Bahsettiğim airbag sadece direksiyon için. Çoğul yazarak yanlış yazmışım. Kusura bakmayın.. |
SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2882. sayfa)
-
-
En fazla km yapmış araç kimde acaba?
Şunun için soruyorum; o kadar km ye kadar araçta neler değişti ne arızalar oldu yazılırsa şayet güzel bir tecrübe paylaşımı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Car Lover -- 21 Mart 2024; 18:28:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok mudur başka tavsiye?
-
2014 leon 1.2 tsi dgs sytle paket alınır mı hala.
-
Alınır
-
Konu sahibi ve 2013 Temmuzdan beri 1.4 tsi 140 hp leon sahibiyim.
Aracım 180 bin km de. Yetkili servis harici herhangi bir yere gitmedim.
Araçta şimdiye kadar garanti kapsamında değişenler( 4 yıllık uzatılmış garanti almıştım, bazı parçalar düzenli olarak yetkili servise gittiğim için 10. Yılda bile ücretsiz değişti. Mesela airbag)
-Buğu yapan led ön ve arka farlar
-Sunroof kontrol ünitesi
-Westgate
-Bagaj açma kolu ve kilidi(seat amblemi)
-İki kez benzin depo kapak kilidi
-Servis aksiyonu olarak sürücü airbag
Km itibari ile değişmesi gerektiği için değişenler
Amortisörler 140 binde
Ön takım burçları vb bağlantı parçaları
Baskı balata 90 binde ve akabinde ikinci kez baskı balata volan 165 binde
Her iki aks 165 binde
Triger kayışı su pompası vs
Şanzuman yağı
Fren hidroliği
Antifriz vs 3-4 yılda bir yenilenmesi gereken rutin şeyler…
Kozmetik olarak gündüz ledlerinin sararması zamanla oluyor. İster üniteyi değiştirin ister elektronikçide ledleri değiştirin.
Bir de sunroof fitili zamanla sertleşiyor. Kauçuk bakım ürünleri kullanmak ömrünü uzatabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 25 Mart 2024; 21:8:24 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
Ben de 2013 yılında sıfır aldığım Leon'umu 11 senedir kullanıyorum. 6 ay önce debriyaj merkezi yağ kaçırıyordu. O değişti. Bugün de soğutma suyu düşük uyarısı verdi. Baktığımda motor suyu tamamen bitmiş ve devirdaim kısmında su sızıntısı vardı. Bugün de onu değiştirir. Bi 5-6 sene önce de bujileri değiştirmiştim. Bu parçalar dışında değişenim ya da arıza hiç olmadı. Rutin yağ değişimi ve parçaları.. Aracım 102.000 km de. Triger kayışını da değiştirmedim. Bu aralar depo kapağı kilitli kalıyor, bişeyler oluyor falan düzeliyor.
Şeytan kulağına kurşun bu zamana kadar sorunsuz bindim diyebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzinlilerde yağ eksiltme çok oluyor diyorlar bende 2014 117 binde dsg aldım 4 gündür kullanıyorum bugün yağına baktım minimuma inmiş yarın yağ ekleteceğim bildiğim kadarıyla 5w30 kullanılıyor bakalım yağ ekledikten sonra eksilme olacak mı önceki sahibi yağ filitresinde yoğun bir yağ çakağı vardı onu değiştirdim demişti sanırım satacağım diye yağ koydurmamış cimrilik yaptı diye düşünüyorum aksi halde baya bir girecek gibi bize.
-
Ben de öyle tahmin ediyorum. Hatta Etka uygulamasından bakmıştım yerine. Kendi kendine bozulacak bir malzeme değil aslında ama olacağı varmış demekki. Şu an geceleri arabayı kullanmayı da bıraktım. Bilirsiniz Leondaki led kısalar zaten yakını aydınlatıyor, bu olaydan sonra iyice yeri gösterir oldu. Tehlikeli yani.
Cumartesi servis randevum var. Umarım parça Türkiye stoklarında vardır da çabukça hallolur. Sonucu yazarım buraya.
Parça TR stoklarında varmış. İşçilik dahil 7800 TL.
