Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
58.370
Cevap
358
Favori
2.625.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

Geri vitese taktığımda sağ aynanın hareket ettiğini fark ettim ama aşagı inmiyor bu özelliğin açılması için ne yapmam lazım

Aracınızın modelini nedir bilmiyorum ama

FR larda geri vitese takıldığında 2 aynada otomatik bir kaç cm aşşağıya doğru otomatik olarak eğiliyor arkayı daha iyi görmek için

Ama diğet modellerdebu durum nasıldır bilemiyorum doğrusu

En kötü vagcom ile özelliğini açtırmanız gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razgrad. -- 5 Ocak 2017; 19:54:20 >
  • Arkadaşlar merhaba 2015 model leon fr sahibiyim

Aracımı izmir MBU dan aldım sıfır 2016.4 ayında sokka arasından çıkan bir ticari taksi sol jantıma ve camurluga vurdu aracımı çekici vosmere götürdü kaskonun vosmer ile anlaşması varmış aracım vosmerde tamir edildi amortisor rotil çamurluk çamurluk davlumbazı değişti jant tamir gördü diye yapılan bi iş emir kagıdı verildi aracımı aldım malum bu yıl yagmurlarda aracım sol fardan su alıyor içine bugun aracımı mbu ya bakıma götürdüm durumu anlattım farı söküp baktıklarında farın çatladıgunı ve bu çatlakların yama yapıldıgını tamir edildigini bana gösterdiler bu yama çaylaklardan bu güne kadar haberim yok tabiki vosmer bi bilgi paylaşmadı.mbu beni vosmere yönlendirdi araç tamiri burda yapıldıgı için bu sorunu onların çözmesi gerektigini söyledi vosmeri aradım böyle bi durum var herşey yazıyor ama farın tamir edildigi yazmıyor ( bu işlemler karşı tarafın kaskosundan yapılıyor bu arada ) farım su alıyor dedim servis danışmanı hanımefendi farın çatlaktan su aldıgını nerden biliyorlarmış dedi bakın bir şekilde farım su alıyor bana nasıl yardımcı olursunuz diye üstelemek Zorunda kaldım birazdaha far hakkında şöyle olmuş böyle olmuş olabilirlerin arasında bana salı günü randevü verdi sabahtan aracımı bırakmam gerekiyormuş farı söküp test etmeleri gerekiyormuş

Şimdi sizlere aorum bu farın değiştirilmiş olması gerekmezmiydi sonuçta kasten olan bişey değil ve farın 3-4 yerinde kırık var yama yapılmış arkası boyanmış. Bakalım salı günü nasıl yardımcı olucaklar merakla bekliyorum

• SEAT LEON MK3/5F ANA KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

Geri vitese taktığımda sağ aynanın hareket ettiğini fark ettim ama aşagı inmiyor bu özelliğin açılması için ne yapmam lazım

Vagcoma gerek yok, aracınızda bu özellik zaten var. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsinşz. Sadece sağ ayna aşağıya iner.

• yüksek akım çeken ekipman için ayrı röle vardır...rezistansı devreye alınca o "tık" sesi röleden gelir ve her arabada gelir...

direksiyon kırılı olunca siz manevra yapıyorsunuz demektir. boş yere durdurup çalıştırmış olmamak için durdurmaz aracı...

klima kompresörü motordan tahrik alır, yani motor dönmezse klima çalışmaz, yazın da kışın da...dolayısıyla klima açıkken S&S devreye girmez...

"araba yatırım değildir", doğru...zarar kalemidir...ancak bazıları daha az zarar ettirir...mesela dizel otomatik araçlar... Ibiza, polo ve Fiesta tarzı araçları çok tavsiye etmem... yüz 10-15 daha küçük ama hiç güven hissi vermiyor, uzun yolda yoruyor...sağladığı tasarruf da %10-20'yi aşmıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tozluraf

Arkadaşlar merhaba, dün akşam aracı çalıştırdığımda değişik hatalar verdi. Ekranda manevra kipi uyarısı yaptı, sonra o geçti, start&stop ekranında aşağıdaki resimdeki uyarıları verdi. Start&stop'u manuel olarak devre dışı bıraktığımda hatalar silindi, aktifleştirdiğimde hatalar geri geldi. Bu arada motor çalışıyor, start&stop çalışmıyor. Resimdeki hatalardan sanki akü azalmış gibi bir anlam çıkıyor ama marşa bastığımda araç gayet nizami çalıştı, akü zayıf gibi hiç teklemedi. 5 km falan gittim akü şarj olmuştur diye düşündüm ama hata ekrandan gitmedi. Bir de anlamadığım klima hatası. Araçla seyir halindeyken "klima için motorun çalışması gerekli" hatasını veriyor. Ben anlamadım sıkıntının ne olduğunu. Sizin yorumlarınız nelerdir? Bu arada servis için randevu aldım, 18 ocağa verdi Etimesgut Doğuş otodan.SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

Öncelikle bunlar birer hata değil, uyarı! Bunu netleştirmek lazım.

Çalışma sıcaklığı; motor soğuk, start-stop devreye girmez. (Kılavuzda)
    Aracın enerji ihtiyacı yüksek, farlar, rezistans vb. durumlar buna aracın ecu'su karar verir, start-stop devreye girmez. (Kılavuzda)
    Klima çalışırken, ortam sıcaklığı ile ayarladığınız sıcaklık arasındaki fark yüksekse ayarladığınız sıcaklığa yaklaşıncaya kadar start-stop çalışmaz. (Kılavuz)

ANCAK;

Motor ısındı, klima sıcaklığı 24-25 lerde, fan düşük seviyede, içerisi sıcak. Yani kısacası araç normal çalışma koşullarına ulaştı, bu durumda hâlâ aynı uyarıları alıyorsanız o zaman servis yolu gözüktü.

• Yeni fiyatlar böyle olacak gibi değişmezse.

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksklii

Arkadaşlar merhaba 2015 model leon fr sahibiyim

Aracımı izmir MBU dan aldım sıfır 2016.4 ayında sokka arasından çıkan bir ticari taksi sol jantıma ve camurluga vurdu aracımı çekici vosmere götürdü kaskonun vosmer ile anlaşması varmış aracım vosmerde tamir edildi amortisor rotil çamurluk çamurluk davlumbazı değişti jant tamir gördü diye yapılan bi iş emir kagıdı verildi aracımı aldım malum bu yıl yagmurlarda aracım sol fardan su alıyor içine bugun aracımı mbu ya bakıma götürdüm durumu anlattım farı söküp baktıklarında farın çatladıgunı ve bu çatlakların yama yapıldıgını tamir edildigini bana gösterdiler bu yama çaylaklardan bu güne kadar haberim yok tabiki vosmer bi bilgi paylaşmadı.mbu beni vosmere yönlendirdi araç tamiri burda yapıldıgı için bu sorunu onların çözmesi gerektigini söyledi vosmeri aradım böyle bi durum var herşey yazıyor ama farın tamir edildigi yazmıyor ( bu işlemler karşı tarafın kaskosundan yapılıyor bu arada ) farım su alıyor dedim servis danışmanı hanımefendi farın çatlaktan su aldıgını nerden biliyorlarmış dedi bakın bir şekilde farım su alıyor bana nasıl yardımcı olursunuz diye üstelemek Zorunda kaldım birazdaha far hakkında şöyle olmuş böyle olmuş olabilirlerin arasında bana salı günü randevü verdi sabahtan aracımı bırakmam gerekiyormuş farı söküp test etmeleri gerekiyormuş

Şimdi sizlere aorum bu farın değiştirilmiş olması gerekmezmiydi sonuçta kasten olan bişey değil ve farın 3-4 yerinde kırık var yama yapılmış arkası boyanmış. Bakalım salı günü nasıl yardımcı olucaklar merakla bekliyorum

Öncelikle geçmiş olsun

Fara yama yapıldığını bilmiyordum dış kısımda yani cam şeklinde olan yüzeyde bir kırılma vs varsa servisler affetmez anında yenisiyle değiştirirler onlar sonucta aldıkları paraya bakarlar kimi durumda far ayakları kırılsa dahi plastik kısımları kaynatıp tutturmazlar yenisini takarlar böyle bir seyin olabilirliği çok gelmedi bana ancak içerden bir şekilde motor kısmındaki plastikte kırılma vs olmus olabilir ancak yinede o bölgeden su vs alması cok kucuk bır ıhtımaldir

Sizin aracınıZda kasko vardı anladığım kadarıyla zira karsı tarafın yani ticari taksinin kaskosundan değil trafik sigortasından karsılanmıstır hasar bu durumda olay şöyle işliyor biraz anlatayım

İkili bir kazada yani iki aracın karıstıgı kazalarda hatalı olan tarafın trafik sigortası son fiyatlardan emin değilim ancak 26.000 tl ye kadar olan hasarları ödüyor siz aracınızı servise çektirdiniz kendi kasko evraklarınızı vermezseniz karaıntarafın ve sizin trafik sigortası evraklarıyla dosya acılıp hatalı karsı taraf ıse onun sıgorta sırketi eksperi yollar ve hasar tespiti yaptırır bu durumda ortada bir sıkıntı vardır oda şu

Mevcut kanunda trafık sigortasından karsılanacak hasarlarda şirketlerin mumkunse onarım onceliği vardır ayrıca yan sanayi parça kullandırma haklarıda vardır ancak siz seat yetkili servisine çektirdiğiniz için yan sanayi parça kullanma haklarını kullanamazlar ancak eger siz direk hasar evraklarıyla bırlıkte sürecin kendi kaskonuzdan baslatılmasını isteseydiniz hem zaman daha çabuk işlerdi hemde tamır edilmesi muhtemel parçaları dahi yenileriyle değiştirilerdi bu durumda karsı tarafın hatalı olduğundan yola cıktık ona göre anlatıyorum neticesinde sizin kaskonuz parayı yıne karsı tarafın trafik sigortasından alır hasarsızlığınıZda bozulmaz

Aklımızda olması açısından bunu anlatmıs olalım

Bununla birlikte eğer gercekten farınızda bir çatlama vardı ve eksperde buna tamır yazdıysa o zaman artık yapabılecek fazla bişey yok cunku kanunen bu hakları var ve kullanmıs olabilirler ancak tekrar ediyorum kendi kaskonuzdan dosyayı açtırıp ben değişim istiyorum dediğinizde kaskonuz o farı değiştirir parasınıda karsıdan alırdı

Yinede belirtmek isterimki yetkili servisler bu tip durumlarda eksperi uyarıp parça değişimi talep ederler sonucta alacakları pra daha fazla olacaktır

Siz salı gunu gidip detaylı oğrenin tamır olmusmu olmamısmı en azından aklınızda kalmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: XaserED

Yeni fiyatlar böyle olacak gibi değişmezse.

Kaynak ?
  • Merhabalar bugün aracı teslim aldım arac 2017 trafiğe cıkış 2016 model 1.4 125 bg fr 18 injant güzel bir arac fakat sorublardan biri usb okumuyor yani iphone u takıyorum okumuyor ve menü eski menü yeni kutucuklu menü yok seste subwoofer ayarı falan yok arabayı pek çözemedim mesela otomatik silecekleri ayarlayamadım lütfen yardımcı olursanız

Araba da iphone u orjinal kablosuyla takıyorum şarj ediyor diyor fakat usb okuma hatası diyor yarın srrvise götürmeyi düşünüyorum teşekkürler yanlış bir şey mi yapıyorum yardım ederseniz tekrar sağolun
  • quote:

Benzin 1.0 otomatik style 115bg ile

Dizel 1.6 otomatik style 115bg arasında 19000.tl fark var.

Biri dizel otomatik 100.000 olur demişti yok artık demiştik.

Hemde style donanım 98.000.tl

• ultimasalida kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için peki şuanda kasko yok aracımda yani policem bitti henüz yaptırmadım bu olayda bir önceki kasko şirketi güneş kasko var iken yapıldı şimdi far su alıyor mbu yama kaynak ve boya yapıldıgını hem fotograflarını aldılar hem gösterdiler vosmer bunun tamirini tekrar geçmişte yapılan kusurlu işçilik olarak tamirini gerçekleştirirmi yada garanti kapsamına değişim talep edebilirmiyim yapılan işçilikleri bildigim kadarıyla yaplan işçilik ve takılan parça 2 yıl garantili oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: redeagle97

Merhabalar bugün aracı teslim aldım arac 2017 trafiğe cıkış 2016 model 1.4 125 bg fr 18 injant güzel bir arac fakat sorublardan biri usb okumuyor yani iphone u takıyorum okumuyor ve menü eski menü yeni kutucuklu menü yok seste subwoofer ayarı falan yok arabayı pek çözemedim mesela otomatik silecekleri ayarlayamadım lütfen yardımcı olursanız

Araba da iphone u orjinal kablosuyla takıyorum şarj ediyor diyor fakat usb okuma hatası diyor yarın srrvise götürmeyi düşünüyorum teşekkürler yanlış bir şey mi yapıyorum yardım ederseniz tekrar sağolun

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Kullandığınız usb yi mutlaka ilk önce biçimlendirme yapın. Yavaş biçimlerdirmeyi seçin. Taktıktan sonra media dan kaynak olarak usb seçin.

Silecek ayarı için kapalı konumdayken bir tık üste getirmeniz yeterli. Hassasiyet ayarını silecek üzerinde bulunan küçük çubul ile yapabilirsiniz. Üzerinde damla işareti var.

• Stroma kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul'da 1.2 tsi dsg aracımla 580-620 km arası yol yapıyorum full depoyla.
  • Usb soketine iphone bağladım lightning kablosu ile usb hata verdi ayrıca 6.5 ekran olmasına rağmen eski menü sistemi var

Usb calışmıyor hata veriyor telefon bağlıyorum usb ye yanlış olması flash bellek değil bunu cözümü nasıldır bilen varsa bir usb içinde servise gitmek istemem lütfen yrdım edilirse cok güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redeagle97 -- 6 Ocak 2017; 0:43:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redeagle97

Usb soketine iphone bağladım lightning kablosu ile usb hata verdi ayrıca 6.5 ekran olmasına rağmen eski menü sistemi var

Usb calışmıyor hata veriyor telefon bağlıyorum usb ye yanlış olması flash bellek değil bunu cözümü nasıldır bilen varsa bir usb içinde servise gitmek istemem lütfen yrdım edilirse cok güzel olur

Telefonu usb ile bağlayıp şarkı açamıyorsunuz maalesef sadece şarj edebilirsiniz. Telefondan şarkı dinlemek için bluetooth ile eşleştirip media kısmından seçmeniz gerekiyor.

Eğer usbyi taktığınızda telefonu hiç görmüyor ve şarj etmiyorsa sorunu bilen tecrübeli abilerim cevaplar

• quote:

Orijinalden alıntı: yangsagan

quote:

Orijinalden alıntı: Stroma

arkadaşlar 1.2 tsi ile full depoyla kaç km gidiyorsunuz

Bu soğuk havalarda istanbul şehir içi. Sakin ve dikkatli kullanımla 750km yol yapıyorum. Ama ışık yandıktan hemen sonra benzin alırım ve pompanın durduğu yerde bırakırım. Uzun süreli ortalamam 6.8lt.

1.2 tsi man. 17jant

Cok iyi degerler bendede manuel var 8 8.3 hafta ici sabah uskudar umarniye aksam umraniye uskudar e5 istikameti.. 1 depo ile 650 falan..
  • Usb okuma hatası alan var mı birde serviste gizli özellikler acılıyor mu selamlama optik park asistanı sadece arkayı gösteren ve 6.5 ekranda yeni güncelleme yapıyolar mı lütfen bunun içinde yardımcı olursanız cok sevinirim R YE taktığımda vitesi sadece ses cıkıyor ve sesör görevini yapıyor fakat hic bir şekilde ekranda bir görüntü yok lütfen yardım arabayı bugün aldım güzel arac fakat bunlara cözüm varmı öğrenmek istiyorum acill yarın servise gitmeyi düşünüyorum👹👹👹👹👹
  • quote:

Yazık ya nerelere geldi fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksklii

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için peki şuanda kasko yok aracımda yani policem bitti henüz yaptırmadım bu olayda bir önceki kasko şirketi güneş kasko var iken yapıldı şimdi far su alıyor mbu yama kaynak ve boya yapıldıgını hem fotograflarını aldılar hem gösterdiler vosmer bunun tamirini tekrar geçmişte yapılan kusurlu işçilik olarak tamirini gerçekleştirirmi yada garanti kapsamına değişim talep edebilirmiyim yapılan işçilikleri bildigim kadarıyla yaplan işçilik ve takılan parça 2 yıl garantili oluyor

Eger işlem dediğiniz gibi yapıldıysa danbu işlemi vosmer yapmamıştır bu tip surumlarda plastik kaynakları tampon tamırleri jant tamırlerini dışardan bir firmqya yaptırıyorlar autoking rs servis otto zenith gibi firmalar yapıyor siz vosmere gittiğinizde bunu konusun hatta üsteleyin

Ben nerde yapıldığını bilmek zorunda değilim arqckmı tamır için yetkili servis olan size getirdim ve böyle bir sorunum var bunu çözün diyin bu durumda muhtemelen tekrar aynı yere göbderip birdaha yaptıracaklar farklı bişey yapmazlar parça değişimi vs gibi maalesef

• 
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.