Şimdi Ara

Seagate 250GB tek plaka hdd jumper ile ilgli...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 250-GB Hard Drive var tek plaka pembe motorlu olanlardan..
    arkasında jumper var dolu geldi... Limit to 1.5GB/3GB diyor.
    Jumper takılımı olamalı yoksa boş mu... (ben takarken çıkarıdım)

200lük satadan 250gb lık sataya 3-5 copy ederken baya bi yavaş çalışıyor.
    oysaki 200 lük satada böle bi sorun yoktu fevkalede yapıyordu...

• Sata 2 olarak çalışması için,Jumper'i çıkarman gerek!
  • Evet ama SATA ve SATA2 arasında "baya bi yavaş" denilecek bir fark olacağını düşünmüyorum. Forumda HD Tach programıyla test yapan bir arkadaş raid'li disklerinde jumper'ı çıkarmadan önce 170 MB/s okuma hızı almış, çıkarınca 178 MB/s olmuş. Pek hissedilecek bir fark değil yani. Bence senin sorunun başka biryerde.
  • Sata 1 200GB Seagate
    Sata 2 250GB Seagate

sata 1 den sata 2 ye 1gb lık zipli dosya 15-20 sn de yazıldı tek seferde.
    sata 1 içinde aynı dosya copy süresi 1.5-2 dk....

sata 1 den aynı dosyayı farkı isimzli olarak 2 adet copy ettim sata 2 ye :) 2. başlar başlamaz 10 dk dedi her ikisi için ve 200lük bağırmaya başladı... pff oysaki dün gece defrag yaptım çok ses ve erişim süresi uzun diye :) işe yaramamış galiba...

200 lük sataya netür bi bakım yapmam gerekli daha sesszi ve hızlı çalışması için. tşk
  • Valla moral bozmak gibi olmasın ama bana senin 200'lük gidici gibi geldi kardeş.

Benim 5-6 sene önce kullandığım diskim de acayip yavaşlamıştı. Tek disk olduğu için sistem de onun üzerinde kuruluydu. Bilgisayarda hiçbir işlem yapmıyorken bile harddiskin ışığı durup duruken uzun uzun yanıyordu ve diskten eskisine oranla daha fazla gürültü geliyordu (ya da ışığa fazla konsantre olduğum için diskin sesine karşı hassasiyetim de artmış olabilir, tam emin değilim) Bu şekilde 2 hafta kadar çalıştı ve sonra bilgisayar diski göremez oldu. Bu işaretlerin anlamını bilmediğim için yedek de almamıştım, herşey gitti

O diskin eskiden de böyle çalışıyorduysa problem yok. Ama sonradan böyle olduysa işe bilgilerini yedekleyerek başla derim. Belki sorun başka biryerdedir ama önlem almaktan zarar gelmez.

• HD Tune ile error scan yapın...
  • Ben Asus P4p800 anakartımda böyle bir sorun yaşamıştım. 80gb ata dan 250gb sataya copy yapmak çok uzun sürüyordu. 1 gb dosya 7-8 dk da kopyalanıyordu.
    Sonunda Bios güncellemesi ile sorun çözmüştüm.
    Şayet Hdd lerde Bad sector, yere düşürme vs gibi bir problemin yoksa, bios update i yapmanda fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD'DE( IDE - AHCI ) FARKI NEDİR?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.