Şimdi Ara

Sedan arabalarda neden arka silecek yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyide hareket halinde su tutmaz diyorsunuz.

Şehir içinde kırmızı ışıkta durdunuz ozamanda su tutmuyor mu bide önceden tozlanmış oluyor hafif yağmur damları geliyo çamur gibi oluyor sonra kuruyo tekrar yağmuyr toz arkası iğrenç oluyor. bide ışıklar parlıo.

Ya da kırmızı ışıkta durup incan aşağa alcan çek çek 'i eline camı silğp hemen hemen oturcan yerine

• şimdi arkadaşlar su tutmama muhabbeti değil bence. C5 lerde ful modelde var, ful olmayanda yok. yani masrafdan kaçılıyor gibi. sedanda da hachbackde de su tutulması ve kirlenme muhakkak oluyordur. hacbacde biraz daha fazladır sadece. ayrıca laguna da C5 de lifback denen tipte. çünkü bagaj kapaklarını kaldırınca hachback gibi arka camla beraber kalkıyor. yani özetle bagaj kapağı arka camla kalkan modellerde cam sileceği olabiliyor diyelim.
  • Türbülansla falan alakası olduğunu sanmıyorum sedanlara hiç mi çamur sıçramıyor hiç mi sıkışık trafikte yağmurda kalmıyor vs vs örnekler uzar gider bence bütün araçlarda olması gereken bir donanim.
  • Şekil olarak hoş değil bir kere... Bagaj böyle çok kısa olacak ki o zaman liftback oluyor zati...

Mantığı yok gereksiz boş saçma anlamsız tutarsız ...
  • silecek motoru ve muhafazası başlı başına büyük bir yer kaplıyor
    sedanların arkalarına monte edilmesi bagajda ve bazı yerlerde layout sıkıntısı yaratacaktır.
  • ben hiç iahtiyaç duymadım bu oladan ötrü kaza yapanıda görmedim. gereksiz
  • sedana yakışmıyor gereksiz diye düşünüyorum gerçektende sedanlarda arka camlarda benim arabamdan b,l,yorum camı eğik olduğu için ne su tutuyor nede toz gerek yok
  • bence otomobil firmaları oturmuş karar almış

hatchback modellerini bu kadar çirkin yaptık yetmezmiş gibi malzemeden çaldık bide becerip sattık

bunu alan adama sedan modelinden olmayan fazladan bi tane silecek koyalımki hatchback sahipleri kendi kendilerine niye sedanlarda arka silecek yok

bak halbuki ne kadar tehlikeli ben buna 1 ncap yıldızı bile vermem desinde biraz moral bulsun diye sedanlara koymamışlar

inşallah anlayabilirsiniz bu sefer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 27 Eylül 2006; 11:43:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

bence otomobil firmaları hatchback modellerine bu arabayı bu kadar çirkin yaptık sattık sedan modelinden fazla bi tane silecek koyalımki hatchback sahipleri kendi kendilerine niye sedanlarda yok bak ne kadar tehlikeli ben buna 1 ncap yıldızı bile vermem desinde biraz moral bulsun diye sedanlara koymamışlar

Keşke noktalama işaretleri kullanabilseniz de yazdığınızı daha kolay anlasak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem Arıkantürk -- 27 Eylül 2006; 10:40:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

bence otomobil firmaları hatchback modellerine bu arabayı bu kadar çirkin yaptık sattık sedan modelinden fazla bi tane silecek koyalımki hatchback sahipleri kendi kendilerine niye sedanlarda yok bak ne kadar tehlikeli ben buna 1 ncap yıldızı bile vermem desinde biraz moral bulsun diye sedanlara koymamışlar

Keşke noktalama işaretleri kullanabilseniz de yazdığınızı daha kolay anlasak...

Tekerleme gibi olmuş , 3.okuyuşum ama sedan sahipleriyle hatchback sahiplerininin ne yapmöak istedigini anlayamadım

• Su tutmama olayı şu:
    Yağmur yağarken gidildiğinde sedan araçta arka cam kendiliğinden temizlenir. Hatchback'te temizlenmez. Daha da kirlenir.

