Bildirim
Seagate 1 TB 7200 64MB SATA3 / ST1000DM003 (2. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Arkadaşlar okuma yazma hızlarına bakarak Mekanik diskler ile SSD leri kıyaslamak hata olur.
SSD lerdeki yüksek performansa en büyük etken 0.1 ms civarındaki erişim süreleridir. Testteki Mekanik diskte bu süre 13-15ms civarlarında -
quote:
Orijinalden alıntı: helvetia
@Satisfaction45
Green diskler 5400 RPM dir bilesiniz. Bu işler öyle çubuk çıkıp çıkmıyo diye hızı anlaşılmaz.
11 senelik teknik servisçilik hayatımda o green dediğin disklere en az 100 defa sistem kurmuşumdur merak etme.
Kendi kullandığın ürünün en iyisi olduğunu iddia etmene gerek yok.
@ErKaN-23
Hayırlı olsun hocam. Bad Sectorsuz ve uzun ömürlü olması dileğiyle...
Teşekkürler kardeşim aslında bu hdd hakkında yeterli bir bilgi yokdu forumda bundan sonra alacak arkadaşlara da yeterli bir bilgi olur inşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 9 Mayıs 2012; 10:31:40 > -
quote:
@Satisfaction45
Green diskler 5400 RPM dir bilesiniz. Bu işler öyle çubuk çıkıp çıkmıyo diye hızı anlaşılmaz.
11 senelik teknik servisçilik hayatımda o green dediğin disklere en az 100 defa sistem kurmuşumdur merak etme.
@ErKaN-23
Green disklerin 5400 RPM olduğunu nerden çıkardın çoğu 7200 rpm al bak amzonunda yalan sölücek hali yok demek 100 defa sistem kurdun.
http://www.amazon.com/Western-Digital-Caviar-Green-Desktop/dp/B004RORMF6
asıl seagetelerin çoğu 5200 rpm
ayrıca wd 10000 rpm harddisk çıkardı yeni
http://wdc.com/tr/products/products.aspx?id=20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satisfaction45 -- 10 Mayıs 2012; 1:34:22 >
-
@solid
Hocam hdtune ile health kısmının bir ss ini koyabilir misin mümkünse. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Satisfaction45
quote:
@Satisfaction45
@ErKaN-23
Green disklerin 5400 RPM olduğunu nerden çıkardın çoğu 7200 rpm al bak amzonunda yalan sölücek hali yok demek 100 defa sistem kurdun.
Benim diskim bütün diskleri döver mantığına verebilecek çok fazla bi cevap yok. Amazonun sayfasında Bu disk 7200 RPM dir diye bir ibare de yok. Sadece IntelliPower teknolojisi ile geleneksel 7200RPM disklere göre %40 Enerji tasarrufu sağlar deniliyor. Lütfen okuduğunuz şeyi anlayarak yorum yapın.
IntelliPower teknolojisi 5400 ile 7200 RPM arasında değişken devirlerde çalıştığı söyleniyor ancak bununla ilgili WD sayfasında yeterli bir bilgi bulamadım.
Forumda ki üstadlar da bilirler ki
Western Digitalin;
Green Serisi: Serinlik, sessizlik ve düşük güç tüketimi
Blue Serisi: Günlük performans ve güvenilirlik
Black Serisi: Yüksek performans
Vaad ederler
Black serisi yüksek performansın yanında sesli olması ve yüksek enerji tüketimi gibi dezavantajları da yanında getirir.
Blue serisi ne yüksek performans nede düşük güç tüketimi vaad eder. Orta halli bir disktir.
Green serisi ise, Düşük güç tüketimi, sessiz ve serin olmasının yanında düşük performanslı olması gibi dezavantaja sahiptir.
Zaten mantıken, hem düşük güç tüketen, serin ve sessiz çalışan bir diskin yüksek performanslı olması diğer blue ve black serilerindeki getirileri de ortadan kaldırır.
Ayrıca isterseniz WD resmi sayfasından özelliklere bakabilirsiniz.
http://wdc.com/tr/products/internal/desktop/
Sizinle karşılıklı atışma şeklinde olan muhabbetimizi burada sona erdirmek istiyorum. Bundan sonraki yazdıklarınıza cevap vermiyeceğimi belirteyim
Saygılar, iyi forumlar
-
-
Bu hdd yi kullanıyorum.Bana hızı normal gibi geldi.lakin bi sorunum war hdd den süphelenıyorum.Win7 format atarken format ıslemlerınde cok bekletıyor.örn : 'Simdi yükle' yazısı gelmeden 5 dk sessiz ve islemsiz beklıyor.%lik yükleme yaparken %1 olmadan önce sessiz ve islemsiz 5 beklıyor sonra baslıyor.formatı farklı farklı isolarla denedım.USB den format attım.Aynı dvd yi 6 senelk pc ye kurdum o dediğim yerler bir kac sanıye sürdü hatta formatı benım pc den hızlı attı.AHCi-İDE Modunda denedım.anakartımın 6 adet mavı sata 3 2 adet gri renkde sata 2 cıkısları war hepsinde denedım.Oyunlardada tekleme söz konusu.sorun anakartdamı yoksa hdd dedemı karar veremedım.
