2025 Yılında i7-4790K Sistem Alınır mı?
Selam. Geçenlerde bir sitede ikinci el 2500TL ye i7-4790K uyumlu olarak Gigabyte Z97-HD3 anakart buldum. Anakartın yanında 2x8 16GB DDR3 1600MHz Kingston Hyperx Fury RAM ve Intel stock soğutucu mevcut. İşlemci maalesef yok daha önce satılmış. i7-4790K işlemci piyasası da 2000-2500TL bandında dolanıyor. İşlemciyle beraber bu sistem en az 4500-5000TL ye patlıyor. Bütçem de 5000TL civarı. Ekran kartı şimdilik takmayı düşünmüyorum hafif ve eski oyunlar oynayacağım. Sizce bu sistem alınır mı?
Ebuy7 Hangi Kargo Şirketini kullanıyor?
Selam. Ebuy7 sitesinden alışveriş yapmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla ürünler Çin den gönderiliyor. Ürünü satın alma sayfasında teslimat seçeniklerinin en üst kısmında kargo ücretini sonradan öde (0TL) seçeneği var. Bu seçeneği seçip ürünü almak istiyorum. Sitede bu seçeneğe ait kargo şirketi belirtilmemiş acaba ürün Türkiye ye geldiğinde hangi kargo şirketi ile gönderiliyordur? Bu siteden alışveriş yapmış olan kişiler bilgilendirirse sevinirim.
Laptop ısınma sorunu ve sıvı metal uygulaması
Merhabalar. Eski laptopumun macununu kaliteli bir termal macun ile birkaç kere değiştirmeme rağmen sürekli ısınma sorunu yaşıyorum. İşlemcim i3-2328m ve Intel'in sitesinde tjunction değeri 85 derece ve Windows 10 gibi işletim sistemlerinde güncellemeler vs. olduğu zaman 83-84 dereceleri görebiliyorum. Asıl enteresan olan şey şu ki 9 senedir değişmeyen kurumuş hatta yapışmış fabrikasyon termal macun ile güncellemeler olmasına rağmen çoğu zaman 70 civarı dereceleri geçemiyordum. Bu arada macunu sürme şekliyle veya montaj hatasından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Zira aynı şekilde başka model laptopuma sürdüğümde bir sorun yaşamamıştım. Ben de bu sebeple sıvı metal sürmeye karar verdim. Anakartın üzerini yalıtacağım ancak soğutma bloğumun bakır olduğundan şüpheliyim. Eski macunu temizlerken peçeteye sarı bir şey bulaşıyor ve bunun boya olduğunu düşünüyorum. Acaba soğutucu alüminyum mudur yoksa başka bir madde midir? Sıvı metal sürdüğümde bir sorun yaşar mıyım bununla ilgili? Bu arada laptop modeli ASUS X55C. Sistem özelliklerim: i3-2328M, 4x2 8GB DDR3 1333MHz CL9 1.5V RAM, Intel HD Graphics 3000, 250GB SSD.
1.2V Ni-MH Pil için deşarj devresi
Merhabalar. Elimde AA ve AAA boyutunda 1.2V Ni-MH piller mevcut ve ben bu pilleri tek halde deşarj etmek istiyorum. Pilin dolu haldeki voltajı 1.39V civarı oluyor (en fazla 1.45V) boş hali ise 1V civarında oluyor (en az 0.90V) Ben bu pilleri tek halde deşarj etmek için nasıl bir devre yapmalıyım? Elimde D1047 kodlu 10A NPN transistör var bu transistör ile yapabilir miyim? Transistörü soğutmak için alüminyum soğutucu ve fan var ısınması çok önemli değil. Amacım pilden ayarlı direnç yardımıyla 100-500mA arasında akım çekerek deşarj işlemini gerçekleştirmek. Daha sonra voltmetre yardımıyla voltajı kontrol ederek gerilim 1V civarına düşünce deşarjı sonlandıracağım. 500mA yukarısında akım çekmek istemiyorum çünkü pil ısınmaya başlıyor. Kısacası nasıl bir devre yapmalıyım?
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 60
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 527 (Bu ay: 426)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware