saol kardeş bende doğru yere bakmışım peki benim ki neden 14.4 15.6 gibi rakamlar gösteriyo anlamıyorum:)
Hocam hala anlamadığım bi durum var, aracı bir kaç saat kullanmayınca yola çıkınca yol bilgisayarı kendini sıfırlıyor sanki :) Bunun sebebi ondandır diye düşünüyorum..
Çevre yoluna falan çıktığınızda yavaş sabit hızlarda gittiğinizde bakın birde tüketime..
Ya da lpg ile bağlantılı olduğundan olabilir. Sadece çalışırken motor ısınana kadar benzine ihtiyaç duyduğu için o benzinin tüketimini yazıyor olabilir yol bilgisayarı.
tüp yokmuş gibi düşünün 1 km gidip stop ediyorsunuz sonra 1 km daha gidip stop ediyorsunuz falan öyle düşünün. lpg yol bilgisayarına aktarılmadığı için normal bence o değerleri görmek
quote:
Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
quote:
Orijinalden alıntı: abdullah_68
saol kardeş bende doğru yere bakmışım peki benim ki neden 14.4 15.6 gibi rakamlar gösteriyo anlamıyorum:)
Hocam hala anlamadığım bi durum var, aracı bir kaç saat kullanmayınca yola çıkınca yol bilgisayarı kendini sıfırlıyor sanki :) Bunun sebebi ondandır diye düşünüyorum..
Çevre yoluna falan çıktığınızda yavaş sabit hızlarda gittiğinizde bakın birde tüketime..
Ya da lpg ile bağlantılı olduğundan olabilir. Sadece çalışırken motor ısınana kadar benzine ihtiyaç duyduğu için o benzinin tüketimini yazıyor olabilir yol bilgisayarı.
tüp yokmuş gibi düşünün 1 km gidip stop ediyorsunuz sonra 1 km daha gidip stop ediyorsunuz falan öyle düşünün. lpg yol bilgisayarına aktarılmadığı için normal bence o değerleri görmek
Aynen hocm bugun ustaya götürdüm tüplü olmasından dedi.saoğalsın ilgin için
Soyulan kapı içi kollara plasti tip kullanan varmıdır arkadaşlar varsa tavsiye derlermi ve gri rek yakışırmı tavsiyerli bekliyorum. selamlar
merhabalar, 2003 model ve üstü temiz 1.4 16v 100hp İBİZA arıyorum..eğer satan varsa görüşmek isterim:)
ARKADAŞLAR GEÇEN UZUN YOLA ÇIKDIM DENEME AMAÇLI 2007 İBİZA 1.4 TDİ 85 HP STYLANCE DEPOYU DOLDURDUM 1000 KM YOL YAPDIM DAHA ÇEREK DEPO VAR GÖSTERİYODU 185 KRŞ YAKTI HIZ SABİT 100 120 KM HIZ ARASI GİTTİM.
arkadaşlar herkese merhaba öncelikle arabam 2006 model seat cordoba 1.4tdi s-rider. 2-3 aydır sürücü airbag ikaz lambası yanıyor bir kaç sefer bu ikazı bilgisayarda sildirttim ancak şu anda bu arızayı bir türlü kaldırtamıyorum. bilgisayar sürücü airbag soket arızası gibi bir ikaz dönderiyor. bu aracın sürücü airbag soketi nerede? böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
arkadaşlar merhaba 2006 cordoba tdi s-rider sahibiyim sorum şu ki; bu araçların sürücü airbag soketleri nerede? benim araçta 2-3 aydır bir türlü giderilemeyen bir airbag arızası var bilgisayar sürücü airbag soketi diyor ancak ne koltuk altında ne de kemerde böyle bir soket yok geriye direksyonun içi kalıyor bende orayı söktürmeden daha önce böyle bir sorunla karşılaşan veya alternatif çözüm önerisi olan var mı diye buraya sorayım dedim.
ilandaki aracımı satıyorum. herkese iyi forumlar...
quote:
Orijinalden alıntı: leyla281
ARKADAŞLAR GEÇEN UZUN YOLA ÇIKDIM DENEME AMAÇLI 2007 İBİZA 1.4 TDİ 85 HP STYLANCE DEPOYU DOLDURDUM 1000 KM YOL YAPDIM DAHA ÇEREK DEPO VAR GÖSTERİYODU 185 KRŞ YAKTI HIZ SABİT 100 120 KM HIZ ARASI GİTTİM.
bizim araçların motorları 80 hp.Sizinki eğer çipli değilse öyledir oda
Vay bee forumumuz ölmüşte gömeni yok...Arkadaşlar bizim araç 80 hp 85 değil 1.4tdi için söylüyorum.eğer aracı ilerde satmıyacak olursam mehmet ustaya çip tuning yaptırıp artık aracı 102 beygir 260 nm tork ile binicem
Merhaba dostlar :)
Birkaç gün önce salıncak burcum dağıldı. Sol ön teker sanki aracın bir parçası değilmişcesine sallanıyordu.
