Şimdi Ara

Seagate garanti/distrübitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımın bilgisayarından çıkan bozuk seagate 120gb 7200.7 ide harddiskin garantisini seagate in sitesinden sorguladığımda 2010 ocak çıkıyor, peki ben bu harddiski nereye göndericem, tek tek distrübitörleri mi aramam lazım sizden mi diye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 9 Ekim 2009; 5:30:47 >

• Şu anda yanlış bilmiyorsam, penta bilgisayar olması lazım dist. Orayı arayıp, öğrenebilirsiniz. Zaman kaybetmektense, para kaybetmeyi (Telefon parası) göze alın.
  • Penta, Arena, Datagate vs bir sürü distribütörü var Seagate in.
  • seagate in sitesinde "destek ve indirmeler" başlığı altında "garanti ve iade yardımı" kısmı var. ücretsiz bir üyelik al. ve o kısımdan üye girişi yap. o sana yol gösterecektir. diski sefaköyde biryere göndertecek. ürün halen üretilmediğine göre sana en azından yeni 250gb bir harddisk yollarlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsabiti

seagate in sitesinde "destek ve indirmeler" başlığı altında "garanti ve iade yardımı" kısmı var. ücretsiz bir üyelik al. ve o kısımdan üye girişi yap. o sana yol gösterecektir. diski sefaköyde biryere göndertecek. ürün halen üretilmediğine göre sana en azından yeni 250gb bir harddisk yollarlar .

Ek olarak bilgi, Üyelik zorunlu değil, "Bir diski Konuk Kullanıcı olarak iade et" seçeneği var ordan halledebilirsiniz....

http://www.seagate.com/www/tr-tr/support/warranty_&_returns_assistance/

• Çok teşekkür ederim son bir acemi sorum daha olacak :) ingilizcem pek iyi değil de, dediğiniz yerden sorulara yanıt vererek resimdeki yere ulaştım, bundan sonraki aşama olarak sadece diskimi orada sefaköy diye yazan adrese mi kargolıcam, diğer işlerim tamam mı

Seagate garanti/distrübitör
  • Eğer Datagate ise ve satın aldığınız yerden gelen fatura elinizde yoksa, işlemleri direk distribütörle yapmak istiyorsanız geçmiş olsun
    O olmadan kendi kayıtlarında gözükse bile iş yapmıyorlar. bayi üzerinden çalışıyorlar. bayi falan kapandıysa, veya kayıtlarında gözükmezse Disk elinizde kalabilir.

Arena ve Penta o konuda sorun çıkarmıyor.
    Disk almadan önce garantisinin kimin verdiğine bakın. Datagate+Seagate inanılmaz kötü bir ikili
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    exa garanti
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @mBenJi
    dostum yapacak birşey kalmamış. harddiski statik bir poşete koyup güzelce kutulayıp yolla. ellerine ulaşır ulaşmaz yeni diski yolluyorlar. yeni diskin 1 hafta 10 gün içinde elinde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsabiti

@mBenJi
    dostum yapacak birşey kalmamış. harddiski statik bir poşete koyup güzelce kutulayıp yolla. ellerine ulaşır ulaşmaz yeni diski yolluyorlar. yeni diskin 1 hafta 10 gün içinde elinde olur.

Çok teşekkür ederim dostum, pazartesi yollarım artık, yardımları dokunan arkadaşlarada teşekkürler
  • Benim diski aynı haftada geri göndermişlerdi...
  • Ürettikleri parçaların arkasındalar. Gönderirken kargo parasını sen veriyorsun. geri geldiğinde cebinde para çıkmıyor. dhl kargo ile geri gönderiyorlar. 1 hafta içinde elinde olur.
  • Bugün gönderdim firmaya kargo ile, daha önce asbis firmasına göndermiştim 1 hafta içinde geri dönmüşlerdi, bu sefer distrübitör belli olmadığı için yardımlarınızla sefaköydeki yere ulaştım, teşekkür ederim
  • selam arkadaşlar bende bir Adaet st3500320as 500 gb satA hard disk var onu da geçen sene almıştım vatanbilgisayardAn. şimdi çalışmıyo. onu da garantiye götürmek istiyorum. AcAba nereye götürmem gerek ? elimde hard diski aldığımı gösteren vatanbilgisayar faturAsı mevcut. nereye götürmem gerek AcAba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz_kral

selam arkadaşlar bende bir Adaet st3500320as 500 gb satA hard disk var onu da geçen sene almıştım vatanbilgisayardAn. şimdi çalışmıyo. onu da garantiye götürmek istiyorum. AcAba nereye götürmem gerek ? elimde hard diski aldığımı gösteren vatanbilgisayar faturAsı mevcut. nereye götürmem gerek AcAba ?

