Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (357. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.436
Cevap
198
Favori
1.206.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu hastalığa bağlı romatizma rahatsızlığına yakalanan arkadaşım var mı bende romatoid artrit tanısı konuldu ama sedefe bağlı olarak
  • Ben de hem seboreik dermatit var hem de rozase galiba. Çünkü hem kepeklenme oluyor yüzümde, hem de kızarıklık ve küçük sivilce oluşumları. Ne kadar doktor gittiysem hiçbiri doğru düzgün bir krem, çözüm vs öneremedi. Steroidli, kortizonlu kremleri ben ne yapayım. 5 günlük kullanıyorsun geçiriyor. Ama 6. gün tekrar çıkıyor. Ayrıca cildi inceltiyor ve bir sürü zararı var vücuda. Kortizonlu kremler yasaklanmalı bence.
  • arkadaşlar bende 1 ay nerisona krem kullandım geçti hiçbirşey kalmadı askere gittim fakat 2 hafta sürmeyince tekrar başladı
    sanırım bu nerisona kortizonlu zarar vs gormedım ama gunde 1 defa suruodum sabahları yetiyordu 1 ay boyle kullanmıstım cilt tertemiz oldu sadece burun yanımda kaşta kepek oluşuyor soyuluyordu.

    kortizonsuz krem önericek varmı nerisona gibi.. zararsız olandan bunu kullan diyecek?
  • Dostlar bendede 1 yıldır var bu hastalık kulak arkası hep dökülüyor. Doktora gittim maxact oct şampuan verdi kafamda hiç sivilce çıkmıyor ve kızarıklıkta olmuyor fakat saçlarım inceydi daha da inceldi gibi geliyor. Bu şampuanı kullanırken bakım losyonu falan kullanabiliyormuyuz acaba. Bana kremde verdi doktor ama 1 aydan sonra bıraktım sadece anlık geçiriyor çünkü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostlar selamlar. Malum kış ayları geldi, uzun zamandır ortalarda gözükmeyen ayrılmaz dostum dermatit gelmeye başladı gene. Ben de burun kenarı ve çevresinde oluyor. Aslında şuanda ne bir kızarıklık, ne de bir kaşıntı var ama o bölgede baya bir kuruluk hissediyorum şuanda. Hani biraz elim gitse oynasam kızarmaya kaşınmaya başlayacak. O durumdayım şuan. Kızarıklık aşırı ataklar dışında sorun olmuyor bende genelde. Coresatin pembe idare ediyor. Ama o pul pul olan deri sinirimi bozuyor.

    Sizlere sormak istediğim coresatin dışında yüz temizleyici jel + iyi bir nemlendirici kullanmalı mıyım, kış aylarını da düşünecek olursak? Eğer cevabınız evet ise tavsiye edeceğiniz jel veya nemlendirici var mı faydasını gördüğünüz?

    Şimdiden teşekkürler dostlar. Dermatitsiz kalın.
  • Selamlar

    Bende araştırmalarım sonucu "seboreik dermatit" denen hastalığa ulaştım.
    Hatırladığım kadarı ile çok eski olmamakla birlikte son 5-6 yıldır var olan bir problem.
    Ben daha çok psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü ne zaman kendimle ilgili kararlar alıp bazı şeylere odaklanmaya kendimi sıkmaya başlasam elim kafama gidiyor ve deri yoluyorum ve bunları inceleyip atıyorum şuan kafam çok fazla yolduğum için aşırı derecede ağrıyor ve kopardığım yerler kanıyor.

    Delimiyim manyakmıyım diye araştırırken böyle bir hastalık olduğunu duydum fakat kendimi devamlı derimi yolarken buluyorum? nedir ne değildir bilemiyorum.

