Şimdi Ara

Selçuklu Kulesi 163 m. boyunda, 42 katlı bir gökdelendir. (video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
17.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim mahallede görünüyor videoda beklerim

Kule Site Üzerinden İlk Görüntüler (11.04.2006) kulesite
    http://www.youtube.com/watch?v=wZ37CfXsaAI

Kulesite'den Konya manzarasi bu olmamış
    http://www.youtube.com/watch?v=Hw_AvvRhzjA

Konya'nın ve İç Anadolu Bölgesi'nin en uzun gökdelenidir. Türkiye'nin 6. gökdeleni ünvanına sahiptir.
    Bina Konya'nın resmi araç plaka numarasının 42 olması hasebiyle 42 katlı inşaa edilmiştir ve en üst iki katı, alt katlardan farklı olarak daire biçimindedirler. Bu 41. ve 42. katların restorant olarak değerlendirilip kendi eksenleri etrafında dönmesi planlanmaktadır. Ayrıca Konya'nın engebesiz coğrafi yapısının da katkısıyla bina Konya'nın her yerinden görülebilmektedir wikiden alıntıdır ..

büyüklüğü ile övünmek değilde haşa bilginiz olsun ..

• Konya'nın öteki ucundan görünür citadel gibi maşşallah :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bruft_

Konya'nın öteki ucundan görünür citadel gibi maşşallah :D
    Valla ben binadan çok asansöre hayran kaldım. En tepesine çıktık. Baktık gözetleme 2 ytl Dedik " Ulan göz hakkı 2 lira mı olur. Yürüüü" :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Valla ben binadan çok asansöre hayran kaldım. En tepesine çıktık. Baktık gözetleme 2 ytl Dedik " Ulan göz hakkı 2 lira mı olur. Yürüüü" :D

Alıntıları Göster
    Sondan önceki kat yani restoran katı dönüyor. Son kat ise çay bahçesi kıvamında bir yerdi galiba. Epey oldu gitmeyeli. Değiştiyse bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Sondan önceki kat yani restoran katı dönüyor. Son kat ise çay bahçesi kıvamında bir yerdi galiba. Epey oldu gitmeyeli. Değiştiyse bilmiyorum.

restaurant bi eselya oluyor bi sini
  • quote:

Alıntıları Göster
    Her gördüğümde derin bir üzüntüye kapıldığım ama biraz ilerisinde oturduğum gökdelenimiz.. Konya'nın yüz karası.. Ayakta duran bir bina ancak bu kadar yanlış yapılabilir. Rüzgar gücünü bir apartmanda ihmal edebilirsin ama bir gökdelende olmaz, sonra rüzgar estiğinde gerilmelerden dolayı camlar aşağı iner rezil rüsva olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

Her gördüğümde derin bir üzüntüye kapıldığım ama biraz ilerisinde oturduğum gökdelenimiz.. Konya'nın yüz karası.. Ayakta duran bir bina ancak bu kadar yanlış yapılabilir. Rüzgar gücünü bir apartmanda ihmal edebilirsin ama bir gökdelende olmaz, sonra rüzgar estiğinde gerilmelerden dolayı camlar aşağı iner rezil rüsva olursun.

Alıntıları Göster
    artık en üste çıkıp dışarıyı izleyebiliyormuyuz?

birde bu sürekli dönüyor mu, yoksa saatte bir falan mı?

bu olay bana 2. memleketimin atakule'sini hatırlattı ama :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    17 Metrelik Boa Yılanı! (SS'li)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoxm

artık en üste çıkıp dışarıyı izleyebiliyormuyuz?

birde bu sürekli dönüyor mu, yoksa saatte bir falan mı?

bu olay bana 2. memleketimin atakule'sini hatırlattı ama :)

Alıntıları Göster
    Tramvayla Konya Manzarası bunuda izleyin Kule sitede bitiyor video inersiniz orada
    http://www.youtube.com/watch?v=oXvhpwTUKA4

• quote:

Orijinalden alıntı: MAVIC

Tramvayla Konya Manzarası bunuda izleyin Kule sitede bitiyor video inersiniz orada

Alıntıları Göster
    çok merak ediyorum acaba plaka numarası 81 olsaydı 81 katlı mı yapılacaktı kulemiz?

