İyi günLer arkadaşlar ben ehliyetimi bu sene aldım ancak biliyorsunuz ki aracı ehliyet sürmüyor .)
-Şehir içinde bazen Fıat albea 2006 araç kullanıorum ancak kasislere gelince ne yapmalıyım ? Vitesi 1'e atmam gerekıyor mu ? Vitesi 2 ye düşüyorum kasis gecerken ancak 2.vitesLe devam ettiğim zaman arac devire hemen ulaşmıo Gaz yemiyor hemen acaip birşey oluyor ..
Aracı kasisten gecerken 1 ' e atıncada titreme yapıyor anlamadım ..Bana bu olayı anlatırsanız sevinirim bu konuda oldukça yeniyim çünkü.
Şimdiden teşekkür ederim ..
birincisi ister kasis ister çukur olsun, yolda yavaşça üzerinden geçmenizi gerektirecek her durumda üstünden geçmeniz gereken yere yaklaşırken frene yavaşça basıp yavaşlayın ve sabit bir hızla kasisin/çukurun üzerinden geçin, kasisin/çukurun üzerindeyken yavaşlamayı ya da gaza basmayı denemeyin hem amortisörleri zorlar hem de araç içindekilere konforsuz saniyeler yaşatırsınız.. bunun dışında kasisin/çukurun boyutlarına göre hızınızı ayarların -bu zamanla yerine oturacak bir tecrübedir- eğer 2. viteste devriniz rölanti düzeyine kadar indiyse 1 e atmakta fayda var ancak çok bozuk yollar veya çok büyük kasisler dışında 2. vitesin 1000-1200 devirlerinde yukarıda anlattığım önce fren-sonra sabit hız felsefesi ile çoğu kasisten geçebilirsiniz.. bu anlattığım önce fren-sonra sabit hız yöntemi virajlar için de geçerlidir.. virajlarda yavaşlamaya ya da hızlanmaya kalkmayın.. bunun dışında da trafik kurallarına uymayı lütfen unutmayın, şehir içinde ufacık hataların bile sonuçları çok kişiyi etkileyebiliyor..
Böyle sorarak değil, kullanarak öğrenebilirsin. Hadi sokağa.
Buradan Anlatmamızla Şöförlükte bir nebze olsun ilerleme kaydeden görmedim.. Şöförlük tecrübeyle olur sen yavaşla geç kasislerin üzerinden veya cukurların.. Önemli olan alt takımları yoracak ve konforunu bozacak bir hızla şehiriçinde gitmemek ve kasislere girmemek..
Usta güzeL anlatmıssın teşekkür ederim ben mesela 3. vitesle giderken vitesi küçültüyorum .Herhalde frene fazla yükleniorum hemen devir düşüyor,ve araç 2.viteste olduğu için tekrar gaza bastığımda sorun oluyor anlamadığım nokta burası .) 1.vitese atıncada aniden duruo gibi oluo tekrar hareket ediyor,bunun sebebi ne olabilir acaba ?
Birde Vites hangi devirler arasında yükseltilmeli. ben 3000-3500 arası vites yükseltiorum doğrumudur? Şimdiden teşekkür ederim .
Birazdan çıkıcam sokağa bakalım öğrencez yavaş yavaş .)
1. Şehir içinde sürat yapma. 2. Kendine asla çok fazla güvenme. 3. Kasise ve çukurlara asla frenle gime. 4. Türkiye'de araç kullandığını asla unutma.
1. vites motora ilk hareketi verme vitesidir, durmadığınız sürece 2'yle devam edin gerekirse ara gazı verin, kasisten de, debriyaja basarak geçebilirsiniz, sonra 2'yle devam edersiniz
Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için bayağı yararlı oldu,en azından işin tekniğini öğrenmiş oldum ..
1-ışıklarda sarı yanar yanmaz kornaya bas/selektör yap. çünkü öndekiler kördür. 2-öndeki aracı 15 cm mesafe ile takip et ki o da hızlansın 3- sık sık şerit değiştir,makas at. böylece tüm enayiler tın tın giderken sen daha çabuk gidersin 4- hız sınırın 50 olduğu yerlerde 100'den aşağı gitme, ne gerek var. Allah ne verdiyse bas 5-okul, hastene önlerinde çıs tak cıs tak müzikler çal ve uzun uzun kornaya bas. 6-yaya geçitlerine gelince sakın ha bir yayanın yola inmesine izin verme (burada bir istisna var. o da yolda bekleyen güzel bir kız varsa kızı arkadan görebilmek için yol verilebilir. bu hareket delikanlılığı bozmaz!) 7-caddede boş bulduğun yere aracı bırak, gerisini yoldan geçecekler düşünsün. 8-küllüğünü ve diğer çöplerini camdan at
ve daha uzar gider
quote:
Orijinalden alıntı: idemo
1-ışıklarda sarı yanar yanmaz kornaya bas/selektör yap. çünkü öndekiler kördür. 2-öndeki aracı 15 cm mesafe ile takip et ki o da hızlansın 3- sık sık şerit değiştir,makas at. böylece tüm enayiler tın tın giderken sen daha çabuk gidersin 4- hız sınırın 50 olduğu yerlerde 100'den aşağı gitme, ne gerek var. Allah ne verdiyse bas 5-okul, hastene önlerinde çıs tak cıs tak müzikler çal ve uzun uzun kornaya bas. 6-yaya geçitlerine gelince sakın ha bir yayanın yola inmesine izin verme (burada bir istisna var. o da yolda bekleyen güzel bir kız varsa kızı arkadan görebilmek için yol verilebilir. bu hareket delikanlılığı bozmaz!) 7-caddede boş bulduğun yere aracı bırak, gerisini yoldan geçecekler düşünsün. 8-küllüğünü ve diğer çöplerini camdan at
ve daha uzar gider
+1
quote:
Orijinalden alıntı: Tekrdaq59
İyi günLer arkadaşlar ben ehliyetimi bu sene aldım ancak biliyorsunuz ki aracı ehliyet sürmüyor .)
-Şehir içinde bazen Fıat albea 2006 araç kullanıorum ancak kasislere gelince ne yapmalıyım ? Vitesi 1'e atmam gerekıyor mu ? Vitesi 2 ye düşüyorum kasis gecerken ancak 2.vitesLe devam ettiğim zaman arac devire hemen ulaşmıo Gaz yemiyor hemen acaip birşey oluyor ..
Aracı kasisten gecerken 1 ' e atıncada titreme yapıyor anlamadım ..Bana bu olayı anlatırsanız sevinirim bu konuda oldukça yeniyim çünkü.
Şimdiden teşekkür ederim ..
Takma kafana sen sur. Mumkun oldugunca hizli gec. Problem olursa ses cikar zaten anlarsin Boylece ideal hizi bulursun.
Kasisten geçerken debriyaja bas, böylece tekerleklerin karşılaştığı engelden oluşan sarsıntı tepme falan motora ulaşmasın, kasisi geçince ikiyle kalkış yapar gibi devam et..
ikiyle devam ederken gaz yemiyorsa demek ki neredeyse duracak kadar yavaşlıyorsun, 1'le kalk devam et..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme