Şimdi Ara

Sempron 145 çekirdek açma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. gigabyte marka ga-ma785gmt ud2h model anakartım var. şimdilik amd sempron 145 model işlemci kullanmak zorundayım fakat o da çok tıkanıyor. sadece internette bile gezinirken sayfalar donup kalıyor. o yüzden işlemcideki gizli çekirdeği aktif etmek için gerekli ayarları yapmaya çalıştım. anakartım buna müsait. bios versiyonu güncel (f9). fakat advanced clock calibration disabled moddan bir türlü çıkmıyor. hangi seçeneği denesem bilgisayarı yeniden başlattığımda acc yine disabled görünüyor. ne yapabilirim? yardımcı olabilecek kimse var mı?

• Yeni bir sisteme geçmeye ne dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novace00

Yeni bir sisteme geçmeye ne dersin?

Ulan adam kullanmak zorundayım yazmış geçecek olsa buraya neden konu açsın.
    Yorum atarken az beyninizi kullanın artık.
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    özür dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mao the great

merhabalar. gigabyte marka ga-ma785gmt ud2h model anakartım var. şimdilik amd sempron 145 model işlemci kullanmak zorundayım fakat o da çok tıkanıyor. sadece internette bile gezinirken sayfalar donup kalıyor. o yüzden işlemcideki gizli çekirdeği aktif etmek için gerekli ayarları yapmaya çalıştım. anakartım buna müsait. bios versiyonu güncel (f9). fakat advanced clock calibration disabled moddan bir türlü çıkmıyor. hangi seçeneği denesem bilgisayarı yeniden başlattığımda acc yine disabled görünüyor. ne yapabilirim? yardımcı olabilecek kimse var mı?

o işlemci internette dolaşırken bile kasacak bir işlemci değil diye düşünüyorum ama hocam daha basit olarak sistemi yeniden kurmayı dener misiniz?
    biosta advanced core control diye bir bölüm vardı oradan yapılıyordu diye hatırlıyorum.ama çekirdek açma riskli iş yani sistem açılmaz,mavi ekran verir gibi...ama hiç uğraşsız bir şekilde açılabilir de.kolay gelsin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: northwood

quote:

merhabalar. gigabyte marka ga-ma785gmt ud2h model anakartım var. şimdilik amd sempron 145 model işlemci kullanmak zorundayım fakat o da çok tıkanıyor. sadece internette bile gezinirken sayfalar donup kalıyor. o yüzden işlemcideki gizli çekirdeği aktif etmek için gerekli ayarları yapmaya çalıştım. anakartım buna müsait. bios versiyonu güncel (f9). fakat advanced clock calibration disabled moddan bir türlü çıkmıyor. hangi seçeneği denesem bilgisayarı yeniden başlattığımda acc yine disabled görünüyor. ne yapabilirim? yardımcı olabilecek kimse var mı?

o işlemci internette dolaşırken bile kasacak bir işlemci değil diye düşünüyorum ama hocam daha basit olarak sistemi yeniden kurmayı dener misiniz?
    biosta advanced core control diye bir bölüm vardı oradan yapılıyordu diye hatırlıyorum.ama çekirdek açma riskli iş yani sistem açılmaz,mavi ekran verir gibi...ama hiç uğraşsız bir şekilde açılabilir de.kolay gelsin hocam

Cift cekirdek 45nm 3mb cache 2.8ghz e7400 bile chromede zaman zaman tıkanirken, 809 benchmark puanlı sempron islemcinin aglamaktan gozunde yaş kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 13 Temmuz 2016; 20:48:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız yavaş bir işlemci ama zamanında amd e-350 veya e2-1800 olması lazım tam emin değilim bu sistemi az çok test etme imkanım oldu intel atom d525 de yine aynı şekilde test etme imkanım olmuştu. Çok fazla sekme +video açılmadığı surece uzmeyecege benziyordu. bir de benchmark sonuçlarını da kıyaslarsak fena değil. yani ofis+internet için iyi bence. tabi performans göreceli biraz da.fiyatına gore bulunduğu segmente gore değerlendiriyorum.+sistemi temiz tutmakta düzenli olarak yeniden kurmakta büyük fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 14 Temmuz 2016; 0:47:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sempronların hepsinde çift çekirdek açılmıyor(bütün hepsi çift çekirdek ancak tek çekirdek diye satılıyor çünkü diğer çekirdeklerin bazıları bozuk çıkmış fabrikadan) o iş şans işi öyle olmasaydı zaten çift çekirdek diye satılırdı
  • Boşuna uğraşma

