Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2708. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.736
Cevap
368
Favori
2.584.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27062707270827092710
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fr.BJK

    Servis fiyatları malum hocam. O yüzden dışardan tercih ediyorum aslında ama işini bilen adam gibi yer bulmak mesele. Bu arada benim araç 2018 makyajlı kasa sanırım.

    Alıntıları Göster
    evet hocam sizin araç makyajlı kasa
    zibizu yedek parça kampanyaları falan da oluyor. onlarada bakın.
    ama dediğiniz gibi parça nekadar iytide olsa takan ustanın adam gibi takması önemli düzgününe denk gelmek malesef zor.
  • Arkadaşlar merhaba. 2015-2016 model bir fr almak istiyorum. Dikkat etmem gerekenler nelerdir? Fikirlerinizi bekliyorum.

    Bir kaç araba arasında kararsız kaldım. Aynı model için Koltuk ısıtma, büyük ekran, seat sound ve 10bin km daha az bir araba için 10 bin lira fazladan vermeye değer mi mesela?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tem_Mus -- 22 Haziran 2019; 13:12:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarida özel servis 600 tl fiyat verdi 4. yıl bakımı yetkili servis 900 tl fiyat verdi.. iyi niyet garantisinden bir kac talebim olacak.. bu sebepten bu seferde yetkili servise giderim gibi..
    kendim malzemeleri alincada 450 tl gibi rakama mal oluyor.. 300 malzemeler 150 iscilik olarak hesaplarsak..

    arac 1.2 tsi manuel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rereborn R kullanıcısına yanıt
    2016 1.2 tsi dsg var bende. Sıfır almıştım. Dikkatli bir kullanıcıyım hiç sorun yaşamadım, kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar aracımda muzik sistemi var 1 senedir kullanmaktayım anfimde tek kanallık boşluğum var arka kapı hoparlorlerime mid hoparlor takıp boş kanalı kullanıp hemde arka kapılardaki o gücsüz hoparlorlerden de kurtulmak istiyorum açıkçası sorum şu arka kapı hoparlorleri bizim leon fr larda arka kapılarda kaç cmlık hoparlor kullanılıyor birde bu hoparlorun çevresindeki plastik kasnak tarzı plastiği sökebiliyormuyuz yoksa yeni kasnak yaptırmam gereklimi malum anfi destekli hoparlorlerin arkaları bizim standartlara göre çok daha büyük olucak kıyaslarsak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tem_Mus

    Arkadaşlar merhaba. 2015-2016 model bir fr almak istiyorum. Dikkat etmem gerekenler nelerdir? Fikirlerinizi bekliyorum.

    Bir kaç araba arasında kararsız kaldım. Aynı model için Koltuk ısıtma, büyük ekran, seat sound ve 10bin km daha az bir araba için 10 bin lira fazladan vermeye değer mi mesela?
    hocam
    Koltuk ısıtma, büyük ekran, seat sound ne kadar ihtiyacınız olucak bunları siz belirleyeceksiniz.
    bu tarz aksamların sonradan takılması ya çok zor yada çok daha maliyetli oluyor. sıfır yada ikinci el farketmez bu tarz donanımları aracı ilk alırken almak çok daha uygun maliyetli oluyor. tabi bu donanımları var diye uçuk fiyat çeken satıcılarada dikkat etmek şartıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyazmaci468

    Herkese selamlar aracımda muzik sistemi var 1 senedir kullanmaktayım anfimde tek kanallık boşluğum var arka kapı hoparlorlerime mid hoparlor takıp boş kanalı kullanıp hemde arka kapılardaki o gücsüz hoparlorlerden de kurtulmak istiyorum açıkçası sorum şu arka kapı hoparlorleri bizim leon fr larda arka kapılarda kaç cmlık hoparlor kullanılıyor birde bu hoparlorun çevresindeki plastik kasnak tarzı plastiği sökebiliyormuyuz yoksa yeni kasnak yaptırmam gereklimi malum anfi destekli hoparlorlerin arkaları bizim standartlara göre çok daha büyük olucak kıyaslarsak
    hocamhttps://www.youtube.com/watch?v=NBHOwoNWLNk

    videoda sökük arka kapı içi yakın çekimler falan mevcut. belki işine yarar.
    bukadar sökmüşken yalıtımda yapmanı yada yaptırmanı tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=67bEvrBxC3g
    bunuda inceleyebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh-r -- 24 Haziran 2019; 14:13:33 >




