Şimdi Ara

Sekmelere Tıklayınca Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
10.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, dün sorunsuzca bilgisayarımı kullandıktan sonra kapattım ve bugün açtığımda fare düzgün çalışmamaya başladı. Yan yana birkaç sekme açtıktan sonra diğer sekmeye geçmek için tıkladığımda sekme kapanıyor. Masaüstü ve tarayıcı çalışmasına rağmen hiçbir şeye tıklanmıyor. Ctrl + Alt + Delete ile Görev Yöneticisini Başlat'a tıklayarak düzeltebiliyorum ve bu da geçici bir çözüm oluyor. Fare ile sayfaları aşağı veya yukarı kaydırırken sert basmadığım halde kendiliğinden sayfayı kaydıran özellik açılıyor. Birkaç yerden okuduğuma göre scroll tuşu basılı kaldığında bu sorun ortaya çıkıyormuş. Farenin scroll tuşunu biraz oynatarak düzeltmeye çalıştım ama düzelmedi. Yardımcı olursanız memnun olurum.

• Hala sorunu çözemedim. Logitech M500'ü kullanıyorum ve içini açıp temizledikten sonra düzelmedi. Herhangi bir sorun görünmüyor ama yukarıda anlattığım gibi sekmelere tıklayınca kapatıyor. Sık sık explorer.exe kilitleniyor ve tarayıcı da açtığımda sayfa haricinde hiçbir yere tıklanmıyor.

Bazen kısa süreliğine geçiyor ama sebebini bulamadım.
  • Bu sorunlarla karşılaşan hiç kimse yok mu ?
  • Başka bir fare kullanmayı deneyin.Eğer laptop kullanıyorsanız touchpadi devre dışı bırakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteminiz laptop'mu masaüstü mü?
  • Masaüstü kullanıyorum.

@zwanzig

Sadece bir günde bu sorun ortaya çıktı. Önceki gece bilgisayarı sorunsuzca kullandıktan sonra kapattım ve ertesi gün açtığımda sorunlu çalışmaya başladı. Farenin içini açtım ve biriken kirleri, tozları temizleyip tekrar taktım ama düzelmedi. Sadece kısa süreli olarak düzeliyor ve yeniden sorunlu haline dönüyor.

Ayrıca tarayıcı donmamasına rağmen sekmelerin olduğu kısım ve masaüstü donuyor. Ctrl + Alt + Delete yaparak 'Görev Yöneticisini Başlat'a tıklıyorum ve düzeliyor.

Birkaç farklı programla virüs taraması da yaptım ve virüs bulunmadı.
  • Touchpad'i pasif edebilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Masaüstü bilgisayarda fare kullanıyorum. Herhangi bir dokunmatik cihaz değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Masaüstü bilgisayarda fare kullanıyorum. Herhangi bir dokunmatik cihaz değil.

Pardon.
    Donanımın bozuk olması pek rastlanır bir şey değil.
    Sürücülerin güncel olduğunu varsayarsak, fareyi başka bir sistemde denemenizden başka bir yol yok gibi gözüküyor.
    Ortadaki tekerleğin sekmeleri kapatma işlevi de varmış. Bu takılı kalırsa yaşadığım durum ortaya çıkabilirmiş. Ben de farenin içini açıp temizledim ve herhangi bir sorun gözükmüyordu.
  • O zaman yazılımsal.
    Tarayıcı sekmelerinin ve masaüstünün de donması beni de öyle düşündüriyor fakat çözüm bulamıyorum.

• Farklı bir fare denemiş miydiniz?
    Hayır, deneme imkanım olmadı. Hala sorun devam ediyor. Farenin tekerleğini bastırdığımda ön kısımda birbirine temas eden küçük bir yer var. Muhtemelen orada bir sorun var.
  • Tekerleğin önünde yer alan ve tuşa benzer bir yapı olan yere kağıt sıkıştırarak temas etmesini önleyerek düzeltmeye çalıştım ama fark etmiyor. Şuan sol tıklama tuşunu söktüm ve içindeki parçaları deniyorum. Küçük ve alüminyuma benzeyen ince bir parçayı düzeltip oynayınca sorunun kaynağını bulmuş oldum. Tuşu geri taktım ama tıklama hissiyatını kaybettim. Tuşa basıldığı halde sert ve hareketsiz olarak kaldı.
  • Farenin iki tarafında yer alan dikdörtgen şekilli tıklama yerlerini söktüm ve içindeki ince metali düzgünce yerleştirdikten sonra yerine yerleştirip denedim ama birkaç gün sonra eski haline geldi. Aşağıda farklı bir yerden aldığım fotoğraftaki dikdörtgen biçimli tıklama yerini açarken zorladığım için biraz yamulttum ve yerine tam oturmuyor. Ayrıca tıklayınca ses çıkmıyor. Bunu nereden temin edebilirim ?

Sekmelere Tıklayınca Kapanıyor

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Siz en iyisi, klavyeyi çıkartın pc yi kapatın. Düğmeyle açın kullanmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Siz en iyisi, klavyeyi çıkartın pc yi kapatın. Düğmeyle açın kullanmayı deneyin.

Klavyeyi neden çıkarmam gerekiyor ?
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Çünkü tuş takılmasından şüpheleniyorum.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Onu da denedim ama fark etmedi. Yukarıda dediğim tıklama tuşundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. O tuşun iç kısmında incecik bir metal yer alıyor. Onu doğru şekilde koyabilirsem sorun çözülebilir ama doğru halini bulamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.