Şimdi Ara

Seçimden sonra araç ÖTV'si sanırım düşecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedeni basit arkadaşlar... 2007 de oto satışları çok düştü son 2 yıla nazaran...
    Devlet 1600 ccye kadar %37 ÖTV alıyor, satışlar yarıya düşünce topladığı vergide yarıya düştü...
    İki adet de ipucu var...

Biri bugünlerde internet haber sitelerindeki otomotiv temsilcilerinin seçimden sonra satışların artacağına yönelik beyanları, niye artacak açıklamamışlar...ama açıklasalar insanlar şimdi araba almaz, bekler

İkincisi NTV haber kanalında ÖTV düşsün mü diye yönlerndirme haber ve röportajlar...doğuş malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 9 Temmuz 2007; 21:25:02 >

• seçimden sonra değil önce düşse?
  • bekliyorum zaten bahanem olsun
  • unakıtanın oğlu araba ithalatı işine girerse araba alanlara üzerine para bile vermeye başlarlar. ayrıca yeni gelecek hükümetin vergi indirimi yapabilceğini sanmıyorum zaten 2007 bütçesini harcamış 2008 den borç alır durumdayız.
  • sayın hocam dayanamıyacam konuşacam.
    tabloya bakınız.

kaynak sabah gazetesi subat
    rakamlar ytl.dir

motorlu taşıtların ötv gelirleri vergi gelirleri içindeki payı sadece %3.
    hükümet sırf bu otomotiv devlerinin türkiyedeki sermayedarlarını,köşelerini tutmuş adamlarını memnun etmek için bu ötv nin tamamından bile vazgeçebilir.yeter ki adamlar paralarına para katsın,araba satışları atsın.peki bir üst sırada petrol ve dogal gaz ötvsinin vergideki payına bakın %14.

olay burada hadi kemal akaryakıttan indirsene ötv'yi.vergi gelirlerinde hatırı sayılır bir rakam olunca tabii zor.artı indirsen bundan nemalanacak para babaları da yok.halka yarar bir şey yapsanız günaha girersiniz.

edit:kaynak belirtildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ricardozonta -- 9 Temmuz 2007; 23:30:00 >

• indirim olacagını hıc sanmam
    alısık degılız bikere
  • Hangi yıla ait bu veriler?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • veriler 2006 ya ait
  • düşecek olsa asla seçim sonrasına bırakmazlar, lehlerine olacak böyle bir fırtası kaçırmazlar. hiç zannetmiyorum.
  • Düşürmek lehlerine değil ki oy yönünden... ÖTV düşünce 2. el arabaların da değeri düşeceğinden çok çok daha büyük bir oy potansiyelini kaybederler...

üst mesajımda detaylı açıkladım...

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

düşecek olsa asla seçim sonrasına bırakmazlar, lehlerine olacak böyle bir fırtası kaçırmazlar. hiç zannetmiyorum.
  • bana göre uzun süre otodan akaryakıttan alınan ötv kdv ler düşmez de kalkmaz da en az 20 sene sonra...
    düşürmeye başladıkları zaman bile birden bire düşüremezler.çünkü herkesin elinde arabası var.
  • ötv düşecekse istanbul ankara dışında düşsün, zaten burda yeterince araç trafikte...
    artık araçla değil yürüyerek daha erken varıyorum gideceğim yere, okadar trafik varki yollarda araçlar durduğu yerde yakıt tüketiyo,
    bizim burda okadar kavşak alt üst geçit var amma ve lakin şöförlerimiz ne edip edip yolu tıkamayı beceriyo ben ona şaşıyommm... (kural kaide tanımayan insanlar saolsun uyanıklık yapalım derken trafiği tıkıyo)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta

sayın hocam dayanamıyacam konuşacam.
    tabloya bakınız.

kaynak sabah gazetesi subat
    rakamlar ytl.dir

hükümet sırf bu otomotiv devlerinin türkiyedeki sermayedarlarını,köşelerini tutmuş adamlarını memnun etmek için bu ötv nin tamamından bile vazgeçebilir.yeter ki adamlar paralarına para katsın,araba satışları atsın.peki bir üst sırada petrol ve dogal gaz ötvsinin vergideki payına bakın %14.