  • dewr kullanıcısına yanıt
    Yağ ne düşünüyorsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam genelde herkez
    Bosch Aerotwin modelini kullanıyor.
    bazı arkadaşlar daha az ses yapsın diye polo için olanını aldı.
  • castrol olur macera aramam buyuk ihtimal.. servis 2 ay opsiyon verdi bana bakim icin.. arac 54binde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla araci aldiktan ilk yil sonunda boach aldim.. orjinal boyutta kesinlikle parasini haketmiyor.. 2 yilin sonunda çöpe attim ilk yilin sonunda ses ve atlama yapmaya basladi..

    2 ay once bu urunden aldim


    Seat Leon Silecek Takımı Seti (2013-2018 MK3) Rbw Muz 48,00 TL yerine 27,88 TL
    https://urun.n11.com/muz-silecek/seat-leon-silecek-takimi-seti-2013-2018-mk3-rbw-muz-P343587404



    bosch fiyatina 5 sene boyunca her yil degistiririm daha iyi.. şimdilik memnunum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 25 Haziran 2019; 12:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aracım 73 bin km oldu.4 balata değişimi gerekiyor.servis 1500tl gibi birşey söyledi.bana fazla geldi dışarıda değiştirmek istiyorum.gerekirse parçaları ben alıcam.var mı ankarada tavsiye edeceğiniz bir yer ve hangi balatayı almalıyım.
    Servise sorduğumda 3-4 marka ile çalışıyoruz orjinali diye birşey yok demişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: josh-r

    hocamhttps://www.youtube.com/watch?v=NBHOwoNWLNk

    videoda sökük arka kapı içi yakın çekimler falan mevcut. belki işine yarar.
    bukadar sökmüşken yalıtımda yapmanı yada yaptırmanı tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=67bEvrBxC3g
    bunuda inceleyebilirsin

    Alıntıları Göster
    4 kapımda kendim yalıtım yaptım bitüself ve firex ile trim sesi yok gibi birşey bu fitil sesleri hariç




  • Merhaba Arkadaşlar
    3-4 yıllık bir Leon alma serüveni sonunda Leon'uma kavuştum Ara ara bu konuya hatta bazen bu konuda yazan yazarlara sorular sorardım.

    sıfırların fiyatları uçup gitmişken ikinci el almaya da hiç niyetim yoktu aslında. Ama güvendiğim, tanıdığım bir arkadaşım satmayı düşününce olaylar gelişti.

    2017 Aralık trafiğe çıkışlı 1.4 TSI 150hp Xcellence aracı 12700km civarı teslim aldım. Araç çok az kullanılmış durumda yani Hem fazla trafik gören bir araba değil hem de satıcı arkadaş DSG konusunda bilinçli biri. Zaten benim en çok çekindiğim konu da DSG...

    Malumunuz DSG... Her ne kadar yeni versiyonlarda düzeldiği söylense de pek güvenmiyorum ve gerek donanimhaber gerekse başka forumlarda hala şikayetler görünebiliyor. Okuduğum kadarıyla da bu DSG'nin en sevmediği şeylerden biri trafik. Artık trafiği olmayan bir büyükşehir kalmadı herhalde. İzmir'de yaşıyorum sabah ve akşam trafiği malum. 13-15 km yol bazen 1 saat bazen 1.5 saat sürebiliyor (istanbul ile karşılaştırmıyorum ama sonuçta DSG istanbul mu izmir mi diye bakmıyor). Öyle ki 45 dk geçiyor daha semtten çıkamadığım oluyor (3-5 km). E şimdi bu durumda trafikte kullanmama mı gerekiyor O zaman da kendi kendime "manyak mıyım niye gidip DSG'li araç aldım o zaman" diye soruyorum.

