Şimdi Ara

Şehiriçi özelmi şehirdışı devletmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar. Günlerdir kafamı kurcalayan bir soru bu. Şehirdışında bi devlet üniversitesi mi şehiriçinde tam burslu bi özel üniversitemi? Tabi şehirdışı devlet dediğimde Ege,Ankara,Uludağ, çok minik bi ihtimal Hacettepe. Özeller ise Kültür, Beykent, Haliç, Aydın, Özyeğin, minik ihtimallerle bahçeşehir yeditepe. Ama ben özele pek sıcak bakmıyorum, ne kadar kaliteli bi eğitimi olur? Ama tabi şehirdışınada alışmak ne kadar kolay olur hiç bilmiyorum. Sizin düşünceleriniz?

*Ankara Üniversitesi hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Nasıl bi üniversite, nasıl bi ortam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaunee -- 28 Temmuz 2012; 11:09:27 >

• up
  • şehir dışı vakıf tabiki saydığın üniversiteler daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

şehir dışı vakıf tabiki saydığın üniversiteler daha iyi

şehirdışı vakıf? seçeneklerim arasında o yok :D ya da ben yanlış anladım sizi. Ben istanbulda yaşıyorum, vakıflar istanbulda. Devletler şehirdışında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaunee

quote:

şehirdışı vakıf? seçeneklerim arasında o yok :D ya da ben yanlış anladım sizi. Ben istanbulda yaşıyorum, vakıflar istanbulda. Devletler şehirdışında :)

kusura bakma ben seni ankara'da oturuyo sandım oruç kafa yaptı bu saatte

Kültür - Özyeğin ikilisi tutuyorsa kaçırma

• quote:

quote:

quote:

öylemi? Yani Ege'ye Ankara'ya göre dahamı iyi diyosun o zaman? Mesela özyeğin çok yeni bi üniversite, nedense hiç güvenemiyorum bide ben akademik kariyer yapmayı düşünüyorum. O yüzden acaba devletlerimi tercih etmem daha doğru olur?

• quote:

quote:

quote:

quote:

öylemi? Yani Ege'ye Ankara'ya göre dahamı iyi diyosun o zaman? Mesela özyeğin çok yeni bi üniversite, nedense hiç güvenemiyorum bide ben akademik kariyer yapmayı düşünüyorum. O yüzden acaba devletlerimi tercih etmem daha doğru olur?

Dediğim gibi üniversite tanıtım günlerine katıl herşeyi yanıtlarlar şimdi ben o okullarda okumuyorum yanlış bilgi vermeyeyim.Sadece tanıtımlarına gittim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 28 Temmuz 2012; 11:36:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mevcut nüfusu, 25binden az olan hiçbir okulu yazma.
    eger sehir dısındada, içindede istedigin bölüm oluyorsa,
    kesinlikle kendi evinde okuma.
    git başka sehirde oku.

ha istedigin bölüm sadece özelde oluyori dicek bişey yok ozaman.
  • büyük şehir dışındaki üniversiteler devlet üniversitesimi? , Karabük üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz...
  • ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

mevcut nüfusu, 25binden az olan hiçbir okulu yazma.
    eger sehir dısındada, içindede istedigin bölüm oluyorsa,
    kesinlikle kendi evinde okuma.
    git başka sehirde oku.

ha istedigin bölüm sadece özelde oluyori dicek bişey yok ozaman.

mevcut nüfusa neden dikkat etmek gerekiyor?
    hayır sadece özelde değil bölümüm, yukarıda belirtmiştim. Ankara,Ege Uludağ üniversiteleride oluyor. İstanbul üniversitesinde olma ihtimali var ama kesin değil. O yüzden İstanbulda bi özele tamburslu mu(hanggileri olduğunu yazmıştım) , yoksa belirttiğim devlet üniversitelerinemi gitmeliyim diye sormuştum(:
  • şöyle, eger okulun kendini uluslararası alanda GERÇEKTEN, kagıt üzerinde değil, ispat etmişsse,
    mesela bilkent, sabancı.. (en fazla 1-2 özel daha yazarsın)
    ok yaz. nüfusa bakma.
    ama diger özellerin hiçbirne girme. madem puanın yetiyor, istedigin bölüm oluyor devlette oku.
    neden yüksek mevcut,
    okulda ne kadar cok ögrenci varsa okul ortamın o kadar iyidir. heranlamda.
    yani ugün senin yukarda yazdıgın özellerin nerdeyse tamamı aü nün eline su dökemez.

ha şu olur, senn okuyacagın bölüm inanılmaz bir teknik altyapı gerektiriyordur, sende bakmıssındır listendeki
    tüm okullara, gidip görmüssündür laboratuarlarını, dersinki, ok şu özel okulda var bu imkanlar
    ben bunu yazacagım.
    eger böyle bir durumsa kesinlikle yaz.
    böyle bir durum içinde değilsen boşuna masrafa girme.
    o parayla okulun bitince yurtdışında master yaparsın daha mantıklı.

