Şimdi Ara

Seat Leon mu ? Alfa Romeo Giulietta mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben 2015 model dizel giulietta kullaniciyim.Eski kasa leonda kullandim yeni kasa dizel otomatikde kullandim.Bir kere yol tutus ve surus keyfi olarak leon tdi lar giuliettaya rakip olamaz.Makyajli kasa oncesini bilmiyorum 2014 ve sonrasi giuliettalarda ic mekan kalitesi kapi kollarinda kullanilan sert plastikler disinda leondan eksik bir yani yoktur fazlasi vardir.Trim ses sikayetlerinin bu kadar fazla oldugu bir aracta malzeme kalitesinin giuliettadan iyi oldugunu savunan arkadaslar tarafli yorum yapiyolardir.Fr kullanmadim bilmiyorum dizel giulietta ile leon kiyasladigimda leonun ikinci el piyasasindan baska ustun oldugu bir konu goremiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exxcrea kullanıcısına yanıt
    Şuan dizel fr paket yok zaten.Siz mecburiyetten almışsınız style donanımı.Benzinli araç bakan birisisi style donanıma arka karartmalı cam,sunrof,led iç aldınlatma,led farlar gibi bahsettiginiz donanımları eklerse zaten fr parasına gelir.Şuan style donanımda 1.6 TDI yada 1.2 TSİ motorlar var.Benzinli araç alan için FR ile gelen 1.4 TSİ cabası.

Süspansiyon gibidışarda yaptıracagınız degişikliklerle style aracı fr benzetirsiniz fakat aracınızdan çıkan parçalar öldü parasına gider alacagınız parçaları normal fiyattan alırsınız.Ayrıca ekleyemeyeceginiz bir kaç donanım var (sürüşmodları gibi) Buda daha fazla maliyete gelir.Siz dizel araç aldıgınız için fr dizel yok zaten.150 hp düşük diyorsunuz kullandıgınız tdi ünite kaç beygir? Hızlanmasını 1.4 TSİ ile karşılaştırın derim.Benzinli araba dizelden her zaman daha iyidir.Eger ki benzin arası üzmüyorsa.

Guilietta kasa degiştirip degiştirmeyecegini bilmiyorum.Giulia gelecek.Şimdi kasa degiştiriyorum deseler 2017 anca gelir buraya.Ufak tefek makyaj operasyonu hariç.Guilettanın dıştasarımı o kadar güzel ki yıllar sonra yine kendine baktırır o tasarıma bakıp içine oturunca insan farklı olmasını bekliyor iç tasarım dışına göre yavan kalıyor.Dokunmatik ekran ve çift renkli konsol bir nebze daha iyi olmuş.Alfa modellerinin piyası yavaştır ve deger kaybı leon göre biraz daha fazladır.Zaten 2/3 sene sonra satacaksanız almayın.Kimine göre ruhu olan araçlar alfalar.

Henry Ford'un bir sözünü hatırlatayım size:

''Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım.''

Guilietta yada leon tercih meselesidir.Kişiden kişiye degişir.Leon bazı kişilerin elinde apaçi arabasına dönüşürken guilietta bu daha azdır.Ama aralarında daglar kadar fark olacagını sanmam rakip ve aynı segment araçlar.İkisininde kendine göre artı ve eksileri var.

• İkinci eli için almıyorsan spor premium paket olan (ismi ya yanlış olabilir taba rengi deri koltuğu olan paket oluyo kendisi) ve 1.4 170lik Alfa daha iyi duracaktır.

• düşünürseniz leon aracım satılıktır..düşünmezseniz de bu iki araç arasında kesinlikle leon..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-pazarlikli-servis-bakimli-led-paketli-cok-temiz-leon-250780599/detay/
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Yeni kasayı kullandığınızdan emin misiniz ? Ben Giu ve Leon ikisinide uzun süre kullandım yol tutuş ve sürüş keyfi olarak dizel Leon bana zevk vermedi fakat aynı şekilde Giu'da hiç hoş değildi? öyle aman aman bir fark yoktu ayrıca Giu'nun iç malzeme kalitesi daha kötüydü içinde direk Fiat'a bindiğini hissediyorsun.Arabanız hoş araba lakin aralarında pek fark yok gibi ayrıca sizin aracın 2.el piyasası kötü değil dizel sonuçta her türlü gideri var.
  • Fr'da millet kafayı ne fazla donanımı olduğuna takmış da en önemli konu olan motor unutuluyor. 1,2 motor nere 150lik 1.4 motor nere. Elma ile armut gibiler. Performanslı sürmeyi seven, bastimı arabası uzasın seven fr almalı.
  • Sürüş dinamikleri ve yol tutuş gibi farkları iki aracı kullanmış birisi olarak arada ki farkı anlayamadıysanız birşey diyemem.Giuliettanın test sürüşü ve incelemelerinde yol tutuşu sürüş dinamikleriyle sınıfının en iyilerinden biri olduğu defalarca söylendi testleri inceleyebilirsiniz.Koyduğum giulietta makyajlı kasanın iç mekan görüntüsü bu araca binince hangi fiat modeline bindiğinizi hissediyorsunuz merak ettim.Dediğim gibi leon ikinci el piyasasında ki pazar payı dışında bence giuliettadan üstün bir tarafı yoktur.Aracı alacak arkadaşa tavsiyem gidin bu iki araçları test edin ve öyle karar verin.
     Seat Leon mu ? Alfa Romeo Giulietta mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: edmond66

Sen Style aldın diye en iyi Style aynen. FR 18 jantlı araçla yan yana koyarsan aracını farkı anlarsın. Bu kadar kendi aracınızı övmeye çalışmayın komik oluyor. Şu mesajınızı bi kendiniz yazmamış gibi okuyun siz de gülersiniz. FR ve Style Leon arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca 1.4 150hp 0-100'ü 8sn olan C sınıfı bi araca düşük güç demişsiniz, baya komik biriymişsiniz siz.