    Bununla birlikte bildiğiniz gibi DQ200, 250Nm tork'a kadar dayandığı söyleniyor. Ancak aracımın max torku da 250Nm. Zaten DSG problemlerinin genellikle dizel araçlarda görülme sıklığının sebebi sanıyorum ki yüksek tork deüerleri. Dolayısıyla arabanın bu tork değeri bu DSG modeli için riskli bir seçim olmuyor mu?

    Sürekli 1-2, 1-2-3-2 durumlarını yaşamamak için bazen Sport modunda bazen de Manuele çekip 2500rpm civarı elle vites geçişi yapıyorum. Çünkü görece yüksek devirde çevirdiğim zaman gereksiz vites geçişlerini de engelleyip kavramayı balataları vs koruduğumu düşünüyorum. Şimdi bu durum (yani uzun süre S veya Manuel modda kullanma) şanzımana veya DSG'ye bir zarar veriyor mu onu da bilmiyorum. DSG hemen 2. vitese geçiş eğiliminde olduğu için En azından 2. viteste habire yarım debriyaj şeklinde gitmenin önüne geçiyorum diye düşünüyorum. Çünkü araç 2. vitese geçiyor ve trafikte 2. viteste olabildiğince düşük hızda ilerliyorum. muhtemelen yarım debriyajla ilerliyorum. Fakat S veya manuel modda kullanım şekliyle bunu engelleyerek başka sorunlar yaşar mıyım ? (şanzımanın ısınması vs gibi sorun çıkaracak sorunlar). Ek olarak sıkışık trafikte Auto Hold'u kapatıp aracın kendi kendini kaldırmasına izin veriyorum. Auto hold aktifken ilk kalkışta ne kadar yarım debriyaj yapıyor emin değilim. trafiğin olağan akışında sorun olmayacaktır, fakat sürekli dur kalkta olumsuz bir etkisi olabilir kanımca.

    Bunun dışında yokuşta bekliyorsak manuel moda alıp aracı 1'de kaldırıp biraz devirlenmesini bekleyip mi 2'ye almak gerek? Malum DSG, teker 1 tur dönünce vakit kaybetmeden 2'ye atma derdine düşüyor.

    DSG ile ilgili bilgiler, gelişmeler, geliştirmeler, güncellemeler hakkında bilgiler iletmeniz mümkün mü? (yokuşta parkederken N- elektronik park- P olayını uyguluyorum)

    Bu arada şöyle bir rahatlığım var; aracın garantisi 2019 Kasım-Aralık'a kadar, fakat +2 yıl uzatılmış garantisi mevcut. Bu da 2021 Kasım-Aralık'a denk geliyor.

    DSG haricinde sol arka stopta buğulanma var. Bagaj kapağı ile hareket eden parça değil de solda sabit kalan... farın çevresi boyunca dağılmış durumda. Aldığımda biliyordum, ben satın almadan 1 hafta önce başlamış (son yıkamadan sonra farketmiş). Muhtemelen garantiden değişir diye önemsemedim ama bozulmasından endişe ediyorum. Forum'da arka stopların çatlaması ile ilgili şeyler okumuştum. Fara bakındım ama gözle görülür bir çatlak göremedim. Bu durum ne kadar kronik bilmiyorum.

