Şimdi Ara

sekma s092 gaz alarm cihazı sürekli ötüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Evimin giriş kapısı yanında bu cihazdan var. Birkaç seferdir böyle saçma sapan ötüp duruyordu
    Dün gece 1 saat boyunca aralıklı ötüp ötüp durdu
    Biraz aradım ama hassasiyet seviyesini nasıl düşürebileceğimi bulamadım.
    Var mı fikri olan?
    Kullanım ömrü 4 yıl diyor
    Ben evi alalı 4,5 yıl oldu. Benden önce takılıymış.
    Ayar mı yapılması gerekiyor yoksa atıp yenisini mi taktırmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 14 Mayıs 2019; 11:19:57 >

• Hort ama bir çözüm yolu buldunuz mu?

• Merhaba konuyu tekrar hortlatıyorum ancak bu durumda iki çözüm yolu vardır.
    1- Cihazın kullanım süresi geçmişse komple söküp yenisiyle değiştirmek.
    2- Cihazın kullanım süresi geçmemesine rağmen bu sorun yaşanıyorsa ve biraz elektronik bilginiz varsa cihazı söküp hassasiyetini değiştirebilirsiniz (Not: Bu yöntem sadece sekma markası için geçerlidir.) Bazı markalarda hassasiyeti değiştirmek için trimpot bulunmuyor onun yerine sabit direnci lehimle söküp değiştirmeniz gerekiyor. Eğer direnç smd tipi ise elinizde yeterli ekipman yoksa değiştirmek epey meşakkatli olabilir. Bu yüzden eğer elektronik bilginiz yoksa ve cihaz sabit dirençliyse o cihazla uğraşmanızı önermem. Konumuza geçecek olursak cihazın vidalarını söktüğümüzde pcb üzerinde bir trimpot göreceğiz. Bu trimpotu çevirmeden önce cihazın enerjisini kesin. Enerji altında olacaksa bile elinize yalıtkan bir eldiven ve ayağınıza yalıtkan bir cisim giyin. Daha sonra trimpotu düz bir tornavida yardımıyla saat yönünün tersine doğru hafifçe çevirin. Sonrasında çakmak gazı ile deneme yapın. Cihaz öterse kapağını kapatıp bu şekilde kullanın. Eğer kullanım sırasında cihaz tekrar öterse söküp bu işlemleri tekrarlayın. Eğer tüm bunlara rağmen düzelmezse cihazı geçici olarak iptal edin ve yenisiyle değiştirin. Kalın sağlıcakla. Dipnot: Herhangi bir arıza ve tehlike durumunda sorumluluk yapan kişiye aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazelle555 -- 26 Aralık 2024; 21:29:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    park sensörü sürekli ötüyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.