Şimdi Ara

Sempron işlemciyi nasıl bilirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Rubisco

Sempronlarin mobil ve dusuk gucte calisan modelleri var. Ama Turionlar ile aralarinda perf. farki da var dogal olarak. Bunu bi miktar telafi etmek icin calisma frekanslari yuksek. 3300+ Sempron (2GHZ) 1.6 ghz amd, 1.73 GHZ intel islemcilerden daha iyi perf. verebilir.

Diger yandan da 1.5 GHZ Celeron M performansi da 1.5 GHZ hizinda Pentium M islemciden geri degildir. Ve dogal olarak 3300+ Sempron bu 1.5 GHZ Celeron M islemciyi aradaki hiz farkdan dolayi rahatca gecer.

Ama işlemcilerde performansın hızla ölçülemeyeceği artık bir 5 senedir falan biliniyor sanırım. Bende şöyle bir yorum yapayım.

Ben de şöyle derim. Celeron M işlemci 1mb önbelleği sayesinde kendisinin 1/8 i kadar önbellleğe sahip sempron'u geçer...

İşin açıkçası araştırmama rağmen celeron m ve sempron ikilisini karşılaştıran bir incelemeye hiç rastlamadım. Ama şunu okudum testlerde, celeron M ve pentium M arasında performans farkı yok.

• Simdi karsilastirmayi yaparken, CPU hizi ile karsilastirabileceginiz aletler var, karsilastiramayacaklariniz.

Celeron M = 1 MB L2 Pentium M (sadece guc koruma ozelligi yok).
    Bu yuzden 1MB L2 olan Pentium M ile arasinda hemen hic fark goremezsiniz, ayni bus hizi ve ayni frekansda. Yani elimizde 1.5 GHZ hizi ve 1MB L2'si olan, 400 MHZ FSB'de calisan bir Pentium M islemci olsaydi, Celeron M'i dovemezdi.

P4 ile AMD yada mobil Pentiumlari saat hizina bakarak karsilastirmak hatalidir. Ama Turion islemciler isle Pentium M veya Celeron M'leri saat hizina gore karsilastirmaniz mantiklidir.

Celeron M Ancak kendisi ile ayni hizda calisan bir Sempron islemciyi gecebilir. Bizim piyasada en hizli 1.5 GHZ Celeron M islemci var, bunun hizi kesinlikle 1.6 GHZ AMD Turiondan veya 1,7 GHZ Intel Pentium M'den geride olduguna gore, asla 2 GHZ hizinda calisan 3300+ Sempron islemciyi gecemez.

Incelenebilecek linkler:
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20050614/index.html
    P4 vs. Pentium M

Desktop Sempron 3300+ vs. Athlon 64 3000+, 3200+
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20050807/index.html

Sempron 2800+ vs. Pentium M 1,86 ghz . Turion 1.8
    http://www.tomshardware.com.tr/mobile/20051007/turion_64-13.html#oyunlar_open_gl

Pek alakasi varmi bilmem de Hp nx6125 ML 34 x300 paylasimli.
    http://www.mobilityguru.com/2005/09/27/hp_adds_amd/page21.html

Daha var da, az bi vakit bulim eklerim.

• Soru: Sempron 64 bit işlemciyi nasıl bilirsiniz?

Cevap: Centrino'dan ve Turion'dan kötü, Celeron'dan iyi . . .
  • yahu burası notebook foeumu ve bildiğim kadarıyla notebooklarda 64 bit sempron işlemci yok al sana

quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

Soru: Sempron 64 bit işlemciyi nasıl bilirsiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: bscol

yahu burası notebook foeumu ve bildiğim kadarıyla notebooklarda 64 bit sempron işlemci yok al sana

quote:

ewet arkadasım burası notebook forumu.. ben bunu biliyorum.. için rahat olsun yani.. yazımı aynen tekrarlıyorum, iyi bak;

arkadaş soruyu nasıl sorduysa bende o şekilde aldım.. soru alıntı yani.. topic'in başlığı.. laptoplarda sempron 64 bit olmadığı biliyorum, buna değinmedim çünkü verilen cevaplara bakmadan yazmıştım ve senin gibi çok bilen arkadaşların laptoplarda sempron 64 bit işlemci olmadığını belirtmiş oldabileceğini düşündüm.. sanırım kimse belirtmemiş.. madem sen biliyorsun da neden bana cewap yetiştirmek veya ban vermek yerine bilmeyenleri bilgilendirmek amacıyla laptoplarda sempron 64 bit işlemci olmadığını söylemiyorsun

• sempronun üzerine işlemci tanımıyorum vece dünyanın en iyi notebook u hp 6125 sempron 3100+olanıdır boşuna başka makinalar iyidir demeyin üstelik 64 bit bilmeyenlere duyurulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bscol -- 8 Şubat 2006 12:52:38 >

• quote:

sempronun üzerine işlemci tanımıyorum

quote:

vece dünyanın en iyi notebook u hp 6125 sempron 3100+olanıdır

quote:

boşuna başka makinalar iyidir demeyin üstelik 64 bit bilmeyenlere duyurulur

• yaw kancasız oltaya bile geliyorsun

quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

quote:

sempronun üzerine işlemci tanımıyorum

quote:

vece dünyanın en iyi notebook u hp 6125 sempron 3100+olanıdır

quote:

boşuna başka makinalar iyidir demeyin üstelik 64 bit bilmeyenlere duyurulur

• Esas sazan benim:

Laptoplardaki mobil Sempronlarda 64 bit yoktur simdilik.
    Desktop islemcilerde sadece 3400+ Sempronlarda 64 bit vardir.
  • ya bu sempronla turion arasındaki fark nedir bi türlü anlayamadım
  • sen bunu anlayana kadar mesaj sayın 1000 e falan yükselir heralde.. yandık yaa . . . .

• quote:

sen bunu anlayana kadar mesaj sayın 1000 e falan yükselir heralde.. yandık yaa . . . .

• quote:

Orjinalden alıntı: alphan12

ya bu sempronla turion arasındaki fark nedir bi türlü anlayamadım

ya öyle diyeceğini adam gibi biliyosan güzel bi biçimde anlatta sen de kurtul bende

• cach ini 256 kb biliriz..............
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.