    Teşekkürler, aklıma geldikçe yazmaya devam ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt_smt -- 27 Haziran 2019; 10:21:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyazmaci468

    4 kapımda kendim yalıtım yaptım bitüself ve firex ile trim sesi yok gibi birşey bu fitil sesleri hariç

    Alıntıları Göster
    eline sağlık hocam
    aracı bende çok kullansam bende söküp yaparım açıkçası faydası çok dediğin gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smt_smt

    Merhaba Arkadaşlar
    3-4 yıllık bir Leon alma serüveni sonunda Leon'uma kavuştum Ara ara bu konuya hatta bazen bu konuda yazan yazarlara sorular sorardım.

    sıfırların fiyatları uçup gitmişken ikinci el almaya da hiç niyetim yoktu aslında. Ama güvendiğim, tanıdığım bir arkadaşım satmayı düşününce olaylar gelişti.

    2017 Aralık trafiğe çıkışlı 1.4 TSI 150hp Xcellence aracı 12700km civarı teslim aldım. Araç çok az kullanılmış durumda yani Hem fazla trafik gören bir araba değil hem de satıcı arkadaş DSG konusunda bilinçli biri. Zaten benim en çok çekindiğim konu da DSG...

    Malumunuz DSG... Her ne kadar yeni versiyonlarda düzeldiği söylense de pek güvenmiyorum ve gerek donanimhaber gerekse başka forumlarda hala şikayetler görünebiliyor. Okuduğum kadarıyla da bu DSG'nin en sevmediği şeylerden biri trafik. Artık trafiği olmayan bir büyükşehir kalmadı herhalde. İzmir'de yaşıyorum sabah ve akşam trafiği malum. 13-15 km yol bazen 1 saat bazen 1.5 saat sürebiliyor (istanbul ile karşılaştırmıyorum ama sonuçta DSG istanbul mu izmir mi diye bakmıyor). Öyle ki 45 dk geçiyor daha semtten çıkamadığım oluyor (3-5 km). E şimdi bu durumda trafikte kullanmama mı gerekiyor O zaman da kendi kendime "manyak mıyım niye gidip DSG'li araç aldım o zaman" diye soruyorum.

    Bununla birlikte bildiğiniz gibi DQ200, 250Nm tork'a kadar dayandığı söyleniyor. Ancak aracımın max torku da 250Nm. Zaten DSG problemlerinin genellikle dizel araçlarda görülme sıklığının sebebi sanıyorum ki yüksek tork deüerleri. Dolayısıyla arabanın bu tork değeri bu DSG modeli için riskli bir seçim olmuyor mu?

    Sürekli 1-2, 1-2-3-2 durumlarını yaşamamak için bazen Sport modunda bazen de Manuele çekip 2500rpm civarı elle vites geçişi yapıyorum. Çünkü görece yüksek devirde çevirdiğim zaman gereksiz vites geçişlerini de engelleyip kavramayı balataları vs koruduğumu düşünüyorum. Şimdi bu durum (yani uzun süre S veya Manuel modda kullanma) şanzımana veya DSG'ye bir zarar veriyor mu onu da bilmiyorum. DSG hemen 2. vitese geçiş eğiliminde olduğu için En azından 2. viteste habire yarım debriyaj şeklinde gitmenin önüne geçiyorum diye düşünüyorum. Çünkü araç 2. vitese geçiyor ve trafikte 2. viteste olabildiğince düşük hızda ilerliyorum. muhtemelen yarım debriyajla ilerliyorum. Fakat S veya manuel modda kullanım şekliyle bunu engelleyerek başka sorunlar yaşar mıyım ? (şanzımanın ısınması vs gibi sorun çıkaracak sorunlar). Ek olarak sıkışık trafikte Auto Hold'u kapatıp aracın kendi kendini kaldırmasına izin veriyorum. Auto hold aktifken ilk kalkışta ne kadar yarım debriyaj yapıyor emin değilim. trafiğin olağan akışında sorun olmayacaktır, fakat sürekli dur kalkta olumsuz bir etkisi olabilir kanımca.

    Bunun dışında yokuşta bekliyorsak manuel moda alıp aracı 1'de kaldırıp biraz devirlenmesini bekleyip mi 2'ye almak gerek? Malum DSG, teker 1 tur dönünce vakit kaybetmeden 2'ye atma derdine düşüyor.