    Var mıdır önerileriniz
  • Bangar4ng kullanıcısına yanıt
    Müsait olduğunuzda okuyun derim...

    https://eksisozluk.com/entry/94910420

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafamda çıkan egzamayı dermovate ile çözdüm, 4 senedir kafamda tek bir egzamaya dair bir sorun oluşmuyor. istediğim şampuanla yıkanabiliyorum, sinir stres tekrar oluşmasına etki etmiyor. ilk defa kurtulamayacağım dediğim bir sorundan kurtulmuş oldum.

    sene başında çene kısmında kırmızı leke ve pullanma olduğunda yine dermovate losyonu oraya yedirerek sürdüm ve her yaptığımda yıkamadan yattım, 2 haftalık toplamda 6 kullanım sonrası ondan da kurtuldum.

    SB'nin çeşitleri çok, bana yarayan ve kurtulduğum bir durum olduğu için, bazı yolları denemeye göze almış kişiler bu yolu da deneyebilirler.
  • Coresatin kullananlara sorum benim yüzümde hafif seboreik dermatit var bazı günler beliriyor ve şiddetli değil bunun için sarı kutu mu almalıyım yoksa pembesi mi ? Pembesi hafif seboreik için diye yazılar okudum. Tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    Kafamda çıkan egzamayı dermovate ile çözdüm, 4 senedir kafamda tek bir egzamaya dair bir sorun oluşmuyor. istediğim şampuanla yıkanabiliyorum, sinir stres tekrar oluşmasına etki etmiyor. ilk defa kurtulamayacağım dediğim bir sorundan kurtulmuş oldum.

    sene başında çene kısmında kırmızı leke ve pullanma olduğunda yine dermovate losyonu oraya yedirerek sürdüm ve her yaptığımda yıkamadan yattım, 2 haftalık toplamda 6 kullanım sonrası ondan da kurtuldum.

    SB'nin çeşitleri çok, bana yarayan ve kurtulduğum bir durum olduğu için, bazı yolları denemeye göze almış kişiler bu yolu da deneyebilirler.
    Hocam, krem çıkıyor mu peki sabah yıkadığınızda? Ben saç hariç diğer bölgelere sürüp fayda gördüm ancak saçı yıkayınca sabah, gidiyor mu komple yoksa yapış yapış kalıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LeBron James10 kullanıcısına yanıt
    Eskiden akşamdan sürüp yatıyordum, ertesi gün kalktığımda saçlarımı yıkayıp güne başlıyordum, bir kere vaktim olmadığı için saçımı yıkayamadığım olmuştu ve yapış yapış da değildi gayet normaldi. Kolonyayı saçınıza sürdükten sonra kuruyunca nasıl oluyorsa aynı şey bu ilaçta da oluyor öyle düşünün, herhangi bir değişiklik yaratmıyor. Bana çok kullanmamamı önerdiler ancak ben 2 aylık kullanım sonrası zaten senelerce kullanma ihtiyacı hiç duymadım diyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eskiden kara kara düşünürdüm nasıl geçer diye, ilk defa bu sorunu bu ilaç ile çözdüm ve egzama denen hâlâ daha vücuduma bulaşmadığına dair yemin edebilirim.
  • Şampuanı dönüşümlü kullanan arkadaş var mı? Var ise kaç günde bir saçlarını yıkıyor.

    Head & Shoulder Clinical ben de kepek yaptı da.
  • Arkadaşlar 4 gündür elma sirkesini saça sürüyorum bir saat bekletiyorum, daha sonra migrosta satılan mehmet aydın marka kükürtlü sabunla saçı yıkıyorum, vallahi bayağı bir faydasını gördüm kızarıklık ve kaşıntı ciddi oranda azaldı.
    Hangisi faydalı bilmiyorum, sirke uzun süreli kullanımda zarar verebilir diye biliyorum ama azaltarak devam etmeyi düşünüyorum.
  • üç yıldır muzdarip olduğum rahatsızlık. saç dökülmem vardı 2016 yılında doktora gittim, minoxil kullanmaya başladım. alerjik bir bünyem var, ondan mıdır bilinmez kafamda küçük küçük yaralar oluşmaya başladı, aşırı kaşınıyordu bir yandan. minoxil’e bağladım ve kullanmayj kestim. balıkesir’deki kısmı böyleydi durumun.