dostum konuyu baştan sona okursan aradığın cevapları bulacaksın zaten. konunun başında anlatmıştık.
  • evet yukarılaRı okudum. benim bir sorumda şu : gönderiyoruz hdd yi distiribitöre ama göndeririken hdd nin yAnında fatura ve sorun hakkında not falan koyuyormuyuz ? sAdece hdd yi mi gönderiyoruz ? birAz saçma old ama kusura bakmayın lütfen.

siz prosedürü tam AnlamıylA anlAtırsanız çok daha fazla yardımcı olmuş olursunuz benim için.
  • quote:

evet yukarılaRı okudum. benim bir sorumda şu : gönderiyoruz hdd yi distiribitöre ama göndeririken hdd nin yAnında fatura ve sorun hakkında not falan koyuyormuyuz ? sAdece hdd yi mi gönderiyoruz ? birAz saçma old ama kusura bakmayın lütfen.

siz prosedürü tam AnlamıylA anlAtırsanız çok daha fazla yardımcı olmuş olursunuz benim için.

www.seagate.com a giriyorsunuz. destek kısmında garanti ve iade yardımı diye bir kısım var. ona giriyorsunuz. misafir olarak diski iade et diye bir link var. ona tıkla zaten yol gösteriyor.

• quote:

evet yukarılaRı okudum. benim bir sorumda şu : gönderiyoruz hdd yi distiribitöre ama göndeririken hdd nin yAnında fatura ve sorun hakkında not falan koyuyormuyuz ? sAdece hdd yi mi gönderiyoruz ? birAz saçma old ama kusura bakmayın lütfen.

Hiç bir belge ibraz etmenize gerek yok... Diskin seri numarasını alın, Sonra sıra gelsin diskin hangi distrübütöre ait olduğuna...
    penta, datagate, asbis ve arena seagate'in tr distrübütörleri, bu firmaların web sitelerinden telefonlarını al tek tek ara ve diskinin seri numarasını sorgulattır..
    Distrübütörü bulunca yine gir web sitesine servis adresini al ve sağlamca paketle kargo ücretini ödeyip gönder...

• selam arkadaşlar , bendeki model 320 as olan 500 gb sorun yok şimdilik ama verileri kaybetmekten korkuyorum (heran gerçekleşebilir ). çünkü kimi kullanıcıda hemen bozulmuş kimide hala kullanıyo benim gibi . korkulu rüya görmektense yollasam bu adrese degişim olurmu acaba
  • quote:

Dostum herhangi bir fatura veya başka birşey göndermene gerek yok, zaten ürünün seri numarasından biliyorlar

quote:

Orijinalden alıntı: leonka

selam arkadaşlar , bendeki model 320 as olan 500 gb sorun yok şimdilik ama verileri kaybetmekten korkuyorum (heran gerçekleşebilir ). çünkü kimi kullanıcıda hemen bozulmuş kimide hala kullanıyo benim gibi . korkulu rüya görmektense yollasam bu adrese degişim olurmu acaba

Bende daha önce aynı harddiskten kullanmıştım, eskisinden biraz daha sesli çalışıyormuş gibi geldiği anda tırstığımdan garantiye gönderdim, o zaman distrübitör olarak asbis idi yanlış hatırlamıyorsam, bana modeline kadar aynı olan maxtor harddisk gönderdiler, bende poşetini bile açmadan satmıştım, bilgin olsun diye yazıyorum, gerçi senin harddiskin hem distrübitörü farklıdır muhtemelen hem de şuanda ellerinde 7200.11 harddisk kalmamış olabilir, yani yeni seri gelme ihtimalide var 7200.11 de

Bu arada başlığı açma sebebim olan harddiski garantiye pazartesi günü yolladım, geri geldiğinde tekrar yazarım bu başlığa, gönderecek olanlar için bir fikir olur kafalarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 16 Ekim 2009; 3:26:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

quote:

Hiç bir belge ibraz etmenize gerek yok... Diskin seri numarasını alın, Sonra sıra gelsin diskin hangi distrübütöre ait olduğuna...
    penta, datagate, asbis ve arena seagate'in tr distrübütörleri, bu firmaların web sitelerinden telefonlarını al tek tek ara ve diskinin seri numarasını sorgulattır..
    Distrübütörü bulunca yine gir web sitesine servis adresini al ve sağlamca paketle kargo ücretini ödeyip gönder...

hocam yukarıda diski ithalatçıya göndermeye gerek olmadığından, seagate in sitesinden diskin direk yollanabildiğinden bahsetmişiz. sizce de sizin anlattığınız yöntem daha zahmetli değil mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.