    DSG ile ilgili bilgiler, gelişmeler, geliştirmeler, güncellemeler hakkında bilgiler iletmeniz mümkün mü? (yokuşta parkederken N- elektronik park- P olayını uyguluyorum)

    Bu arada şöyle bir rahatlığım var; aracın garantisi 2019 Kasım-Aralık'a kadar, fakat +2 yıl uzatılmış garantisi mevcut. Bu da 2021 Kasım-Aralık'a denk geliyor.

    DSG haricinde sol arka stopta buğulanma var. Bagaj kapağı ile hareket eden parça değil de solda sabit kalan... farın çevresi boyunca dağılmış durumda. Aldığımda biliyordum, ben satın almadan 1 hafta önce başlamış (son yıkamadan sonra farketmiş). Muhtemelen garantiden değişir diye önemsemedim ama bozulmasından endişe ediyorum. Forum'da arka stopların çatlaması ile ilgili şeyler okumuştum. Fara bakındım ama gözle görülür bir çatlak göremedim. Bu durum ne kadar kronik bilmiyorum.

    Teşekkürler, aklıma geldikçe yazmaya devam ederim
    öncelikle hayırlısı olsun aracın
    kazasız belasız sürüşler.
    izmirinde trafiği özellikle altınyolu kullanıyorsan istanbulu aratmıyor artık malesef.
    o stop lambasının takılıp sökülmesini tasarlayana her söküp taktığım araçta baya sövüyorum :) ihmal etme git bir an önce servise değiştirt garantiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: josh-r

    eline sağlık hocam
    aracı bende çok kullansam bende söküp yaparım açıkçası faydası çok dediğin gibi.

    Alıntıları Göster
    Arabamda müzik seti var arkada subwoofer olduğundan yani kapı bass vurmasa bile subwoofer titremesnden çok kötü trim sesi geliyordu şu an subwoofer a rağmen 0 ses arka koltuğun altı ve arka bagajın stepne çevresinede yaptım sıradaki hedefim vakitim olursa davlunbaz içlerine yapmak olucak yağmurlu havalarsa çok kötü su sesi geliyor şırıl şırıl onu kesebilirsem muazzam olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyazmaci468

    Arabamda müzik seti var arkada subwoofer olduğundan yani kapı bass vurmasa bile subwoofer titremesnden çok kötü trim sesi geliyordu şu an subwoofer a rağmen 0 ses arka koltuğun altı ve arka bagajın stepne çevresinede yaptım sıradaki hedefim vakitim olursa davlunbaz içlerine yapmak olucak yağmurlu havalarsa çok kötü su sesi geliyor şırıl şırıl onu kesebilirsem muazzam olacak

    Alıntıları Göster
    emeğinize sağlık hocam baya uğraşmışsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: josh-r

    quote:

    Orijinalden alıntı: digital90


    quote:

    Orijinalden alıntı: josh-r


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital90

    Arkadaşlar Bluetooth ile müzik dinlerken ses, usb, sd kart ile dinlediğimden yüzde 40 daha fazla çıkıyor bass'lar özellikle. Şarkı aynı şarkı mp3 dosyası aynı dosya sebebini bilen var mı? Telefonum Note 4 herhangi bir equalizer ayarı da yok?

    hocam
    bizim arçlardaki ses sisteminde en iyi sesi
    ipod bağlantısı sonra bluetooth sonra usb ve sd kart veriyor.
    ipod bağlantısı yoksa araçta bluetooth la dinlemek seste epey bir farkettiriyor daha kaliteli.
    bu yüzden olabilir. birde medya ekranında ses seviye ayarları var. cihazların bağlandığında ses seviyelerini belirleyen o ayarlardan bluetooth un ses seviyesi yüksek olabilir yada telefonunuzun sesi çok açık olabilir ses yüksek geliyor ise. telefo üzerindende çıkışı arttırıp azaltabiliyorsunuz.


