Şimdi Ara

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
102
Favori
309.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TolgaGungormus

Merhaba arkadaşlar dedemden kalma seiko 5 saatim var 1 ay kadar kullandım biraz büyük geliyordu sonra kordonunu kısalltım ve bileğime alınca rotorını hissetmeye başladım için dönüşünü hissediyodum ama sanki sürtüyomuş gibiydi eskiden hissetmezdim saatçiye götürdüm normal olduğunu söyledi ama eskiden neden hissetmiyordum normal ise elimde sallayınca da bu kadar hissetmezdim sizce normalmidir bu arkadaşlar  SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

Bence kordonun kısalmasindan kaynaklı bileginizi daha fazla sarıyor bu da eskiye göre daha fazla hissetmenize neden oluyor olabilir. Sert şekilde düşmediyse durduk yere bisey olmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fmbozdag F kullanıcısına yanıt
    Beni şaşırtan bu saatten sonra aldığım Hamilton mekanik saatin zaman tutması oldu. Yarı fiyatına aldığım swiss made bu saat günlük +-1 çalışıyordu, bugün 10 gün oldu galiba saatleri ayarlayalı. Hacking olunca hassas ayarlama imkanı da oluyor. Ayar yaptığım quartz mekanizmalı Citizen saat ile aynı saniyeyi koşuyorlar. Ya çok şanslıyım bu saatte ya da Hamilton gerçekten güzel bir mekanizma ortaya koymuş. Seiko servisten gelince değişimleri aktarırım. Sizin adınıza sevindim kullanmaya devam ettikçe sapmanın azalmasına. Daha güzel değerlere ulaşması dileğiyle.

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hamilton khaki tam bir f/p canavarı. eta makanizma tissotlardaki powermatic ile ayni diye biliyorum. 1 sn sapma müthiş sapma. Birgün Hamilton alirsam open heart modeli olacak. Citizen promaster diver zaten ikon. İkiside harika saatler iyi günlerde kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim daha iyilerini kullanmanız dileğiyle.

Bugün Seiko saatim Aydın Saat den geldi. Zaman tutmasını takip edip yazacağım. Kargoyu alıp açınca üzüldüm, ben saati gönderirken kutusuna zarar gelmesin diye ayrı kutuya koyup bir de patpat ile sardığım saatimin kutusunu bana sadece kargo poşetine koyup o şekilde göndermişler. Hasar da görmüş kutu haliyle. Neden bu kadar amatörce iş yaptıklarını anlamadım. Durumu kendilerine ileticem.

Saatin geldikten sonra ilk gün sapması +12 sn
    bir sonraki gün yeniden ayarlayıp 3. gün sapması +13 sn.

bu arada bu saati günlük kullanmıyorum. kullanılan günlerde nasıl bir değer verecek onu da takip edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 21 Kasım 2021; 16:53:53 >
  • elbetbirgun kullanıcısına yanıt
    Kaca geldi hocam bu saat?

• Furkanydn kullanıcısına yanıt
    8060 TL ye geldi hocam.

Ayarlama sonrası ilk gün sapması +12 sn görünüyor, ilerleyen günleri takip edip eklerim. 3450 TL ye aldığım Hamilton ilk ayardan bu güne toplam +5sn ileride. Maşallah diyelim 🙃

Bu saatin yeşili kadranlısı olan kahverengi deri kayışlını sormuştum Şubat-mart zamanlarında 5.500 TL'ye nakit veriyorlardı. Almadığıma pişmanım. :)

Hayırlı olsun, güzel tercih güle güle kullanın  SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanydn -- 19 Kasım 2021; 20:49:9 >
    Teşekkür ederim. Güzel fiyatmış onlara da baktım kadranı en çok hoşuma giden bu olunca biraz fazla vermek durumunda kaldım 🙂 kur artışı yansıyınca nasıl olacak bakalım şimdi aldığım saatlere chrono24 de bakınca Türkiye fiyatı daha ucuz kalıyor hep.

Daha iyi saatlere sahip olursunuz inşallah. Seiko 5 lere göz atayım derken bunları almış bulundum 🤗

Seiko 5 lere de bayılıyorum :)

Evet özellikle yeni Seiko 5 Sport modellerine baya bakındım, Hamilton almadan önce her gün kullanacak bir saat olarak almak istedim, ama hem ikisi de aynı marka olmasın diye düşünüp hem de safir cam artısı ile uyguna da gelince Hamiltonu aldım Seikonun yanına.

Teddy baldassarre in videolarına daldım bir de. Adamı batırır iflas ettirir, çok güzel modeller inceliyor öneriyor. Nomos Glashütte hala aklımda. Bir gün belki 😁

bunlar da benim saatler. Lorus vardı öncesinde, bu saatlerden sonra deney saati oldu. Tissot var ayrıca satılık ilgilenen olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 21 Kasım 2021; 17:29:55 >

Ne kadar :D

İlan numarası : 962856064

3 e bırakmayı düşünüyorum. İstediğim teklifi hala alamadım 🙃

Çok pilli için:)

Öyle düşünüyorlar genelde. Herkes anlaşmış gibi 2 ye alırım diye mesaj atıyor. O fiyata da bırakacağıma abime babama hediye bırakırım. Gerçi babama safir camlı bir Casio verdim her gün kullanır yıllardır tek bir çizik yok halen eskitemez onu da kolay kolay 🙃

Hocam ikinci el saatte genel olarak her saat için geçerli olmasada pilli modeller malesef baya değer kaybediyor. Otomatik saatler ise degerleniyor. Bu hiç değişmez 😄

Sizin aldığınız saatin önceki modeli olan Sarb017, özellikle bu saati arayanlar var mesela. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanydn -- 21 Kasım 2021; 19:53:50 >
    Evet bu model baya övülürken benim aldığım seri genelde eleştirilmiş. Tepesinde S harfi olmaması, kadranda X olması, arka kapağın şeffaf olması ve dolayısıyla Alpinist yazmaması, fiyatın 400 lerden 700 lere çıkması, hele benim aldığım modele önce limitli denilip sonra farklı bir model ismiyle aynı kadranın çelik bilezikli modelinin çıkarılması.. sarb017 çok seviliyor üretimin bitmesinden sonra da ayrı bir değer kazandı. Mert Kalafat da video çekmişti bu modele.

Pilli saatler için dediğiniz doğru değer kaybında. Ama sıfırı için bana bayiye gittiğimde 5-6 arası fiyat çıkaracak olan bu modeli kimse almasa da 2 ye vermeyi hiç düşünmüyorum. Kalabilir 🙃

• bugün Seiko saatime deri nato kayış aldım. pabuç aralığı 20mm Hamiltonla aynı ikisiyle de kullanırım. orjinaller de yıpranmasın fazla diye kaldırdım kutuya. Hamiltonun kayışını da denedim saat üzerinde.

Ekleme: Lorus saatimden boşa çıkan kayışı denedim. O takılı şu an. Aldığım kayışı da Hamilton a taktım. İki orjinal kayışı da boşa çıkardım (:

Saatin dünden bugüne sapması +9 sn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 23 Kasım 2021; 17:55:32 >

Hocam pilli saatleri tek taş gibi düşünebilirsin. Sıfır alirken çok para ödersin ama satmaya gelince %50 veya daha fazla değer kaybeder. Bazı saatler hariç tabiki. Otomatik ise altın gibi sürekli değerlenir. :) Bu arada yeni kayışlar saate çok yakışmış. Bu modelin hastasıyım. İnsan kullanmaya kıyamaz.

• Bu modelin tam kodunu bilen var mı?  SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.