Şimdi Ara

Seiko 5 SNK807K2 ayarlanması? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
12.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Otomatik saatlerin güç depolaması (power reserve) marka/mekanizmasina göre 30-80 saat olabiliyor. Saat tam kurulu degilse gece çıkardığınızda sabaha durmuş olabilir. eger gün içinde aktif değilseniz (kol fazla hareket etmiyorsa) saat tam kurulamayabilir. Tavsiyem saat durduktan sonra veya ilk kullanımda bir süre sallayarak (2-3 dk) tam kurulu hale getirmenizdir, gün icinde de krmaya devam eder ve sorun olmaz. Tam kurulu bir seiko 5 gece bıraksanız bile ertesi gün akşama kadar normalde durmaz. Otomatik saat kullananlarda eski bir alışkanlık da vardır saat takılı bileğin arada bir sallanması(hatta bu tik halini bile alır zamanla 😁)
    Başlarda alışmak biraz zaman alabilir ama otomatik/mekanik saat kullanmak ayrı bir keyifdir ve sizinle beraber kalbi atar unutmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün içinde bileğinizde ne kadar kaldığı ile alakalı. Net sayısal verileri nedir bilmiyorum fakat şöyle düşünebilirsiniz; saati 1 saat boyunca rotor hareket kazanacak şekilde hareket ettirdiğinizde tam kapasiteye ulaşıyordur. Sizin, gün içi kullanımınızdaki süre, bu süreyi karşılamıyorsa, tam rezerve ulaşmayabilir.

    Benim saatlerimin de tamamı otomatik ve aynen bu söylediğim mantık geçerli. Bazen çok uzun süre bileğimde kalıyor saat ve 24 saat geçmesine rağmen çıkarttıktan sonra, halen çalışır durumda oluyor. Bazen de bileğimde çok kısa kalıyor, akşam çıkarttığım saat sabaha durmuş oluyor

    Ve yine yanlış bilmiyorsam, bu saatin elle kurma mekanizması yok, yani sadece hareketle kuruluyor. Ya saati bileğinize takıp biraz sallayacaksınız, ya da elinize alıp. Bu şekilde bir miktar kurulmuş olur ama ardından hemen çıkartırsanız bir kaç dakika sonra yeniden durabilir. Kolunuza takmadan önce tarih ve saat ayarlarını yapın, bir miktar sallayın ve bileğinize takın. Hareket halindeyseniz zaten, kurulmaya ve çalışmaya devam edecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkürler bilgiler için arkadaşlar.Saat ilk gün 6 saat dayandı şimdi 2 günü maşallah zorluyor.Gün içi kullanıp akşam 22 gibi çıkarmama rağmen sabah 7 de halen çalışır durumda oluyor.
    Otomatik hakketen ayrı bir keyif.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Seiko 5 SNK807K2 ayarlanması?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, benim saatin kayışı biraz eskidi, nereden temin edebilirim bu konuda bilgisi olanlar yardım eder mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eg90

    Merhaba arkadaşlar, benim saatin kayışı biraz eskidi, nereden temin edebilirim bu konuda bilgisi olanlar yardım eder mi ?
    Seiko ların genel distribtörü ve servisi Aydın Saat diye biliyorum.
    İnternetten telefonu addres alıp irtibata geçin modeli ve fiyatları sorun(deri,örgü,metal).
    anlaşırsanız kargolayın işlem bitince geri yollarlar.parayı havale isterler tabiki:)
  • Ali Cihat Demircan A kullanıcısına yanıt

    Hocam umarım saatinizi bulmuşsunuzdur. Bence her zaman en güzeli orjinal olanıdır. İsterseniz kordon konusunda PM'den yardımcı olabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saatci Ahmet -- 26 Nisan 2023; 17:33:56 >
  • Saatci Ahmet S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ancak saatim hala kayıp :(

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.