Bildirim
Şehir Şehir Üniversite Yaşam Masrafları

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Takip
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankarada 1500 tlyi gozden cikartman lazim.
Yurt 700 tlden asagi yok. Eve ciksan kiralar aldi basini gitti. Uzak yerde kalsaniz yol masrafi var. Gokcek baskan sag olsun, oyle bir ulasim agi kurmus ki aktarma yapmadan istedigin yere ulasamiyorsun. 2.75 tl dolmus ucreti, 2.50 tl tam ucret, 1.75 indirimli ucret. Olgunlardan kitabi halledersin ama akademuk kitaplar icin pek saglikli yer degil. Bestsellerler vardir genelde. Kirtasiye pahalidir, yemek icmek pahalidir, market pazar pahalidir, kasap balikcilar pahalidir... Akliniz varsa gelmeyin. 1500 tlye acliktan olmek yerine gidin guneye kral olun kral.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 18 Haziran 2017; 17:3:50 >
quote:
Orijinalden alıntı: Aswattha
Yurt 700 tlden asagi yok. Eve ciksan kiralar aldi basini gitti. Uzak yerde kalsaniz yol masrafi var. Gokcek baskan sag olsun, oyle bir ulasim agi kurmus ki aktarma yapmadan istedigin yere ulasamiyorsun. 2.75 tl dolmus ucreti, 2.50 tl tam ucret, 1.75 indirimli ucret. Olgunlardan kitabi halledersin ama akademuk kitaplar icin pek saglikli yer degil. Bestsellerler vardir genelde. Kirtasiye pahalidir, yemek icmek pahalidir, market pazar pahalidir, kasap balikcilar pahalidir... Akliniz varsa gelmeyin. 1500 tlye acliktan olmek yerine gidin guneye kral olun kral.
Sanırım izmir uygun değil mi ? -
Up
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Adana'da 800 TL ortalama. ÇÜ öğrencilerinin yalancısıyım. -
upp -
quote:
Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız
quote:
Sanırım izmir uygun değil mi ?
Değil.Ben İzmir'de yaşıyorum istediğin fiyatı sor.Tabi İstanbul'dan Ankara'dan uygundur ama çok da ucuz bir yer değil İzmir.Özellikle ev fiyatları uçtu gitti son 7-8 yıldır
-
Hacettepe'de okul yurdu 250 lira. Ulasim yok. Yemekhaneden yersen kahvalti ogle aksam 5 TL. Ayda 100 lira kitap kırtasiye ivir zivir desen 500 liraya zorunlu ihtiyaçlarını karsilarsin. Kalani senin harcamana bagli. Sigara, dışarıdan yemek, sinema, kiyafet vs.
Tercih donemi ben de dusunuyordum izmiri ama 700 tl fiyat cektiler yurda. Vazgectim ve mersine gittim 350 tlye 1 oda buldum. Pazar fiyatlari mesela domates ankarada 7 lirayken orada 1.5 tlye aliyordum. Ama aile yani en masrafsizi.
Ha gercekten universitede bir seyler ureteceksen masraflari vs dusunme. Okullari arastir. Atiyorum iletisim okuyup da studyosunda 1 kamera olan okula sirf daha az masrafli diye gitme. Emin ol o kamera parasi sana girecek. Ya da mac studyosu yoktur. Bir mac edinmen gerekecek. Ya da kutuphanesi yetersizdir. Kitap masrafin olacak. Iyi bir ogrenciysen burslar yakayalabilirsin yarismalardan gelir saglayabilirsin. Hatta sektorunde karin tokluguna calisabilirsin ama bu projeler icin alet edevat edinmek lazim. Umarim anlatabilmisimdir.
Eskişehir 1+1 eve 2 kişi çıksan kışın en fazla ödeyeceğin kira+tüm faturalarla 400 lira olucaktır anadolu üniversitesinin yemekhanesinde öğle ve akşam yemeği yiyebilirsin yemek başına 1 tl sadece haftaiçi yemek çıkıyor 40 lira yemek masrafın olur geri kalanda senin harcıcağın para yani minimum hayatta kalabilmen için gereken miktar 600 lira diyebiliriz o da dışarı hiç çıkmazsan(kyk çıkmadığını varsayıyorum)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En iyisi okumamak
quote:
Orijinalden alıntı: İzole Bant
quote:
Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız
quote:
Sanırım izmir uygun değil mi ?
Değil.Ben İzmir'de yaşıyorum istediğin fiyatı sor.Tabi İstanbul'dan Ankara'dan uygundur ama çok da ucuz bir yer değil İzmir.Özellikle ev fiyatları uçtu gitti son 7-8 yıldır
800-850ye nasıl geçinilir ?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X