olay burada hadi kemal akaryakıttan indirsene ötv'yi.vergi gelirlerinde hatırı sayılır bir rakam olunca tabii zor.artı indirsen bundan nemalanacak para babaları da yok.halka yarar bir şey yapsanız günaha girersiniz.

edit:kaynak belirtildi.

ricardo zonta arkadaşa katılıyorum ..günümüzde arabayı almak sorun değil ..iyi kötü bir şekilde araba alırsında arabayı hareket ettirmek zor ..sitelerin önünde cumartesi pazar günleri bile araba dolu oluyor .. neden çünkü arabayı hareket ettirecek yakıt pahalı ..

agustosta kısmet olursa tatile gideceğim .. 1600 km yol çeşme kuşadası dönüşte 1600 km birde orada gez dolaş ettimi sana 3500 -4000 km yol .. otele vereceğim paradan ziyade benzine vereceğim para düşündürüyor inan ki .. içine sine sine gezemiyorsun .. arabayı aldık ama gel görki bu meretin hareket ettirmesi sorun ..deponun yanına koymuş devlet pos makinesini hergün pos çekiyor kredi kartımızdan .. el insafetto yani ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 10 Temmuz 2007; 10:17:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta
    ...
    ...

%3 sence küçük bir oran mı?
  • Arkadaşlar, kimse cari açık olayını düşünmemiş...

Genel içindeki ağırlığı %3 olan bir vergiyi indirmek ve hatta sıfırlamak teknik olarak mümkündür. Bunu bir şekilde başka kaynaklardan telafi edebilirler.

Ama cari açık daima dikkat edilmesi gereken bir sorundur. Malesef ülkemizdeki ithale dayalı otomotiv sektörü cari açığı artırıcı bir etkiye sahiptir. Yani otomotiv satışları patladığında cari açık da patlamaktadır.

Malesef Gümrük birliği gibi anlaşmalar neticesinde de yerli otomotive farklı, ithal otomotive farklı vergi oranı uygulamamız mümkün olmamaktadır. Yerli imalat otomotivdeki ötv düşük, ithal otomotivdeki ötv yüksek tutularak cari açık gözetilebilir ama Gümrük birliği buna müsade etmez.
    Bu imkan olsaydı, tofaş, renault, ford, toyota, hyundai, ve honda markalarının bazı modellerine ucuz binme imkanımız olabilirdi.

Ben şahsen ÖTV düşüşü beklemiyotum. Cari açıktan dolayı...

• indirim beklerken bindirim olmasın...Malum burası Türkiye..
  • bir ötv indirimi,

diyelim ki 40.000 tl fiyatı olan bir otomobilde kaç liralık indirime tekabül eder?

fikri olan var mı?
  • Genel seçimler değilde,

Cumbaşkanını seçildiğinde ötv düşer.

neden düşer?

hepiniizin bildiği epdk kestiği cezalr minumum seviyeden di,
    ki o halde bile en ust mahkemeden davalar döndu..
    işte bunu ancak c. başkanı aşar..
    sonra sıra ötv nın kalmasına kadar gelir, nasıll mı?

petrol kaçakcılıgından vergi kaybı 10 mılyar $ dan fazla..
    ötv geliri yukarda 3 mılyar ytl ..
    ama kesılen cezayı, devletın başka kurumu engelliyorken bunu sadece CH. başkanı aşar ..

yani eylulde 2cı sandık önumuze geldıgınde..
    ponun,opetın,shellın bilmem kımın fişleri kesılecek..
    tabi 22temmusun sonucuda çok önemli, belki x party 400 mv. ile gelirse,
    daha kısa surede sonuçlar alınır .. kimbilir.gif

Cari açığı kesmek için ithal tüketim ürünlerinde vergileri %50 artırsın,
    yerli mallarındaki vergiyi makul seviyede düşürürsün..
    carii açık duman olur..
    cari açık söylenirken alınan ham madde ve makinalar söylenmiyor dikkat.gif
    makineleri 1 seferlik uretım ıcın alındıgını anımsayın ve çok ciddi paralar verildi/veriliyor (kredi)

[biraz siyasette içerebilir,kusura bakmayın.]

• hayat hergün bana bir şey ögretiyor.
    insanların bazı noktalara geldiğinde
    çıkarları doğrultusunda herşeyi yapabileceği.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bocék

indirim beklerken bindirim olmasın...Malum burası Türkiye..

olacağına bak hocam bu ülkede herşey mümkün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.