Ayrıca bu kulenin bir hikayesi de var,ilk ismi ''Selçuklu Kulesi'' olarak düşünülmüş,sonra KuleCity gibi ne olduğu belirsiz bir özenti isim bulunmuş,gelen tepkiler sonucunda da KuleSite yapalım bari demişler. Çok kişi ekmek yemiş bu kuleden çoook...

• quote:

Orijinalden alıntı: MAVIC

Alıntıları Göster
    Daha bugün Sini Restorana gittim. Yolunuz düşerse Beef Fajitayı denemenizi tavsiye ederim.

• quote:

2 liraya pahalı mı diyorsun gerçekten?

Ben ortaköyde 10 TL verdim gözlemeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Alıntıları Göster
    Türkiyedeki en yüksek gökdelen nerde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

yakınımda
  • Bunu bilmeyenin hakkı kötektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JungleBoyFromSawyer

quote:

Orijinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

yakınımda

Alıntıları Göster
    kule sitenin tepesi mi oluyor la ora
    peki oraya nasıl gececez hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Bunu bilmeyenin hakkı kötektir.
    1.5 sene önce eselyaya gitme fırsatım olmuştu . Orda bile O amele tayfa denilen insanları gördükten sonra burdadamı diyerek bi daha konyada hiç bi cafeye gitmeme kararı almıştım
  • quote:

quote:

nasıl canım çekti şimdi gözleme ya sabah sabah..

• quote:

quote:

gözleme değil gözetleme 2 tl
  • quote:

Tahmin edeyim. İnşaat veya yapı mühendisisiniz ve bu gökdelenin yapımında görev aldınız, çok itiraz ettiniz "böyle olmaz" diye ama sizi dinleyen olmadı.
    Ya da işkembeden sallıyorsunuz.
    Hangisi?
    Lütfen ilki olduğunuzu söyleyin. Söyleyin ki ciddiye alayım.

quote:

Orijinalden alıntı: bartolini34

Ayrıca bu kulenin bir hikayesi de var,ilk ismi ''Selçuklu Kulesi'' olarak düşünülmüş,sonra KuleCity gibi ne olduğu belirsiz bir özenti isim bulunmuş,gelen tepkiler sonucunda da KuleSite yapalım bari demişler. Çok kişi ekmek yemiş bu kuleden çoook...

Doğru. İsmini değiştirdiler sonradan. Selçuklu Kulesi çok daha güzeldi. O ara bunun epey bi polemiği olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 20 Ağustos 2009; 0:56:35 >

• quote:

quote:

Tahmin edeyim. İnşaat veya yapı mühendisisiniz ve bu gökdelenin yapımında görev aldınız, çok itiraz ettiniz "böyle olmaz" diye ama sizi dinleyen olmadı.
    Hangisi?

quote:

Orijinalden alıntı: bartolini34

Doğru. İsmini değiştirdiler sonradan. Selçuklu Kulesi çok daha güzeldi. O ara bunun epey bi polemiği olmuştu.

Alıntıları Göster
    Mersindeki daha güzel bence...52 Kat...

Bu arada, bu 2 bina beni hep düşündürür.

Yani Mersin'den çok daha farklı bir telden çalıyorlar.

Acaba Mersin, bazı gizli güçler tarafından önemli bir şehir seçildiği içinmi böyle yapılaşma söz konusu?
    quote:

Hangisi?

Olayın gerçek olup olmadığını bilmiyorum ancak bu tip yüksek yapılarda aerodinaminin aşırı önemli olduğunu biliyorum.

Hatta bu sallanmalardan ötürü sanırım binaların dahada yükselmesi tehlikeye giriyor.

1 Km uzunluğunda bir apartmanın yapımından bahsediliyordu Tokyo için, ancak en üst katlarında sapmanın 30 metre kadar olacağı saptanmış.

Düşünün bina 30 metre sola 30 metre sağa sallanıyor bir rüzgarda. Yani yaşamayı imkansız hale getiriyor. Tabi olası çözümler vardı bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 20 Ağustos 2009; 1:05:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.