bayan da yazı tiplerinden anlaşıldığı kadarıyla makaraya bağlayan kardeşlerimden yaşça büyük ve bakış açısı kazanmak için yazan kişiler.

Erkek bakış açısıyla yazayım, yaşça da bu iki bayandan da büyük olmam muhtemel. Yani biraz da tecrübe diyeyim... Konu sahibi arkadaşa hitaben yazmam gerekirse, kadın yaratılış itibariyle kaçanı oynar; erkek kovalayanı... Bu güne kadar hangi iki erkek ve kadını analiz ettiysem doğal denge bu... Yani eğer kadın erkeği kovalıyorsa sonu %99 hüsranla bitiyor. Erkek karakterliyse kızı kullanmadan ilişkiyi bitirir, sanırım üniversite zamanlarındasınız, muhtemeldir erkek sizi kullanır. Arkadaşınızınki üstü kapalı bir uyarı olsa gerek, sizi düşündüğünden... Dışarıdan bakan göz çok daha doğru tespitler yapar, kadınlar bazen aşkın dozunu kaçırıp erkeğin karşısında gittikçe küçülebiliyor, kaçıp ulaşılmaz olması gerekirken. Belli safhadan sonra erkek kadını gözden çıkarıyor, sonu hüsranla bitiyor malesef. Naçizane görüş...
    düşüyor mu böyle?

• Bu konuyu özelden tartışmaya ne dersiniz

Yazdıklarınıza katılıyorum. Kaçan kovalanır olayı bana saçma geliyor. Fakat durum böyle gerçekten. Erkekler zor kadın seviyor. Bir kız bir erkeğe duygularını açarsa bu iş bitiyor. Erkek onu cebinde görüyor. Erkek için oyun bitiyor. Ulaşmaya çalıştığı şey bir anda eline düşüyor. Kadın şartları ve şansını ne kadar zorlarsa, erkek de bu zorluğu yenmek için o oranda şavaşıyor. Ve bu erkek için ilgi çekici oluyor. Çok fazla konu görüyorum bu forumda bununla ilgili. Geçen birisi açmıştı yine adam kız için uğraşmış uğraşmış sonunda sevgili olmuşlar peki sonunda adamın dediği şey “uğraşırken tatlıydı, şimdi bir önemi yok.” Çoğu erkek böyle. Ama kız uğraşsaydı bir erkek için. Aman nasılsa beni seviyor erkek diye düşünür,Naz yapan bu sefer erkek olur, onu cebinde görürdü. Sonu hüsran. Olan iyi kızlarımıza oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bir film izlemiştim. Alkol bağımlısı bir adama aşık olan bir kadın vardı. Kadın adamla savaştı onu alkolden uzaklaştırmak için ama bunu başaramadı sonra dediği cümle “o beni dünyasına alacak, onun alışkanlıkları benim alışkanlıklarım olacak, onun zaafları benim zaaflarım olacak. Bu bataklıkta birlikte batacağız.” Sonra düşündüm kendi kendime bu kadarını yapabilir miyim ben diye? Sanırım hayır. Belki gerçek aşk bu. Eğer aşk buysa o zaman aşk hastalık.
    Gerçek aşk karşılık beklemeden fedakarlık yapmaktır

Yazdıklarınıza katılıyorum. Kaçan kovalanır olayı bana saçma geliyor. Fakat durum böyle gerçekten. Erkekler zor kadın seviyor. Bir kız bir erkeğe duygularını açarsa bu iş bitiyor. Erkek onu cebinde görüyor. Erkek için oyun bitiyor. Ulaşmaya çalıştığı şey bir anda eline düşüyor. Kadın şartları ve şansını ne kadar zorlarsa, erkek de bu zorluğu yenmek için o oranda şavaşıyor. Ve bu erkek için ilgi çekici oluyor. Çok fazla konu görüyorum bu forumda bununla ilgili. Geçen birisi açmıştı yine adam kız için uğraşmış uğraşmış sonunda sevgili olmuşlar peki sonunda adamın dediği şey “uğraşırken tatlıydı, şimdi bir önemi yok.” Çoğu erkek böyle. Ama kız uğraşsaydı bir erkek için. Aman nasılsa beni seviyor erkek diye düşünür,Naz yapan bu sefer erkek olur, onu cebinde görürdü. Sonu hüsran. Olan iyi kızlarımıza oluyor
    Yani aslında kaçan kovalanır dediğimizde akla ilk gelen değil de biraz açarak realiteye uyarlanmış halde anlatmam gerekirse, erkekler genelde ilk bakışta aşkı yaşar. Sonra ilgi duyduğunu göstermeye çalışır, bu noktada kadın kaçmayıp koşarak gitse de erkeğin gözünde değerini yitirmez. Aksine bana ilgi duysam da duymasam da bir kadın böyle yaklaşırsa sempati duyarım fakat hoşlanmadığım taktirde arkadaş seviyesinden öteye gidemez, iş bu noktada kadının ilgisinin şiddetine bakıyor. Açıkça belli etmeye çalışırım arkadaştan öteye geçemeyeceğini ama çoğu kız kullanılıyor bu konuda. Bu safhada erkeğin kızda tanıdıkça çok ilgi duyduğu bir şey fark etmesi gerekiyor ki iş yürüsün... Bana kalırsa kadın erkek birbirine ilgi duyduğunu açıkça göstermeli, bunda kadını küçük düşürecek bir şey yok, aksine açık yürekli biri gibi düşünürüm bende anlamı pozitiftir. Tanıdıkça hoşuma giden yanları ağır basarsa kız arkadaşım olmasında bir sakınca yoktur. Kadını esas küçük düşüren erkeğin ilgisizliğini belirtmesine rağmen üzerine gitmesidir veya durumun konuyu arkadaşın tavrına yakın bir hal almasıdır. Burada ince bir çizgi var, eğer bir kadın hoşuna gitmeyen şeyleri sırf erkek seviyor diye yapıyor veya sevmeye çalışıyorsa kadın karakterinden ödün vermiş olur. Sonuçta ilişki bir bütün, bir zaman sonra sıradanlaştığında gerçek hisler ortaya çıkmaya başlar ve zamanında gün kurtarılmış olsa devam eden süreçte sonuçlar üzücü olur. Konu sahibi arkadaşın bunu sorgulaması gerekiyor her şeyden önce...

Zamanında bana ilgisini aşırı seviyede gösteren bir kadın vardı, göze hitap eden biriydi esasında iyiydi ama şartlar uymadığı için ben mesafeli durmaya başladım. Bir süre sonra sevgisinin saflığını fark ettikçe her ne kadar şartlar uymasa da küçük adımlarla daha iyi tanımaya karar verdim, belki şartlar değişir diye düşünerek. İlgisine çok saygı duyardım, ilgisinin saflığından dolayı da en azından ilk etapta istediği elde etti; yani bana gerçekten ciddi seviyede seviyor dedirtti. Şartlar değişmedi konu derinleşmeden kestik, en azından uyum sağlayamadığımızı veya şartlardan dolayı ilişki yaşayamayacağımızı fark etti. Bunu kaçan kovalanırdaki ince çizgiyi biraz daha net çizmek için yazdım. Kadınların çoğu değerli erkekleri biraz burnu havada biraz da ukala olmalarından kaybediyor. Değerli bir erkek bir kadının peşinden koşmaz kolay kolay, kadının ilgisini göstermesi de kadını küçük düşürmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 29 Nisan 2018; 11:18:26 >

• _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.