    Yok hocam ben Apple kullanmıyorum fakat Bluetooth sesi hangi telefon olursa olsun daha yüksek fakat yarı seviyeden fazla açarsak bozmalar yapıyor ama genel itibariyle bass ve tizler sd ve usb ye göre çok daha yüksek aynı seviyedeyken ikisini de defalarca test ettim. Usb'den dinlemek istiyorum neden düşük veriyor ki sesi sinir oldum servis de bilemedi ses ayarları da aynı. Aslında araçtaki hoparlörler daha yüksek ses verebiliyor bunu farkettim ünitede bi sıkıntı var yazılımsal olabilir.

    Not: Bende bir de Seat Sound System var usb ile tad alamıyorum hiç.

    hocam
    daha öncede yazdığım gibi aracın ünitesinden kaynaklanıyor bir sıkıntı yok.
    daha öncede yazdığım gibi
    ipod bağlantı > bluetooth > usb sıralaması var ses kalitesinde.
    @xyz35 ninde dediği gibi usb ile değil bluetooth la bağlanıp kullanmanızı tavsiye ederim.
    ses gerçekten çok farkediyor. bunu sadece benim aracımda değil. bir çok arkadaşla test ettik hepsinin dediği bu.
    hatta usb ile dinleyenleri bluetooth u dene deiğimizde @xyz35 nin dediği gibi eskiden ne dinliyomuşuz diyenler çok oldu.

    Alıntıları Göster
    Sorular çok eskide kalmış ama bende aynı sorunu yaşıyorum, sorun ses kalitesi değil ses şiddetinin düşüklüğü.Misal USB flash bellek veya radyoda sesi sona kadar açsam dahi yeterli seviyede ses alamıyorum ancak Bluetooth ve aux ayarları en.yuksekte olunca ses seviyesi %30 değerinde bile çok tatmin edici oluyor her açıdan. USB flash bellek ve radyo için menüde hiçbir ayar bulunmuyor arabada radyo dinleyemiyorum resmen Bahsettikleriniz ses kalitesiyle alakalı ama burada sorun seviye yani radyoda %80-90 açmadan kısık bir ses geliyor, önceki aracımda 6C poloydu her çıkışında aynı seviyede yüksek ve canlı ses alabiliyordum hatta onu sadece usb bellek ile kullanıyordum. Çözümü olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manner34

    Sorular çok eskide kalmış ama bende aynı sorunu yaşıyorum, sorun ses kalitesi değil ses şiddetinin düşüklüğü.Misal USB flash bellek veya radyoda sesi sona kadar açsam dahi yeterli seviyede ses alamıyorum ancak Bluetooth ve aux ayarları en.yuksekte olunca ses seviyesi %30 değerinde bile çok tatmin edici oluyor her açıdan. USB flash bellek ve radyo için menüde hiçbir ayar bulunmuyor arabada radyo dinleyemiyorum resmen Bahsettikleriniz ses kalitesiyle alakalı ama burada sorun seviye yani radyoda %80-90 açmadan kısık bir ses geliyor, önceki aracımda 6C poloydu her çıkışında aynı seviyede yüksek ve canlı ses alabiliyordum hatta onu sadece usb bellek ile kullanıyordum. Çözümü olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

    Alıntıları Göster
    hocam zaten daha öncedende söylemişiz
    sizde tastik etmişsiniz bluetooth ile kullanın sıkıntı yaşamayın.
    normalde radyo dinlemeyi sevmediğimden. araçtada hiç dinlemem radyo yanımda yolculuk eden kurcalayıp açmazsa. o yüzden radyo olayını hiç bilmiyorum. en kötü online alternatifleri var o şelikde çözebilirsiniz radyo olayını. başka marka aracı olup telefonundan online radyo açıp dinleyen arkadaşlarım var.




  • 
Sayfa: önceki 27062707270827092710
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.