1 gün boyunca bu şekilde kullandım toplamda 100 km yapmamışımdır..
Sonuç olarak ön salıncak burçları değişti. Sağ taraftakinde birşey yoktu ama ustam o da bozulma arefesinde olduğunu söyledi..
Bu şekilde kullandığım için lastikler iç yanaktan yedi. Kısacası ön lastiklerim patates oldu..
Salıncak burçlarının çiftini 60 TL'ye aldım ( cupra burcu ) 20 lira pres, 20 lirada rotlara verdim. 40 TL'de işçilikle beraber 140 tl'ye patladı. En kısa sürede 2 sıfır lastik alıcam..
Sonuç ise mükemmel. Frenlemede bile fark etti. Yol tutuş fark etti.. Artık arabadan gelen çoğu ses yok bi çukuara girince daha yumuşak gibi olduğunu hissediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: leyla281
bizim araçların motorları 80 hp.Sizinki eğer çipli değilse öyledir oda
orjinal beygir kaç bg di unuttum da 58.8 kw orjinal çipe fln gerek yok canavar gibi araba diğer araçlardan çok farklı.
quote:
Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
güle güle kullan burçlarını 40 lira işçilik hakikaten çok az ben aynı işlem için 100 lira vermiştim
quote:
Orijinalden alıntı: only-e30
güle güle kullan burçlarını 40 lira işçilik hakikaten çok az ben aynı işlem için 100 lira vermiştim
Teşekkür ederm..
Babamın 20 yıllık ustası, bakımlar dahil her işimizi ona yaptırırız.
50 lira dedi işçiliğe.. Neyse verdim 10 lira uzattı bana git arabayı yıkat bununlada diye
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
Vay bee forumumuz ölmüşte gömeni yok...Arkadaşlar bizim araç 80 hp 85 değil 1.4tdi için söylüyorum.eğer aracı ilerde satmıyacak olursam mehmet ustaya çip tuning yaptırıp artık aracı 102 beygir 260 nm tork ile binicem
bence orjinalini bozupta, torku yükseltmeye şalışma. bütün teknik hesaplar orjinal üzerinedir. şanzuman vs. her parçada kullanılan metal kalitesi o hesap üzerine kullanılmıştır. yoksa parçalar aynı olduğu halde neden wv, audi ile seat arasında fiyat farkı olsun. perayı aldıkları için maliyeti yüksek parça kullanabilirler. seatın da parasına göre (mümkün olduğunca düşük maliyetli) parça kullanırlar. torku yükseltip de şanzımana yüklenme derim ben...
yukarıdaki ilandaki aracımı forumdan biri isterse 500 tl daha asagiya verecegim. Duyurulur...
Merhaba Arkadaşlar, Bende 2004 cordoba 1.4 Signo var, yeni aldım... Arka farlara su alıyor, buharlanma oluyor. Değiştirmek istedim ama uygun fiyatlı bulamadım. Uygun fiyata cordoba arka stop lamba nerden bulabilirim? Çıkma da olur. Bilgisi olan varsa yardım bekliyorum...
Arkadaşlar seat ibiza 2012 ve 2013 modelleri arasında ne var var? Benim bildiğim teyp farkı var. 2013 lerde teypler değişti. Bunun dışında ne fark vardır bilemiyorum. Merak ettiğim birşey daha var. seat sitesinden opsiyonel donanımlara baktım. bluetooth + 2 hoparlör diye bir opsiyon seçeneği var. style donanım içinde bu opsiyon geçerli. +2 hoparlör dediği standart 4 hoparlör artı 2 tane daha mıdır yoksa 2013 lerde standart olarak 2 hoparlör var +2 hoparlörüde opsiyon olarak mı koymuşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: alpcan723
Merhaba Arkadaşlar, Bende 2004 cordoba 1.4 Signo var, yeni aldım... Arka farlara su alıyor, buharlanma oluyor. Değiştirmek istedim ama uygun fiyatlı bulamadım. Uygun fiyata cordoba arka stop lamba nerden bulabilirim? Çıkma da olur. Bilgisi olan varsa yardım bekliyorum...
Arkadaşlar aranıza 1 ay önce katıldım. 2004 model cordoba signo TDİ modeli aldım
Aracımda otomatik klima var ama ben kullanması bilmiyorum.
Kısaca bana tarif edermisiniz. yaz ve kış olarak. Soğuk nasıl devreye alınıyor? ECON ne işe yarıyor. AUTO ne işe yarıyor?
Birde Double din media player almak istiyorum. hani şu navigasyonlu geri görüş kamera takılabilen modellerden bazı modeller cuk oturuyormus bilen veya takan var mı?