Şimdi Ara

Seagate yada W. Digital 250Gb Harddisk Kullananlar Bi' Baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar seagte 7200.10 serisi yada w.d. WD2500KS 250gb kullanan varsa ses durumu hakkında bilgi verebilirmi acaba ,yaklaşık 2-3 gündür araştırıyorum millet 2 ye bölünmüş durumda yarısı sesli yarısı sessiz diyor.

• ben samsung ve segate kullandım.Segate daha sessiz çıktı.Yani samsung bir süre sonra ses yapmaya başladı.Tabi bu genel bir özellikmidir tam birşey diyemem.Diğer kullanıcı yoru mlarınada beraber bakalım
  • wd seagate'den daha sessiz. Şu anda ikisi birden takılı bende dolayısıyla ayrımı kolaylıkla yapabiliyorum. Ses konusunda da diğer konularda da wd daha iyi.
  • 250 gb seagate war gayet sessiz +5 yıl garantisi var
  • bende şu sistemde iki adet 250 gb sata segate var 7200.8 serisinden çok sessizler hiç bir problemleri de yok.
    ben hiç western dijital kullanmadım almamda çünkü seagate ler artık 5 yıl garantili ve çok iyi hard disk üretiyor.şimdi aklımda da iki tane 400 gb lık lar var biraz daha düşsün onlardan alıcam.
    ben seagate kullanıcıyım neredeyse bütün kapasiteleri olmasa da 40,80,120,160,200,250,300 hepsini kullandım.

western dijital kullanan arkadaşlarda yorumlarını yazarsa bizde bilgilenmiş oluruz.ama şunu söyleyebilirim
    forumda çoğu kişi ilk olarak tercih ettikleri seagate,samsung,western dijital kullanıyor biraz araştırırsan sen de bu konuya hakim olursun
  • markalar hakkında bilgilerim var fakat tek sorun ses durumları ne alemde? satış sitelerinde örneğin wd 250gb alan kişilerin yarısı ürün çok sessiz diyor diğer yarısı ise sesli diyor e doğal olarak insan soru işaretleri içinde kalıyor ,elbette performans ve kalite önemli ama harddiski depo olarak kullanacağımdan benim için önemli olan sessiz olması.
  • 7200.10 bendede var, birşey kopyalarken çatır çutur kafa sesi geliyo o biraz rahatsı ediyo başka bir ses duymuyorum şahsen, zaten psu baya sesli çalışıyo başka ses varsada duymuyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla ben sisteminde kullanıyorum seagate o kadar sesli felan değil ya duyanda hidrofor gibi çalışır sanacak bu harddiskleri
    valla ikinci bir tane daha alıp raid yapmayı bile düşünüyorum
  • Ben WD 2500KS ve Seagate 7200'ü beraber kullanıyorum gayet sessiz walla. Seagate takır tukur yapıyo yoğun işlemlerde ama WD'nin sesi zaten çok ince yani duyulmuyo çoğu zaman anca kafanı kasaya dayıcan öyle. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • 2 hafta önce bu forumda methedildiği için VATAN Bilgisayar' dan 2 adet 250GB WD SATA II 16MB CACHE HD ler aldım.
    Sessizlik derseniz; daha önce 2 X 120GB Seagate SATA kullanıyordum. Aynı zamanda 200GB lık Segate SATA HD yedek olarak kullanıyordum. Seagate çok gürültülüymüş. Bunu WD leri ve 200GB lık Segate i aynı kasada kullanınca farkettim. WD ler RAID 0 da aynı anda çalışsalar bile Segate kadar gürültü yapmıyorlar.

Performans derseniz; 16MB CACHE in etkisi dudak uçuklatacak kadar hız artışı sağlıyor. HD-TACH de daha önce Seagate ler ile 91MB/sn değerini alırken, WD ler ile bu değer 260MB/sn ye fırladı.

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Performans derseniz; 16MB CACHE in etkisi dudak uçuklatacak kadar hız artışı sağlıyor. HD-TACH de daha önce Seagate ler ile 91MB/sn değerini alırken, WD ler ile bu değer 260MB/sn ye fırladı.

o değerin önemi yok, benim tek seagate de 220 mb/sn yapıyor. Cacheten okuma hızıdır o. Önemli olan sıralı ve rasgele okuma hızı.
    Eski seagetin sata 1 ve 150 mb/sn ile sınırlı olduğu için yenisi ise sata 2 ve 300 mb/sn ile sınırlı olduğu için o değerleri alıyorsun. Bir de raid varsa onun da etkisi olabilir.
  • Önemli olan "Average Read" ve "Random Access Time" değerleridir. Benim yeni aldığım WD 250GB'da 53MB/s average, 13.4ms random sonucu aldım HD Tach ile. Sen de raid'le veya tek diskle yap görelim performansını...
  •  Seagate yada W. Digital 250Gb Harddisk Kullananlar Bi' Baksın
  • Ben harddiski geçen hafta aldım sağolsun @Tuvnera ses konusunda başka bir topicte birkaç şey söylemişti , evet harddisk oldukça sessiz samsung sataII ye göre çokaz bi motor sesi mevcut ama oda kasaya çok fazla yaklaşıp dikkatlice dinleyince anlaşılıyor tek kötü yanı samsungtan biraz daha fazla ısınması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Seagate yada W. Digital 250Gb Harddisk Kullananlar Bi' Baksın

oradaki 266mb/sn değeri hdd nin önbelleğe burst erişim süresidir.önemli olan random acces time ile average reading dir.senin average reading in 99mb/sn.bu da disk başına 49.5mb/sn yaparki benim imzamdaki WD 53mb/sn alıyordu.eski diskin de çok farklı almıyormuşdur.yani iddia ettiğin gibi büyük bir değişim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.