Şimdi Ara

CS Seçmeliler (Gömülü, Network, ML?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun, biz de o günleri görürüz inşallah.  

• Evet ben STM32yi nedense hiç düşünmedim ama onu da alabilirim, raspberry pi ise en son baktığımda çok pahalıydı ona pek girmesem daha iyi :/

Kalan 2 kartı biraz daha araştırıp birisini seçerim diye düşünüyorum, zaten 2.dönem pek zamanım olmaz en azından kütüphaneleri nedir iletişim nasıl kurulur diye bakarım

Telefonla uzaktan Led yapma projesi dışında aklıma bir şey gelmiyor sanırım biraz fazla araştırmam lazım  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, inşallah herkes kendi alanları doğrultusunda başarılı bir şekilde ilerler  

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Bu arada alan olarak neyde tam olarak karar kıldınız hocam?

Projeler içinse buraya bakabilirsiniz:

random nerd tutorials
    Random Nerd Tutorials | Learn ESP32, ESP8266, Arduino, and Raspberry Pi
    https://randomnerdtutorials.com
  • full-stack başlayıp backend ağırlıklı git. fantezi yapma knk.

• Backend dediğin şey bence yan skillden başka bir şey değil bir bilgisayar mühendisliği için, hatta benim bu alanlar + ai direkt bilgisayar mühendisliği amacı

Ayrıca bu video:

Oğuz Erginyoutube
    Elektrik-Elektronik mühendisliği de olur Bilgisayar Mühendisliği de olur. Bana sanki bilgisayar tarafından gelmek daha iyi gibi.
    https://www.youtube.com/shorts/2VbP8rZJhpg?si=iTOvDf_JTYfgYPiJ

1000 web ilanı vardır 100 gömülü ilanı vardır ama zaten Webde çalışacaksam da oranın ilk 100ünü hedeflerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 24 Ocak 2025; 22:34:34 >
  • Benim düşünce :D

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Odtüde ytüde tüm donanım derslerini zorunlu alıyorsunuz ben seçmeli alınca mı garip oluyor  

Benim gibi birkaç kişi daha bulup bölüme mikroişlemci seçmelisi talebi bulundurmak da istiyorum da bir noktadan sonra bana çok bağlı değil bu xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 24 Ocak 2025; 22:49:43 >
  • Gömülü yazılım ve Computer networks hocam, ilanlarındaki teknik becerilere göre ilerlemeyi düşünüyorum

İşlemci mimarisi de hoşuma gidiyor da onu 2.dönem ders aldıktan sonra karar veririm, bazen bir hocayla bile konuşmak çok şey değiştiriyor

Site için teşekkürler bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 24 Ocak 2025; 22:48:51 >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

koskoca yaralıpanda da böyle bir yol izliyorsa bana daha fazla diyecek bir şey kalmıyor.

sektör realitesini gözardı etmemek lazım.

yoksa hepimiz bilgisayar mühendisliğinin amacını biliyo.

dediğin alanlar baya teknik, lisans mezunu olup oralarda dişe dokunur iş yapan var mı?

• Fullstack'e göre beni daha çok ikna eden işler yapanlar gördüm linkedlnde

• Adam istese gömülü de yapar ama fullstack sevmiş onu yapıyor

Zaten ben gömülüyü ilk sıraya koydum ama şu an cv'mde en çok vurguladığım şey backend ve 3 4te 4'ü lablı toplam 7 seçmeli alacam ve bu dediklerim en fazla 4 seçmeli ders kaplıyor. Gerisini yine data intensive, security falan seçecem yani elimde her türlü 3 tane koz var ama önceliğim low level diller

Ama pek ikna olmadın gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 24 Ocak 2025; 23:44:59 >

yok tercih meselesi tabii, benim de hedefim teknik matematik ağırlıklı bir alan (cv) ama bu işler için lisans derecesi yetmiyor işte. abd'de sağlam bir yerden (stanford, mit, berkeley, cmu, princeton) paralı master kabulü alırsam cv'den devam yoksa full-stack akar.

• O kadar derin gitmeyi gerektirecek bir konu değil bu, şu andan daha iyi bir yerde yl yapsam yeter, stm'nin ilanlarına bakıyorum pytorch Object tracking slam gömülü bilgisi adı altında bilgisayarlı görü mühendisi arıyorlar, aslında bakınca tam benlik ama vision denediğimde pek sevmemiştim başka bir alanda ai olursa tadından yenmez

• Canım sıkıldı bari aklımdakilerin listesini yazayım, neredeyse belli oldu gibi ama ne zaman açılır hangisi açılır onu bilmiyorum.

Embeeded systems + Lab
    Computer Networks + Lab
    Machine Learning + Lab
    ? + Lab

Computer & Network Security
    Advanced Computer Architecture
    Formal Languages and Automata Theory

Biraz konunun başıyla aynı oldu ama olsun maksat muhabbet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 29 Ocak 2025; 0:19:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deep Learning falan güzel de herhalde 2. sınıf erken olur benim için bunlara yönelmem

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orientis O kullanıcısına yanıt
    1. Sınıfta datacampten giriş ML kursları almıştım, dl'ye gelmeden bıraktım gerçi ama datacampı ya da ücretsiz alternatiflerini tavsiye ederim Python'dan ilerlemek için güzel yol

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tabi bu kartların yanında ek sensör breadboard falan da almak lazımmış ben ucuz diye sırf kartın fiyatına baktım xd
    Neyse içimde kaldı hallederiz bir şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Ocak 2025; 17:33:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.