Şimdi Ara

Selçuk üniversitesi mi ? Fırat üniversitesi mi ? (bilgisayar müh-yazılım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,tercihimi güncellemek istiyorum.
    Başa fırat yazılım mühendisliği mi selçuk üniversitesi bilgisayar mühendisliği mi yazacağım tam karar veremedim.

Fırat mühendislik alanında her zaman ilk 10 içinde,baya araştırdım geçen sene 7. sıradaymış sanırım,ayrıca fıratın tekno kenti var,ancak selçuk üniversitesinin tekno kenti yok.

Ayrıca fırat üniversitesi yazılım mühendisliği teknoloji fakültesi geldi diyelim,tekno kente sadece teknoloji fakültesinde okuyanlar girebilecek mi ?

• Sadece ders çalışmaya gidiom diosan elazığ bana gelen bu şehirde 0 hayatmış çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmlcml C kullanıcısına yanıt
    Zaten 19 sene küçük bir ilçede yaşadım hocam sorun olmaz,ben eğitime bakarım.

Selçuk üniversitesini çok araştırmadım,bilgisayar mühendisliği eğitimi nasıl bilmiyorum.
    Ayrıca teknoloji ve mühendislik fakültesi de kafamı karıştırdı
  • Günceldir arkadaşlar,ha gayret düşüncelerinizi paylaşın,son günlerde yanlış yapmayım
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Zaten araştırmissin dediğin gibi eğitim için istiyorsan elazığ yaz

Mühendislik fakültesinde de yazılım var fıratta

• Gizli Sekme kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 182 bindeyim,fırat üniversitesi bilgisayar müh. ikinci öğretim 196 binden kapatmış
    Yani çok yüksek olasılıkla fırat bilgisayar gelecek ancak ben boşa düşmeyim diye tercihlerimi artırmak istedim.

Fıratın yazılım mühendisliğinin mühendislik ve teknoloji fakültesi altında iki bölümü var.
    Şimdi ben teknoloji fakültesinde yazılım mühendisliği kazandım diyelim en kötü ihtimal,teknoloji fakültesindeki yazılım mühendisliğinin eğitimi daha mı kötü ki mühendislik fakültesine göre daha düşük puandan alıyor.

İşte baya araştırdım da bunu çözemedim
  • Up yardim edin şu adama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hayır bu kötü eğitimden kaynaklanmiyor

Üniversitenin sitesinden de bakabilirsiniz teknoloji fakültesinin akademik kadrosu daha geniş hatta

Puanının daha dusuk olmasının ilk nedeni kontenjan 4 kişilik kontenjan farkı zaten çok bi fark da yok aralarında biri 173k ile diğeri 180k ile kapatmış.
    (Ki bu sene +9 kontenjan arttı teknoloji fakültesinde)

Diğer sebepte zamanında mühendislik fak. ile teknoloji fak. ayni yetkiye sahip değildi(şuan böyle bi durum yok)bu yüzden tercih yapacaklara mühendislik fak. daha sıcak geliyor

Birde teknolojide staj saha işleri daha fazla

Teşekkürler hocam,14 bin kişi fark atmazsa zaten inş fırat bilgisayar mühendisliği gelecek gibi gözüküyor.
    Gelmezse diye şöyle sıraladım,siz belliki tecrübelisiniz bi yanlışlık yapmaktan korkuyorum son zamanlarda
    Tercihlerimi böyle sıraladım;

1.Mersin üniversitesi bilgisayar mühendisliği (gelmez ama yazdım annem çok istiyordu)
    2.Fırat üniversitesi bilgisayar mühendisliği
    3.Fırat üniversitesi bilgisayar mühendisliği İ.Ö
    4.Fırat üniversitesi müh. fakültesi yazılım mühendisliği
    5.Fırat üniversitesi tek. fakültesi yazılım mühendisliği
    6.Fırat üniversitesi tek. fakültesi yazılım mühendisliği İ.Ö

Sizce sıralama doğrumudur hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 2 Ağustos 2016; 23:07:06 >
    Bilgisayar i.ö büyü ihtimalle gelir

Tercihlerinin doğru olup olmaması sana bağlı

İkinci öğretimde harç var biliyorsun birde öğleden sonra dersler

Bunlar senin için sıkıntı değilse doğru tercih

İkinci öğretim sorun değil hocam,ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
  • Rica ederim
    Herşey gönlünce olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: cmlcml

Sadece ders çalışmaya gidiom diosan elazığ bana gelen bu şehirde 0 hayatmış çünkü

Yanlış bir mesaj beklentini bu kadar düşük tutma. Yani çok hareketli bir şehir olmasa da ortalama bir anadolu kentinden daha hareketli bir şehirdir elazığ.
    Hocam merhabalar araştırma yaparken 2016 tarihli bu konuyu ve mesajınızı görünce yazmak istedim. Misal Fırat'ın mühendislik fakültesindeki yazılıma yerleşme imkanımız var diyelim ; mühendislik fakültesi - yazılım mühendisliği mi yazmak mantıklı olur yoksa teknoloji fakültesi - yazılım mühendisliği mi ?

-bu yıl gireceğim, memleketim Elazığ olduğu için puanım 400-500 gelse dahi burayı yazacağım ancak bu yazılım mühendisliğinde fakülte farkı olduğu için bir hayli kafam karıştı, size sormak istedim. Şimdiden teşekkürler

edit : biraz hortlatmış gibi oldum mazur görün lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9FFFCB1D3 -- 26 Eylül 2016; 21:56:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.