|
LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN bazı arkadaşlar şefaatin olduğunu düşünüyorlar bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir peki bunu nereden söylüyorum bunları kendi aklımda ve fikrimden söylemiyorum tamamen allahın bize gönderdiği kuranı kerimin ayetlerinden söylüyorum yani bunlar benim sözlerim değil allahın apaçık ayetleridir. Bir karşılığı olan varsa bana sitem etmesin allaha sitem etsin. lütfen sonuna kadar okuyun. 1: Bakara süresi 123 ayet bize der ki : Hiç kimsenin bir başkasının yerine bir şey ödeyemeyeceği, hiç kimseden fidye kabul edilmeyeceği ve hiç kimseye şefaatin fayda vermeyeceği ve hiç kimseye yardım edilmeyeceği günden korunup sakının. 2 namaz kılanlar hergün okudugu ayette yani fatihada 4 ayetinde mahşer günün tek hakimi allahtır diyor. 3 bazı insanlar peygamber efendimizin bizlere şefaat edecekmiş zümer süresinin 19 ayetinde ( Hakkında azap kararı gerçekleşmiş olana gelince; ateşte olanı sen mi kurtaracaksın? )rabbimiz peygamber efendimize diyor. 4 en büyük affetici ve en büyük merhamet sahibi sadece yüce allahtır sadece ona güvenip ve ona sarılın diyor allah peki bir başkasının şefaatine güvenmek allaha olan güveni kırmaz mı veya o şefaat edecek kişi allah en büyük affedici merhamet edici olan sıfatını kırmaz mı bunu bir düşünün hemen karar vermeyin lütfen 5 bazı düşünçeler bazı arkadaşlar sebe süresinin 23 ayetinde allahın izin verdiği kişiler şefaat uygulayacak diye yanlış yorumlanıyor oysaki ayet onu açıklamıyor ayet allafın izin verdiği kişilere şefaat uygulanacak yani şefaat edecek kişileri açıklamıyor ayet şefaat edilecek kişileri açıklıyor yani allahın bir kulu hakkında kararsız kaldığında cennet ve cehennem konusunda allah bir başkasına izin verip bunu cennete mi koyalım yoksa cehenneme mi koyalım mi diyecek bu nasıl bir düşünce bunun nasıl bir din hani nerde kaldı en büyük affedici en büyük merhamet sahibi nerede kaldı mahşer günün tek hakimi söyler misiniz ? bu böyle olmasaydı diğer türlü olsaydı eğer kuranda bir çelişki olurdu oysaki allah bize nisa süresinin 82 nci ayetinde açıklıyor ki kuran bizim katımızdan gelmeseydi bir beşer yani insan yazsaydı şüphesiz bu kuranda bir çok çelişkiler olurdu diyor ve bu kuranın da en büyük mücizelerinden bitanesidir çelişki olmamasıdır. aslında daha çok ayet var bununla ilgili ben sadeceörnek vermek istedim bazılarından yani arkadaşlar başta dediğim gibi ben kendime ait bir düşünçe ve fikirlerimi koymadım böyle bir düşünçe çok buyuk bir günahtır ve ben allah rızası için paylaşmak istedim umarım bir faydası olur ve unutmayalım ki peygamber efendimizin sadece ve tek görevi bize allahın dinini getirmekti başka bir görevi yoktu bunuda furkan süresinin 56 nci ayetini okuyup bakabilirsiniz bunu böyle bilmek gerekir umarım faydası olmuştur herkese saygılar ve sevgililer okuduğunuz içinde teşekkürler. ve arkadar küçük bir not vermekten vazgeçemeyeceğim lütfen kuranı anlayarak okuyun arapça bilenler arapçasını da okumaya devam etsinler ama mealdende vazgeçmesinler lürtfen |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt