Şimdi Ara

Seagate Barracuda 1 TB HDD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar gece vakti şöyle bir sorunum var; Mağazalarına ateşler salınasıca Vatan Bilgisayar'dan aldığım Seagate Barracuda 1 TB Disk, bilgisayarım tarafından kabul görmemekte. Diski BIOS'ta görebiliyorum. Fakat Windows ortamında (Aygıt Yöneticisi vs. dahil) hiçbir türlü yok. Windows'un kurulu olduğu SSD'yi çıkarıp format ekranına geldiğimde (Acaba beraber çalışmakta mı bir sorun yaşıyorlar diye) kurulum ekranı diski 3.9 GB olarak görüyor. Kablo değişimi, slot değişimi vs. her türlü fiziksel muhabbeti de denememe rağmen bir çözüme ulaşamadım. Şunu da belirtmek gerekiyor ki bilgisayar açılırken (ilk açılış) diskten bir ses geliyor. Kafa atma diye tabir edilen sesten ziyade cikleme gibi. Cik-cik-cik / Cik-cik-cik. Bu.

Yardımlarını esirgemeyenden Allah razı olsun.

Hayırlı geceler.

• SlobodnaBosna S kullanıcısına yanıt
    git direk değişim iste kardeş bunun başka izahı yok zaten hdd ler böyledir ya sorunlu ya sorunsuz direk orada denemelerini söyle hak verip değiştireceklerdir
  • Hocam Allah razı olsun lakin internet üzerinden sipariş verip aldığım için mağaza görevlileri (Stokta yok, elimizde bu yok, 50 TL daha verirsen şu var) gibi zırvalarla beni oyalayacakları için, yahut garantide bir ay geçireceği için, hani yanlış yaptığım, bilmediğim bir durum var mı diye sormak istedim.

Teşekkür ederim ilginize.
  • bios pilini çıkar 2 3 dakika bekle power düğmesine bas güç bosalsin dene bakalim bende biraz önce sıfır aynı hdden taktım bios ekranı gelmedi ilk açılırken bip denilen ses biosu sifirladim düzeldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cryptical kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim fakat bilgisayarın genel durumunda hiçbir sıkıntı yok. BIOS'ta da yok. Seagate disk dışında bilgisayar her türlü çalışıyor ve disk BIOS'ta da görünüyor yani HDD listesinde. O yüzden pil çıkararak BIOS'u sıfırlamanın durumu düzeltebileceğine şüphe ile bakıyorum. Sanırım yine Vatan Bilgisayar'daki ahlaksızlar ile çene yarışması yapmak gerekecek.

İlginiz için teşekkür ederim.
    Kusura bakmayın, sormayı unuttum; Bahsettiğiniz işlemden sonra diski sorunsuzca kullanmaya başladınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlobodnaBosna

Hocam Allah razı olsun lakin internet üzerinden sipariş verip aldığım için mağaza görevlileri (Stokta yok, elimizde bu yok, 50 TL daha verirsen şu var) gibi zırvalarla beni oyalayacakları için, yahut garantide bir ay geçireceği için, hani yanlış yaptığım, bilmediğim bir durum var mı diye sormak istedim.

Teşekkür ederim ilginize.

hocam ezilme yahu birşey diyemezler ah ben olacam orada pabucunu ters giydiriyorum her gidişimde rezil ediyorum hiçbirşeyden anlamayan elemanları koymuşlar oraya yazık...

sende dediğim gibi farklı bilgisayarlarda denendi farklı bir hdd benim bilgisayarıma takıldı denendi hiçbir sorun yok sorun harddiskte herşeyi denedim buyrun beraber deneyelim hemen bakalım de sizde direk görürsünüz de

bunun yüzünden bilgisayarımı kullanamıyorum böyle saçmalık mı olur vatanbilgisayar dedik mağdur etmez dedik siz böyle yaptınız hayal kırıklığına uğradım de olmadı git genel müdüre çık durumu izah et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlobodnaBosna

Hocam çok teşekkür ederim fakat bilgisayarın genel durumunda hiçbir sıkıntı yok. BIOS'ta da yok. Seagate disk dışında bilgisayar her türlü çalışıyor ve disk BIOS'ta da görünüyor yani HDD listesinde. O yüzden pil çıkararak BIOS'u sıfırlamanın durumu düzeltebileceğine şüphe ile bakıyorum. Sanırım yine Vatan Bilgisayar'daki ahlaksızlar ile çene yarışması yapmak gerekecek.

İlginiz için teşekkür ederim.

hard diskin kablolarını ramleri güç kablolarını sok tak böyle çözüm üretirim.ben genelde : D bu arada takmissinizdirda yine de sorayım hddde iki kabloda baglı değilmi? Sata kablosu ile powerden gelen güç kablosu takılı yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yani donanım bilgim dahilinde ki cahil değilimdir diye umut ediyorum, yapılabilecek her şeyi denedim. Altı adet SATA3 kablo var zaten çalışan diskten alıyorum yeni diske takıyorum, tepki yok. Seagate DiskWizard programı üzerinden yapılabilecek bir şey olup olmadığını denemek için Windows oturumu açık durumdayken taktım kabloları bir kez ve yine kısa süreli bir çalışmadan (önyükleme titremesi) cik-cik sesi geliyor ve disk duruyor. Sanırım yukarıdaki arkadaşın tavsiyesine uyup çirkeflik (artık ne kadar becerebilirsek) yapmak gerekiyor.

İlginiz için ikinize de teşekkür ederim.
  • SlobodnaBosna S kullanıcısına yanıt
    Diski ne zaman aldınız acaba? Hangi firmadan alırsanız alın sizin bir hatanız olmaksızın arızalı ürünlerin 30 gün içerisinde yenisi ile değişimi ya da iadesini talep edebilirsiniz. Arızası hemen görülecek bir şey ise uğraşacağınızı zannetmiyorum. Disk arızalarının tamiri olmadığından zorluk da çıkartmayacaklardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.