    hatay’a atandım öğretmen olarak. burada tavsiyeler üzerine defne sabunu kullanmaya başladım. kaşıntı bıçakla kesilmiş gibi kesildi ancak ilerleyen zamanda bu küçük yaralar kocaman kocaman kabuklara dönüşmeye başladı. 2018 yılının sonbaharında artık dışarıdan görünmeye başladılar. öğrencilerin: “ kafanızdakiler ne? hocam bunlar ne beyaz beyaz?” sorularından bıkmış durumdaydım. bu sırada cildiye gidiyordum. verdiği konazol, ketarol, zetion şampuanları; betasalic, saltar, psorcutan losyonları, dermovate kremleri falan hiç sonuç vermedi. doktorlar durumu kabullenmekten başka bir çözümün olmadığını söylediler. bir tek deniz ve güneş fayda ediyordu. bu arada iki bacağımda, kulak arkalarımda, kaşımda, ve testisimde bile seboreik dermatit ya da egzamanın coşması da eklendi üstüne. dermovate ve psorcutan kremleri bu saydığım bölgelerde etkili oluyor ancak o da geçici süreliğine. dilerim allah’tan bu kadar ilerleyen tıp ve teknoloji artık şu illete de çare olur da insanların sosyal hayatını bile zehir eden şu rahatsızlıktan tüm insanlık kurtulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LeBron James10 kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam.Çok sıkıntılı insanı çıldırtan bir şey.Bu arada konu dışı olacak ama ne öğretmenisiniz ? 25 yaşındayım öğretmenlik arada niyetleniyorum ama okul 30'da bitse atama felan sıkıntı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LeBron James10 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de bu seberoit denen illetleb15 yıldır uğraşıyorum. Knozal şampuan kullanmaktan saçlarım döküldü. Kafamda o kadar kepek ve yara vardı ki artık uğraşmaktan bıkmıştım Yazın burada bazı arkadaşların head & shoulders clinical şampuandan sonuç almasını yazdıklarını görünce ben de denemeye karar verdim ve 4 aydır da kullanıyorum. Sonuç inanılmaz, kafamdaki yaralar kayboldu üstelik saçımda tek bir kepek yok. Eskiden okulda öğrencilerimin hocam kafanızda çok kepek olmuş demesinden sıkılmıştım. Hatta sürekli tıraş olduğum berberim bile şaşırdı. Hocam kafana ne yaptın diye 😊. Bende kesinlikle işe yaradı. Ben en fazla 2 günde bir sabahları bu şampuanla duş aldım onun haricinde kafamı herhangi bir şampuan veya sabunla yıkamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundar -- 15 Kasım 2019; 11:13:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Myhres7 M kullanıcısına yanıt
    Meb’de ilköğretim matematik öğretmeniyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

    Arkadaşlar 4 gündür elma sirkesini saça sürüyorum bir saat bekletiyorum, daha sonra migrosta satılan mehmet aydın marka kükürtlü sabunla saçı yıkıyorum, vallahi bayağı bir faydasını gördüm kızarıklık ve kaşıntı ciddi oranda azaldı.
    Hangisi faydalı bilmiyorum, sirke uzun süreli kullanımda zarar verebilir diye biliyorum ama azaltarak devam etmeyi düşünüyorum.
    ben 3 yıldır sirkeliyorum en ufak bi zarar görmedim diğer şeyler gelip geçici hepsine alıştı nalet hastalık.bide hs clinik strenght şampuan iyi geliyor uzun yıllardır.
  • Bende daha sonra uzun uzun arastirdim haftada 2 kez sirkeyi suyla karıştırarak saça uygulamanın şampuan, sabun kalintisini temizlemek dahil faydası olacağı söyleniyor. Dediğiniz gibi zararı yok ama sirkeye de alışır mi bu meret, sizde sirkenin etkisi azaldı mı hocam, cevap için tesekkurler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Valla tek alışmadığı şey şimdilik sirke inşallah bunada aşılmaz yoksa silahım kalmıyor 10 15 yıldır var ne yaptıysam kar etmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.