• quote:

şöyle, eger okulun kendini uluslararası alanda GERÇEKTEN, kagıt üzerinde değil, ispat etmişsse,
    mesela bilkent, sabancı.. (en fazla 1-2 özel daha yazarsın)
    ok yaz. nüfusa bakma.
    ama diger özellerin hiçbirne girme. madem puanın yetiyor, istedigin bölüm oluyor devlette oku.
    neden yüksek mevcut,
    okulda ne kadar cok ögrenci varsa okul ortamın o kadar iyidir. heranlamda.
    yani ugün senin yukarda yazdıgın özellerin nerdeyse tamamı aü nün eline su dökemez.

ha şu olur, senn okuyacagın bölüm inanılmaz bir teknik altyapı gerektiriyordur, sende bakmıssındır listendeki
    tüm okullara, gidip görmüssündür laboratuarlarını, dersinki, ok şu özel okulda var bu imkanlar
    ben bunu yazacagım.
    eger böyle bir durumsa kesinlikle yaz.
    böyle bir durum içinde değilsen boşuna masrafa girme.
    o parayla okulun bitince yurtdışında master yaparsın daha mantıklı.

anladım teşekkürler:) zaten bende özele gitmeyi pek istemiyorum. Ama bazı arkadaşlarım, puanına yazık etme başka şehirde napıcaksın vs. diyorlar. Kafamı iyice karıştırdılar yani. Okumayı düşündüğüm öyle teknik bi bölüm değil zaten tm'yim. ama tabi özeller köklü devletlerinde eline su dökemez heralde:)

• dökemez tabiiki.
    özele ulaşmak çok rahat oldugu için ragbet görüyor. çogu için sadece ygs ye girmen yeterli.

senin başka bir şehirde ailenden uzak yaşamanın sana ögretecegi seyleri
    hiçkimse ögretemez

ne okumayı düşünüyorsun hangi sehirdesin.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 28 Temmuz 2012; 14:42:04 >
  • quote:

dökemez tabiiki.
    özele ulaşmak çok rahat oldugu için ragbet görüyor. çogu için sadece ygs ye girmen yeterli.

senin başka bir şehirde ailenden uzak yaşamanın sana ögretecegi seyleri
    hiçkimse ögretemez

ne okumayı düşünüyorsun hangi sehirdesin.?

istanbulda yaşıyorum. Psikoloji düşünüyorum:)
  • piskoloji ne ya:))
    sosyoloji filan yazabiliyrsan onu yaz bari. daha heyecanlı.

istanbul ve ankara dışında bi yer yazma, zor olur yaşaman :)
    ama, ben zaten evden çıkmam, a sosyalim, arkadas edinenemem gibi bir durumda isen
    heryerde okursun :)

madem piskoloji, en iyi okulları yaz.
    kötü yatı yerleri yazma.
  • quote:

piskoloji ne ya:))
    sosyoloji filan yazabiliyrsan onu yaz bari. daha heyecanlı.

istanbul ve ankara dışında bi yer yazma, zor olur yaşaman :)
    ama, ben zaten evden çıkmam, a sosyalim, arkadas edinenemem gibi bir durumda isen
    heryerde okursun :)

madem piskoloji, en iyi okulları yaz.
    kötü yatı yerleri yazma.

asıl 'sosyoloji ne' diyorum ben :D sosyolojinin puanı daha düşük hem. ankara, izmir, bursa yazmayı düşünüyodum. onlarda iyidir diye duydum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaunee -- 28 Temmuz 2012; 15:17:58 >
  • Abim ankara üniversitesinden mezun (öss 274.sü) her konusu açıldığında nerden yazdım orayı senelerim çöpe gitti diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pizza Hot

Abim ankara üniversitesinden mezun (öss 274.sü) her konusu açıldığında nerden yazdım orayı senelerim çöpe gitti diyor

aa neden? okuldanmı memnun değilmiş bölümdenmi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pizza Hot

Abim ankara üniversitesinden mezun (öss 274.sü) her konusu açıldığında nerden yazdım orayı senelerim çöpe gitti diyor

aa neden? okuldanmı memnun değilmiş bölümdenmi?

hem okuldan hem bölümden, o zamanlar kamu yönetimiymiş galiba bölüm şimdi birleşmiş olması lazım, istanbulda boğaziçinde daha düşük puanlı bir bölümü tutturabiliyormuş ancak yanlış yönlendirmeyle ankaraya gitmiş. Ankara dediğinde küfür etmeye başlıyor o derece yani hiç tavsiye etmiyoruz yani ailecek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.