Şimdi Ara

Sefiller i kaç günde okudunuz? (Tam çeviri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İletşimin yaklaşık 1600 küsürlük sayfalı Sefiller çevirisini okuyan varsa kaç günde okudu? Kitap boyutu göz korkutmuyor değil. Zaten okuma hızım çok düşük, 1 sayfayı 2 dakikada anca okuyorum, işin içine derin betimlemeler de girince. . .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuduğum en kalın kitap 850 sayfa Taht Oyunlarıydı çok akıcı olduğu için 6-7 günde bitmişti Sefilleri 20 günde bitirirsin önemli olan ne kadar sürede okunulduğu değil bence zevk alarak oku ne zaman biterse bitsin

Orijinalden alıntı: gogogo.

Okuduğum en kalın kitap 850 sayfa Taht Oyunlarıydı çok akıcı olduğu için 6-7 günde bitmişti Sefilleri 20 günde bitirirsin önemli olan ne kadar sürede okunulduğu değil bence zevk alarak oku ne zaman biterse bitsin

Bence zevk almak ile hızlı bitirmek doğru orantılı. Ne kadar zevk alırsam o kadar hızlı bitiriyorum, sıkıcı ise istesem de olmuyor. Mesela 1050 sayfalı Monte Kristo Kontu'yu yaklaşık 13 günde okudum, başka işim olmasa 5 günde bitirirdim inanılmaz zevk almıştım. Şuan okuduğum Anna Karanina ise 1000 sayfalık ve 22 gündür okuyorum şuan 300 e yeni geçtim, çünkü hem ağır hem de sinir bozucu. Baş karakter Anna Karenina kendinden nefret ettirdi, hayatımda bir karaktere böyle nefret beslediğimi hatırlamıyorum. Zevk vermediği için de kitap yavaş akıyor, günde 20 sayfa zor okuyorum.

Yani kitaptan kitaba değişiyor bence. 400 sayfalık İki Şehrin Hikayesi ni tam 2.5 ayda bitiremedim sıkıcılıktan ve en sonundaki yarıda bıraktım, 495 sayfalık Da Vinci Şifresi'ni ise 4 günde bitirdim.

• Ben 600lük olanını okumuştum 1 günde bitirilecek bir kitaptı uzun versiyonuda akıcı olur muhtemelen
  • Ben benzer kalınlıktaki Savaş ve Barış çevirisini 3 ay gibi bir sürede bitirmiştim ki 15 gün kitaba dokunmak dahi istemememiştim. Sıkıcı bulursan yanarsın. Gerçi iki kitabı kıyaslamak ne kadar doğru tartışılır, ben yaklaşık bir örnek vermek adına söyledim.

Orijinalden alıntı: Zebercet

Ben benzer kalınlıktaki Savaş ve Barış çevirisini 3 ay gibi bir sürede bitirmiştim ki 15 gün kitaba dokunmak dahi istemememiştim. Sıkıcı bulursan yanarsın. Gerçi iki kitabı kıyaslamak ne kadar doğru tartışılır, ben yaklaşık bir örnek vermek adına söyledim.

Kitabın dili çok önemli aslında, kişiden kişiye değişen bir durum değil gibi. Misal Aylak Adam'ı 1.5 günde okumuştum Anayurt Oteli'ni 10 günde okuyamadım ve onu da yarıda kestim. Kime sorsam genelde onlar da ağır kitap dedi, filmini izle yeter dediler. Elbet yetmez tabi ama yönetmeni iyiymiş.

Sefiller de eğer Monte Kristo gibi çıkarsa muptelası olurum heralde, umarım İki şehrin hikayesi gibi çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: KontDantes

quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Ben benzer kalınlıktaki Savaş ve Barış çevirisini 3 ay gibi bir sürede bitirmiştim ki 15 gün kitaba dokunmak dahi istemememiştim. Sıkıcı bulursan yanarsın. Gerçi iki kitabı kıyaslamak ne kadar doğru tartışılır, ben yaklaşık bir örnek vermek adına söyledim.

Kitabın dili çok önemli aslında, kişiden kişiye değişen bir durum değil gibi. Misal Aylak Adam'ı 1.5 günde okumuştum Anayurt Oteli'ni 10 günde okuyamadım ve onu da yarıda kestim. Kime sorsam genelde onlar da ağır kitap dedi, filmini izle yeter dediler. Elbet yetmez tabi ama yönetmeni iyiymiş.

Sefiller de eğer Monte Kristo gibi çıkarsa muptelası olurum heralde, umarım İki şehrin hikayesi gibi çıkmaz.

Kişiye göre değişmez olur mu. Ben Aylak Adamı daha sıkıcı bulan kitledenim mesela. Denemek lazım demek ki hocam, paraya kıyacaksın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En son hangi kitabı okudunuz?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Okuduğum en kalın kitap 850 sayfa Taht Oyunlarıydı çok akıcı olduğu için 6-7 günde bitmişti Sefilleri 20 günde bitirirsin önemli olan ne kadar sürede okunulduğu değil bence zevk alarak oku ne zaman biterse bitsin

Ne kadar hızlı o kadar zevk

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Ne kadar hızlı o kadar zevk

Git ygs ye çalış ergen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG GALAXY S8
  • 700 sayfalık kitabı 3 gunde bıtırıyorum.eğer kitap okumayı seviyorsan gece uymazsın yine okursun dostum alıskanlıktır bu
  • Şu ana kadar okuduğum en uzun kitap karamazov kardeşlerdi oda 1187 sayfaydı kitabı sevdiğim için 2 haftaya yakın bir sürede bitirmiştim.Sefilleri ise 580 sayfalık olan basımını 1 haftada bitirmiştim.Sefiller sürükleyici kitapdır seveceğini düşündüğüm için en fazla 3.5-4 haftaya bitirirsin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.