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    ilginiz için herkese teşekkürler. anakartın bu ayarının aktif hale gelmemesine sebep olur mu bu? bilmediğimden soruyorum. ilk resimdeki gibi acc ayarını all cores yapıyorum. kaydedip çıkınca yeniden disabled oluyor (ikinci resim). çekirdek bozuksa bu ayarın çalışmasını etkiler mi?

• quote:

Evet hocam haklısınız yavaş bir işlemci ama zamanında amd e-350 veya e2-1800 olması lazım tam emin değilim bu sistemi az çok test etme imkanım oldu intel atom d525 de yine aynı şekilde test etme imkanım olmuştu. Çok fazla sekme +video açılmadığı surece uzmeyecege benziyordu. bir de benchmark sonuçlarını da kıyaslarsak fena değil. yani ofis+internet için iyi bence. tabi performans göreceli biraz da.fiyatına gore bulunduğu segmente gore değerlendiriyorum.+sistemi temiz tutmakta düzenli olarak yeniden kurmakta büyük fayda var.

aslında 4ghz hıza yürüyor gibi bu işlemci. çekirdek açılsa fazladan ısınır herhalde, overclock daha mantıklı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

aslında 4ghz hıza yürüyor gibi bu işlemci. çekirdek açılsa fazladan ısınır herhalde, overclock daha mantıklı bence.

Aynen hocam çekirdek açma hem daha riskli hem de ekstradan voltaj veilmesi gerekecek oc'ye göre daha uğraşlı.

• quote:

ilginiz için herkese teşekkürler. anakartın bu ayarının aktif hale gelmemesine sebep olur mu bu? bilmediğimden soruyorum. ilk resimdeki gibi acc ayarını all cores yapıyorum. kaydedip çıkınca yeniden disabled oluyor (ikinci resim). çekirdek bozuksa bu ayarın çalışmasını etkiler mi?

hocam bence çekirdek açma oradan yapılmıyor.yani sanki böyle bir yer değildi.
    hocam bu arada anakart revision kaçtı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 14 Temmuz 2016; 12:17:25 >

• Rev. 1.1. Baktığım forumlar buradan yapıldığını söylüyordu. Sizin bir fikriniz var mı

• Phenom x2 545 işlemci 4 cekirdek olarak çalışıyor. Birazdan Pc başına oturunca açtıgim yeri çeker atarım size. Benim anakartta gigabyte (890gx )belki yardımcı olur size.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Aynen hocam çekirdek açma hem daha riskli hem de ekstradan voltaj veilmesi gerekecek oc'ye göre daha uğraşlı.

Çekirdek açmanın hicbir riski yok ayrıca extra voltaj verildiğini ilk kez sizden duydum. 4 hatta 5 yıldır 2 farklı anakartla cekirdek acılı olarak kullanıyorum.

• musta35 kullanıcısına yanıt
    sabırsızlıkla bekliyorum
  •  Sempron 145 çekirdek açma sorunu
  • musta35 kullanıcısına yanıt
    benim bios versiyonu biraz farklı galiba

• bios ilk açıldığında bu ekran geliyor.

ilk seçeneğe girdikten sonra

"ACC" ye giriyorum

Burada "ec firmware selection" kısmını "hybrid" yapabiliyorum. sorun çıkarmıyor.

fakat "advanced clok calibration"ı ne yaptımsa "disabled" moddan çıkaramıyorum. diğer seçenekleri seçtiğimde kaydedip restart atınca yeniden disabled moda giriyor. anlamadım sebebini bir türlü. gigabyteın en güncel tam sürüm biosunu kullanıyorum. benim kullandığım sürümden sonra bir beta sürüm çıkmış. onu yüklesem değişir mi acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.