Sedanda da olsa daha iyi olur tabii. Ama üreticiler çok gerekli görmüyor. Hem yer hem de masraf açısından dezavantajlı olduğu için.
  • benim bildiğim hb ve sw araçların tasarımından dolayı arkası fazla toz ve kir tutuyor
    bu yüzden arkasında silecek var diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursunasker

Su tutmama olayı şu:
    Yağmur yağarken gidildiğinde sedan araçta arka cam kendiliğinden temizlenir. Hatchback'te temizlenmez. Daha da kirlenir.

Sedanda da olsa daha iyi olur tabii. Ama üreticiler çok gerekli görmüyor. Hem yer hem de masraf açısından dezavantajlı olduğu için.

Evet uzun yolda hızlı giderken örneğin 60 km nin üstü ile giderken yağmur başasın arka cam hiç ıslanmıyor.

Fakat şehir içine giriyon yavaşlıyorsun, ya da kırmızı ışıkda duruyon işte olan ozaman oluyor.

Birde bişey soracağım, yağmur kaydırıclar işe yarıyor mu Ben aldım yağmur kaydırıcı ama sürmeyi mi beceremedim nedir b türlü adam gibi suyu kaydırdığını görmedim

• skoda octaviada var
  • Yaw hiçte güzel durmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Yaw hiçte güzel durmuyor.

kesinlikle hiç güzel durmuyorrr
  • Sileceğin görevi güzel durmak değil camı temizlemektir O zaman güzel durmuyo diye öncamada loymasalardı barisiz sadece yukardan yagan yagmuru düşünüyorsunuz birde yandan geçen araçların sıçrattıgı su ve çamur var.Arkadaşın birisi demişki
    quote:

Orjinalden alıntı: nika48

ben hiç iahtiyaç duymadım bu oladan ötrü kaza yapanıda görmedim. gereksiz

tamam belki kaza yapanı görmemiştir ama işe yaramadığını aracında olupta kimse iddaa edemez işe yaramadıgınıda sadece araçlarında olmayanlar iddia ediyor.
  • her nekadar sedanlarda gerekli olabileceğini bilsemde görünüm açısından hoş durduruğu düşünmüyorum ayrıca arka cam çokda gerekli değil iyi kötü geri giderken arkanı görebiliyosun oda olmadı yan dikiz aynalarını kullanırızz dimi arka silecek gerekli diil pek fazlaa
  • Ticari araçlarda arka cam bile yok Arka cam olanlarında da perde filan var. Hatta bazı lüks otomobillerde de perde olabiliyor. Demek ki arka camdan arkayı görmek o kadar önemli değil. Sağ sol aynalarınız temiz olsun .

Sedanlara arka cama silecek konacaksa, yan camlara da koysunlar , onlar da kirlenebiliyor. Böyle dört tane silecek yanlarda. Camı indirince nasıl sileriz bilmiyorum

Şaka bir yana sedanlarda arka cam sileceği gibi fonksiyonu kısıtlı bir donanım, tasarım olarak yakışacak araçlara konulabilir, ama tasarımı bozacaksa bence gerek yok. Mesela yukarıdaki resimlerde silecek C5'e yakışmış, ama 306 ve Tempra'ya yakışmamış. Belki de C5'in kendisi güzel, diğerleri çirkin olduğu için aksesuarlar da öyle durmuş

• quote:

Orjinalden alıntı: Dorax

Ticari araçlarda arka cam bile yok Arka cam olanlarında da perde filan var. Hatta bazı lüks otomobillerde de perde olabiliyor. Demek ki arka camdan arkayı görmek o kadar önemli değil. Sağ sol aynalarınız temiz olsun .

Sedanlara arka cama silecek konacaksa, yan camlara da koysunlar , onlar da kirlenebiliyor. Böyle dört tane silecek yanlarda. Camı indirince nasıl sileriz bilmiyorum

Şaka bir yana sedanlarda arka cam sileceği gibi fonksiyonu kısıtlı bir donanım, tasarım olarak yakışacak araçlara konulabilir, ama tasarımı bozacaksa bence gerek yok. Mesela yukarıdaki resimlerde silecek C5'e yakışmış, ama 306 ve Tempra'ya yakışmamış. Belki de C5'in kendisi güzel, diğerleri çirkin olduğu için aksesuarlar da öyle durmuş

Ben en cok arka cama bakarım temiz degilsede temizler oyle cıkarım yola.Orası kapalı olsa cok rahatsız olurdum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.