Başarılı olmaktan başka bir şansın yok. İşini en iyi şekilde yapıp bir an önce yükselmelisin. Olay sadece verilen görevi yapmak değil, katma değer katmak. Zarganalığın manası yok. Kimse sana çok çalıştın diye aferin demeyecek. Düşük not ortalaması ile dandik üniversiteden mezun olan ancak çevresine göre iyi maaş alan yeni mezun bir itten bahsediyorum. Öğretmenin şöyle demiş, LinkedIn’de adam şu alana yönel demiş bunları takip etmeye devam et. Kendin düşünemeyip nasihatlere kulak ver, ilerleyen yıllarda aldığın düşük maaşı farkettiğinde geç olacak. Karı bakıyosun. Aferin, sosyal medyaya habire seni seviyorum diye foto at. Tüm gün karıyla mesajlaş. Bi sene sonra o karı yanında olmayacak. Sonra üzülecen, karı beni terk etti diyip karıya bahane bulacan. Sen betaysan karı napsın? Sonra yine bi karıya gönül verip yine aynı loopa girecen. Karıya paspas çekmeyi maskülenlik sanan bir nesil türedi. Cömertlikle tavlamak eskide kaldı, artık karılar da çalışıyor. İlişkilerin çoğu beta öder zihniyeti ile devam ediyor, sadece maddi düşünmeyin, ilgi olarak da düşünün bunu. Dünyayı gezecez, para harcayıp vücut yapacaz. İşte ben buyum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim