2003 model seat ibiza 15.250 TLye aldım. ustalara falan gösterdik güzel araba kaçırma dediler. plaka ve şase no motor noları sorgulattık bi sorun çıkmadı aldım arabayı.. sigorta işlemleri sırasında arabanın pert kaydının olduğu ortaya çıktı. arabayı geri vermek istedim ama satıcı kabul etmedi.. daha sonra tekrar sanayiye götürdüm arabayı detaylı bi şekilde incelediler. 2008 yılında sadece ön tampondan aldığı darbe sonucu hava yastığı açılmış pert kaydı işlenmiş araca. başka hiç bi sorunu yok. ben şimdi bu aracı satmak istesem araçta eski model olduğu için pert kaydının olması sorun çıkartırmı. yoksa işin açıkçası yedikmi kazığı.....
Sigortada pert kaydı varsa nasıl plaka şase no. vs. sorgulandığında çıkmıyor, ben o kısmı anlamadım.
valla alırken sigortada baktırdık önce çıkmadı temiz dediler üzerime aldıktan sonra pert var dediler. bazen çıkar bazen çıkmaz die beni geçiştirdiler
Peki pert kaydı var diye kasko yapmayı reddediyorlar mı? Reddetmiyorlarsa sorun yok bence.
Bildiğim kadarıyla pert kaydı olan araca bir daha kasko yapılamıyor.
Bazen çıkar bazen çıkmaz ne demek ya, ben olsam dağıtırdım orayı.
Oradaki pert kaydı başınızı epey ağrıtacak... Her işte bir hayır vardır, satarken problem yaşayabilirsiniz, hazırlıklı olun, takmayın kafanıza... Mecbur satarken düşük fiyata satacaksınız, zararınız olacak. Arabadan memnunsanız eskitene kadar tepe tepe binin, bişey olmaz...