Şimdi Ara

Seagate 4TB Backup Plus Bu Hız Yavaş mı Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün geldi ürün 2 Tb hardiskteki veriyi harici hardiske atıyorum ama dün gece başladım ve pcyi kapatmadım halen burada bu yazma hızınla mı bu harici hardisk?

aldığım ürün bu :
    media markt
    SEAGATE STHP4000400 EXT Backup Plus 2.5'' USB 3.0 4TB Taşınabilir Disk Siyah
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_seagate-sthp4000400-ext-backup-plus-2-5-usb-3-0-4tb-taşınabilir-disk-siyah-1203674.html

Seagate 4TB Backup Plus Bu Hız Yavaş mı Normal mi?

• Hız normal değil. Sürede normal değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 2 Aralık 2019; 23:47:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Hız normal değil. Sürede normal değil
    Kaç olması lazım bu hardisk var mı sizde? toplu attığım için mi tüm dosyaları acaba bu kadar yavaş? galiba bu harici hardiskte 2x2 tb şeklinde yapmışlar ve rpm değeri de düşük sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Kaç olması lazım bu hardisk var mı sizde? toplu attığım için mi tüm dosyaları acaba bu kadar yavaş? galiba bu harici hardiskte 2x2 tb şeklinde yapmışlar ve rpm değeri de düşük sanırım.

Alıntıları Göster
    Hocam o haddisk ben de yok ama o yazma hızı bir harici haddisk için ciddi anlamda aşırı düşük bir yazma hızı. HD Tune denen bir uygulama var ve isterseniz onla bir test edin. Nasıl kullanılacağı youtube da yazar ama ben kısaca anlatayım.

Programı indirip kurduktan sonra açın ve Error Scan kısmını gelin. Quik Scan denen yerin altında yer alan tutucuyu boşaltıp Start kısmına basın. O bir tarama yapacak ama biraz uzun sürer. Ben 4TB bir harici diskte yaptım 300 dakika'ya yakın sürdü. Bu kadar sürmesi normal çünkü 1 TB'lık bir haddisk için 2 saat sürmesi beklenir.

Bittiğinde başlatmadan önce gri renk olan kare kısımlar yeşil olur tamamen. Arada kırmızı yerler görürseniz Bad sector denen bir sorun var demektir.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/bad-sector-nedir-nasil-tespit-edilir.8861/

USB belleklerin bile saniyede en az 50-60 mbit yazmaya başladığı bir teknoloji de saniye de 13mbit yavaş bir hız. Ayrıca verdiğiniz linke baktım sizin ürünün yazma hızı 225.4 görünüyor. Tamam genelde o hızlara çıkamazlar ve toplu aktarımlarda hız çok düşer fakat toplu bir aktarımda bile 13mbit çok yavaş bir hız. Ayrıca 1.29 TB kalan miktar ve size 1 gün sürecek demiş ekranda. Bu kadar uzun kesinlikle sürmemesi lazım. Atılan dosyaların büyüklüğüne göre de hızın değişkenlik göstermesi gerekir.

Bu arada söz ettiğim program da bir de Benchmark testi var. Okuma ve yazma hızını test eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 4 Aralık 2019; 11:59:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Hocam o haddisk ben de yok ama o yazma hızı bir harici haddisk için ciddi anlamda aşırı düşük bir yazma hızı. HD Tune denen bir uygulama var ve isterseniz onla bir test edin. Nasıl kullanılacağı youtube da yazar ama ben kısaca anlatayım.

Programı indirip kurduktan sonra açın ve Error Scan kısmını gelin. Quik Scan denen yerin altında yer alan tutucuyu boşaltıp Start kısmına basın. O bir tarama yapacak ama biraz uzun sürer. Ben 4TB bir harici diskte yaptım 300 dakika'ya yakın sürdü. Bu kadar sürmesi normal çünkü 1 TB'lık bir haddisk için 2 saat sürmesi beklenir.

Bittiğinde başlatmadan önce gri renk olan kare kısımlar yeşil olur tamamen. Arada kırmızı yerler görürseniz Bad sector denen bir sorun var demektir.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/bad-sector-nedir-nasil-tespit-edilir.8861/

USB belleklerin bile saniyede en az 50-60 mbit yazmaya başladığı bir teknoloji de saniye de 13mbit yavaş bir hız. Ayrıca verdiğiniz linke baktım sizin ürünün yazma hızı 225.4 görünüyor. Tamam genelde o hızlara çıkamazlar ve toplu aktarımlarda hız çok düşer fakat toplu bir aktarımda bile 13mbit çok yavaş bir hız. Ayrıca 1.29 TB kalan miktar ve size 1 gün sürecek demiş ekranda. Bu kadar uzun kesinlikle sürmemesi lazım. Atılan dosyaların büyüklüğüne göre de hızın değişkenlik göstermesi gerekir.

Bu arada söz ettiğim program da bir de Benchmark testi var. Okuma ve yazma hızını test eder.

Alıntıları Göster
    Hocam başka usb portuna taktım bu sefer hız 15-70 mb arası oldu ve o şekilde tamamen kopyalamayı bitirdim.ayrıca badsector testi yaptım hepsi yeşil cıktı.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    O zaman önceki port belki de usb 2.0 olabilir veya portta arıza olabilir.
  • bu tür yüksek boyut ve çok dallı budaklı dosyaları taşırken kesinlikle windows kopyalama sistemini kullanmayın. Teracopy yıllardır şaşmadığım bir programdır. Birde sizin yaşadığınız sorun bilgisayardan kaynaklı olabilir. antivirüs programınız her dosyayı güvenli olsa dahi gözden geçirir tararken. kopyalama sırasında bilgisayarı başka bir işte kullanmanız bazı yerlerde takılmalara ki yaşamışsınız, iptal olmalara neden olur.
  • Ürünü 5tb modelini var bende. Veeam uygulamasının backup dosyalarını diske atarken benzeri sorun yaşadım. Diskin bağlı olduğu usb 3.0 switch yerine anakarta direk bağlayınca hız yükseldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.