Arkadaşım, sanki fr'a param yetmedi ( 9000 tl ucuz olmasına rağmen) de çamur atmaya çalışıyorum. Durum tam tersi olmasın ? Jantın parça kodu belli istediğiniz araca alabilirsiniz. Fr dediğiniz bir donanım paketi siz cupra ile karıştırıyorsunuz sanırım. 150 hp düşük bir güç siz hayatınızda daha güçlü bir arabaya sahip olmadınız diye bu o aracı yüksek güçlü yapmıyor. 2.0 dizel araçlar artık 190 hp den başlıyorken 8 sn 0-100 süresini abartmaya gerek yok. Tamam yavaş bir araç değil ancak güçlü bir araçta değil. Malesef ülkemizin vergi politikası nedeniyle minnacık motorlara mahküm olduğumuz için 150 hp yi birşey sanmaya başlamışız. Benim amacım ekonomi olduğu için dizel almaktı, daha iyi performans isteseydim ucuz olan Fr'ı alırdım.

1.6 160 hp dizeller artık birçok markada var 350Nm tork ile. Turbo benzinli bir araç 150 hp olmuş çok mu ? demeden geçemiyor insan....

• Exxcrea kullanıcısına yanıt
    Siz sanırım tartışırken çarpıtmayı seven bir kişiksiniz o yüzden tek tek cevaplayacam.

1. Sana kimse paran yetmedi demedi, 9.000tl ucuz da değil.

2. Cupra'yı da FR'ı da burda çoğu insan ayırt edebilir sadece ben değil o yüzden boş yorum yapmaya gerek yok. FR donanım paketi gibi görünebilir ama 1.4 150bg'lik ünite sadece FR'da var.

3. FR ile Style arasındaki farklar sadece sizin opsiyon olarak eklettiklerinizle sınırlı değil.

- Kırmızı dikişli deri spor koltuklar ve yine kırmızı dikişli spor direksiyon.
    - Sürüş moduna göre rengi değişen kapı içi ambians aydınlatması.
    - 17inc jant veya biri benim aldığım 2 adet aracı tamamen değiştiren 18inc spor jantlar.(sadece fr da alabilirsiniz)
    - Ön-arka tamponlar ve ızgara tamamen farklı ve aracın havasını sporlaştıran sizin ufak dediğiniz ama en önemli detaylar.
    - Çift çıkış krom egzost aklıma gelenler.

4. C sınıfı 8 sn hangi araç veriyor söyler misin? Tartıştığımız araçlar aynı sınıf sen hala yok siz daha güçlü arabaya binmediniz vs şeklinde gereksiz konuşmaya gerek yok.

Size bu son mesajım kendimi boşuna yormayacağım çünkü aslında siz de gerçeği biliyosunuz sadece kendi aracınızı övmeye çalışıyorsunuz.

• 2013 ibiza cupra al ikisinide tokatlarsın

• Aralarinda cok fark oldugunu dusunmuyorum. Ama giulietta kucuk bi farkla daha iyi secenek olabilir.

ic mekan kalitesi ve tasarim olarak leon daha iyi.

Yol tutus konusunda giuliettayi cok abartiyorlar ama iyi yine lafim yok. giu ya iyi yol tutuyor diyen bir de 159 a baksin, alfa yol tutusu nedir gorsun. Leonu denemedim ama o da iyidir muhtemelen.

Dis tasarimda leon fr olursa karar vermesi cok zor. ikisi de super gorunuyor ancak giu yerden cok yuksek gorunuyor.

Giuliettanin surus pozisyonunu begenmiyorum. Leon da daha iyi.

Ama imkan varsa; ikisinden de konfor ve yol tutus dahil, her konuda ustun oldugunu dusundugum, focus 3.5 u secerdim.

• Bu leonda da vw grubunun namıdeğer şu meşhur Ar-ge sine yıllardır para harcanmamış, gürültülü, çevre düşmanı, firmanın yaptığı sahtekarlığı kabul ettiği ama bizim ülkedeki marka fanatiklerinin bir türlü kabul edemediği tdi motoru yokmu?? Gerçi durun bir saniye forumda konuşulmuştu bu konunaslında firmanın suçu yok her firma aynısını yapıyordu, yapmıyorsada tüm bunlar amerikanın oyunuydu

• Şahsen alfa nın zayıf ikinci eli ve yüksek değer kaybından dolayı malesef alfayı tercih etmezdim ancak Türkiye de değil de herhangi bir avrupa ülkesinde yaşıyor olsaydım kesinlikle Alfa yı tercih ederdim her şeyiyle ben buradayım ben farklıyım diye bağırıyor arkadaşımın ablası alfa mito aldı satarken epey zorlandılar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.