Merhaba,
leon FR 2019 1.5 ecotsi 130
Gizli özellikte car scanner ile
Selektörlerin sislerle yanması
Arka led stopların çakarlı sinyal çapraz
Bunlara nasıl ulaşabilirim, program isimleri nedir, nasıl açabilirim
Teşekkürler
Car scanner uygulamasını bilmiyorum fakat genelde bulunan VCDS ile yapmak isterseniz selektörle sislerin çalışması aşağıdaki gibidir:
1- [09] Central Electronics
2- Security Access
3- Güvenlik kodunu 31347 girin
4- Adaptation
5- (8) Leuchte12NL LB45-light function C12 (Lichthupe generall seçilecek.)
6- (10) leuchte 12NL LB45-Dimmwert CD12 (%100 olacak.)
7- (8) Leuchte13NL RB5-light function C13 (Lichthupe generall seçilecek.)
8- (10) Leuchte13NL RB5-Dimmwert CD13 (%100 olacak.)
Sonuç-1: Soldaki yuvarlak far düğme anahtarının tüm konumlarında (gündüz farları, parklar, kısalar, auto) sellektör yapınca sisler yanıyor.
Sonuç-2: Farları uzunlara alınca sisler yanmıyor. (Olması gerektiği gibi.)
Sonuç-3: Daha önceden dönüşe duyarlı sis farlarını açtıysanız şayet bu özellik de aynı şekilde çalışıyor.
Sonuç-4: Far düğme anahtarında ön sisleri açtığımızda problemsiz bir şekilde sisler yanıyor. (Olması gerektiği gibi.)
-
Benim çok kullandığım 2 linki paylaşmak istiyorum.
1) Aracın her türlü parçasını ve parça numaralarını bulabileceğiniz site;
seat.7zap.comLeon/Leon 4 (LE) 2013 year Group Parts Seat EUROPAhttps://seat.7zap.com/en/e/leon+leon+4/le/2013-7542) Bu parçaların güncel fiyatlarını gösteren site;
Bilhassa herhangi bir arıza veya parça değişimi öncesi masrafın aşağı yukarı ne tutacağını öğrenebilirsiniz.
-
Faydalı bilgilendirme için teşekkür ederim fakat ilk site açılmıyor.
Donanimhaber sitesinin azizliği oluyor.
Sadece linki kopyalayıp browsera yapistirdiktan sonra 754/ sonrası ifadeleri silmeniz çözüm oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Car Lover -- 31 Mart 2024; 12:36:10 >
Kesinlikle alınır. B segmenti daha yeni araba alacağına leon al.
Aldım zaten hocam 2014 1.2 tsi 105 HP bir parça değişen 1 parça boya 14 bin tramer var geçen sene haziranda olmuş serviste yapılan işlemden kayıtlı servis kayıtlı zaten, 117 binde .
İlk izlenimlerim arabanın yakıtımı fena değil gerçekten beğendim özellikle arabınım rijitliği çok iyi virajlara bir bütün girip çıkıyor tedirgin etmiyor insanı şanzıman bir bakıyorsun 5-6 olmuş anlamıyorsun bile performansıda tatminkar Allah kaza bela sorun vermesin 3-4 sene binerim ben buna dedim.
Sadece önceki sahibi sigara içmiş koku var gideremedim bir türlü çeşitli şeyler denedim sildim yıkattım vs. Çeşitli spreyler var giderir mi acaba.
Merhabalar bagajın otomatik açılması için amortisörleri değiştirmek istiyorum yabancı forumlarda da araştırmayla Stabilus Lift O Mat 017468 marka amortisör önermişler aranızda kullanan var mı ve ülkemizde olmadığı için yurtdışından getirmek istiyorum ama pahalıya gelir muadil olarak aynı basınç aynı uzunluk ve kalınlıkta octavia amortisörü buldum bunlardan hangisini tercih etmeliyim sizin tavsiye edeceğiniz ve önerebileceğiniz bir şey var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belirttiğiniz model bizim için uygun olanı. Yakın zaman önce sahibindende biri satıyordu. Aradım ama bulamadım. Onu ben de alacaktım ama belki bizim araçlar için elektrikli bagaj seti gelir diye bekledim, ama olmadı. Belirttiğiniz modeli bulursanız alın. Yurtdışından getirtmek masraflı olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X