Şimdi Ara

SEAGATE FREEAGENT DESK VERİ KAYBI SORUNU(LÜTFEN YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar daha yeni segate freeagent desk 1tb harici disk aldım.ilk kullandığımdan beri şu hataları veriyor sürekli.ilk başlarda sorun olmuyo bikaç dosya atıyorum ama daha sonra diskin yanıp sönen ışıkları hepten duruyo ve aşağıdaki hataları veriyor.HARDDİSKİM ARIZALI MI? acaba yoksa sorun nerde olabilir?


    "Bölüm 3(bi dizinin 3. bölümü) oluşturulamıyor veya değiştirilemiyor:Belirtilen dosya bulunamıyor.
    Doğru yol ve dosya adı belirtilmesini sağlayın."

    altta soldaki çalışan simgelerin orda da uyarı kutusu çıkıyor."işte dosyanın(atmaya çalıştığım dosya) tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı.Veri kaybı oldu.Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir"



  • windows, I:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı.Veri kaybı oldu.Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir.Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeye çalışın.""
  • USb mi e-sata mı bağlantı? Çünkü e-sata ile bu tarz yazma sorunu olan bir arkadaşın konusu vardı forumda!
  • usb 2.0 dostum forumuda çok araştırdım ama bi konu buldum aynı hatayı yaşayan bi arkadaş varmış ama orda da net bi cevap yazılmamış
  • Klasik gecikmeli yazma başarısız uyarısı

    Muhtemelen harici diskinizde arıza var..
  • O hata hiçbir şekilde yakanı bırakmıyor. Bende de maxtor 250 gb basic 2.5" de böyle bir hatayla karşılaştım ne yaptıysam bu hatadan kurtulamadım. Kaç kere chdsk yaptım, formay attım ama nafile. Servise gönderdiler, servisde format atmış geri göndermiş. İki gün sonra tekrar aynı hatayı verdi. Ben de tekrar götürdüm bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosenrot -- 5 Ocak 2009; 3:00:10 >
  • bu nasıl iş ya daha bi kere bile kullanamadım ne biçim iş yapıyolar anlamıyorm kutusundan arızalı çıktı mal resmen.bugün chkdsk yapacaktım yani yapmama gerek yok diyosunuz öyle mi? nafile yani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rosenrot

    O hata hiçbir şekilde yakanı bırakmıyor. Bende de maxtor 250 gb basic 2.5" de böyle bir hatayla karşılaştım ne yaptıysam bu hatadan kurtulamadım. Kaç kere chdsk yaptım, formay attım ama nafile. Servise gönderdiler, servisde format atmış geri göndermiş. İki gün sonra tekrar aynı hatayı verdi. Ben de tekrar götürdüm bakalım ne olacak.


    dostum sen hangi siteden almıştın acaba bu teknik servisi merak ettim.kesinlikle öyle bişey yapmalarına izin vermem.
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: billy_


    quote:

    Orjinalden alıntı: Rosenrot

    O hata hiçbir şekilde yakanı bırakmıyor. Bende de maxtor 250 gb basic 2.5" de böyle bir hatayla karşılaştım ne yaptıysam bu hatadan kurtulamadım. Kaç kere chdsk yaptım, formay attım ama nafile. Servise gönderdiler, servisde format atmış geri göndermiş. İki gün sonra tekrar aynı hatayı verdi. Ben de tekrar götürdüm bakalım ne olacak.


    dostum sen hangi siteden almıştın acaba bu teknik servisi merak ettim.kesinlikle öyle bişey yapmalarına izin vermem.

    ElectroWorld'den aldım.
  • cevaplarınız için sağolun arkadaşlar.bugün geri gönderdim ürünü.
  • Bu sorunu ben de yaşadım, maxtor 1tb disk durduk yere haşır huşur ses yapıp, gecikmeli yazma başarısız hatası vermeye başladı.Yok tanımaz, yok bi dosya atarken yarıda diskle bağlantı kopar, kafayı yedirmişti resmen.... Başka bir başlığa da yazdım ama belki başkasına da faydası olur diye buraya da yazıyorum. Bu çözümü uyguladım ve harddisk resmen yeniden doğdu, arşiv gitti diyodum, şuan sorun kalmadı. Microsoftun sitesinden alıntı;


    Bu sorunu gidermek için, "Diskte yazma önbelleğini etkinleştir" özelliğini kapatın. Bunu yapmak için şu adımları izleyin.

    Not "Diskte yazma önbelleğini etkinleştir" özelliğini kapatırsanız, diskinizin performansı düşebilir. Bu nedenle, aşağıdaki yordamı tamamladıktan sonra sistem performansını izlemeniz gerekebilir:
    Windows Gezgini'nde sabit diskinizi sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    Donanım sekmesini tıklatın.
    Sabit diski tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    İlkeler sekmesini tıklatın.
    Diskte yazma önbelleğini etkinleştir onay kutusunu tıklatıp temizleyin ve sonra iki kez Tamam'ı tıklatın.
    Bilgisayarınızda bulunan tüm sabit diskler için 3 - 5 arası adımları yineleyin.(ben sadece harici disk için yaptım, pcnin kendi harddiskleri için uygulamadım)
    Sorun giderilirse, "İleri düzey kullanıcılar bölümü" içindeki adımlara geçmeyin. Sorun giderilmezse, "İleri düzey kullanıcılar bölümü" içindeki adımlara geçin.


    Umarım işe yarar beni resmen kurtardı....




  • Arkadaşlar,bu forumu okumadan gidip bende Seagate 320gb lık olanı aldım.

    Donanım hatası verip duruyordu .Ben de combo fix in bilgisayara yükletmiş olduğu windows recovery programını çalıştırdım.Bir taradı sanırım,düzelltti bazı eksikleri.1saattir yükleme yapıyorum.Hata vermedi.
    Zorluyorum, seagate hdd deki dosyayı çalıştırıyorum.Çok az sefer Bsplayer debug sorunu oldu.

    Herhalde nispeten sorunu aştım.

    Bu combofix tararken size yüklettiği bir windows recovery programı.

    Umarım ihtiyacı olana faydası olur.

    Kalın sağlıcakla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.