Hd tune :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joévin -- 10 Mayıs 2012; 16:41:05 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Satisfaction45
quote:
@Satisfaction45
@ErKaN-23
Benim diskim bütün diskleri döver mantığına verebilecek çok fazla bi cevap yok. Amazonun sayfasında Bu disk 7200 RPM dir diye bir ibare de yok. Sadece IntelliPower teknolojisi ile geleneksel 7200RPM disklere göre %40 Enerji tasarrufu sağlar deniliyor. Lütfen okuduğunuz şeyi anlayarak yorum yapın.
IntelliPower teknolojisi 5400 ile 7200 RPM arasında değişken devirlerde çalıştığı söyleniyor ancak bununla ilgili WD sayfasında yeterli bir bilgi bulamadım.
Forumda ki üstadlar da bilirler ki
Western Digitalin;
Green Serisi: Serinlik, sessizlik ve düşük güç tüketimi
Blue Serisi: Günlük performans ve güvenilirlik
Black Serisi: Yüksek performans
Vaad ederler
Black serisi yüksek performansın yanında sesli olması ve yüksek enerji tüketimi gibi dezavantajları da yanında getirir.
Blue serisi ne yüksek performans nede düşük güç tüketimi vaad eder. Orta halli bir disktir.
Green serisi ise, Düşük güç tüketimi, sessiz ve serin olmasının yanında düşük performanslı olması gibi dezavantaja sahiptir.
Zaten mantıken, hem düşük güç tüketen, serin ve sessiz çalışan bir diskin yüksek performanslı olması diğer blue ve black serilerindeki getirileri de ortadan kaldırır.
Ayrıca isterseniz WD resmi sayfasından özelliklere bakabilirsiniz.
http://wdc.com/tr/products/internal/desktop/
Sizinle karşılıklı atışma şeklinde olan muhabbetimizi burada sona erdirmek istiyorum. Bundan sonraki yazdıklarınıza cevap vermiyeceğimi belirteyim
Saygılar, iyi forumlar
Yok arkadaşım benimki atışma deil ben zaten söylicemi söledim sen sadece 5200 rpm deyince şaşırdım yanlış bilgilendirme milleti diye çünkü greenlerin 5200 rpm olanı hiç yok gibi googlea yaz arat doğru düzgün sonuç çıkmıo.wd cav green 7200 rpm yaz çoğu alışveriş sitesinde yazıo ggde 7200ü seç hep green çıkar tabi sen haklısın siteler yalancı ortada somut bi gerçek var .Kabullenmemek sana kalmış amazonda başlığında yazıo söylücem bu kadar cevapda beklemem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Joévin
Bu hdd yi kullanıyorum.Bana hızı normal gibi geldi.lakin bi sorunum war hdd den süphelenıyorum.Win7 format atarken format ıslemlerınde cok bekletıyor.örn : 'Simdi yükle' yazısı gelmeden 5 dk sessiz ve islemsiz beklıyor.%lik yükleme yaparken %1 olmadan önce sessiz ve islemsiz 5 beklıyor sonra baslıyor.formatı farklı farklı isolarla denedım.USB den format attım.Aynı dvd yi 6 senelk pc ye kurdum o dediğim yerler bir kac sanıye sürdü hatta formatı benım pc den hızlı attı.AHCi-İDE Modunda denedım.anakartımın 6 adet mavı sata 3 2 adet gri renkde sata 2 cıkısları war hepsinde denedım.Oyunlardada tekleme söz konusu.sorun anakartdamı yoksa hdd dedemı karar veremedım.
Hd tune :
hangi işlemci ve anakarı kullanıyorsun benim eski anakartta vardı bu sorun vista ve vin 7 de bekletme işini genelde P45 çipsetli anakartlar yapıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: ErKaN-23
quote:
Hd tune :
hangi işlemci ve anakarı kullanıyorsun benim eski anakartta vardı bu sorun vista ve vin 7 de bekletme işini genelde P45 çipsetli anakartlar yapıyor
Gigabyte 880ga ud3h Revision 2.2
Amd x6 1090t islemci.
Bende anakartdan süphelenıyorum.yedek anakartım olsa direkt sistemi denıcem ama yok.
-
quote:
quote:
quote:
Hd tune :
Gigabyte 880ga ud3h Revision 2.2
Amd x6 1090t islemci.
Bende anakartdan süphelenıyorum.yedek anakartım olsa direkt sistemi denıcem ama yok.
P5Q ve P5QC serisi gibi P45 çipsetli anakartların hepsi bekletir, sinir olduğum bir durumdu belki aynı anakart kullanıyorsundur diye zannettim
-
pekı sende oyunlarda sanıyelık takılma warmıydı ? -
quote:
quote:
quote:
Sessiz stabil güzel bir disk. Okuma ve yazma değerleri bence gayet yeterli. Bende 2-3 tane sattım ve gayet güzeldi. Caviar Black çok sesli bence de.
Şu an piyasada eğer bulunabiliyorsa HD103SJ sonrasında ise ST1000DM003 alınmalı
sata 2 HD103SJ nin bu hdd den daha iyi olduğunu bilmiyordum
Sadece 103SJ değil, 502HJ ve 322GJ de iyidir. Ama aralarındaki performans farklarınıı çıplak gözle anlamak çok zor. Hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız.
Test sonuçlarına göre ST1000DM003 daha iyi çıkıyor ama, Solid arkadaşın aldığı test sonucu aşağıdakinden oldukça iyi:
http://postimage.org/image/70cs9x8ch/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherannorthe -- 13 Mayıs 2012; 14:22:02 >
-
Bir resimde benden gelsin
read test yaptım ama write izin vermedi anlamadım
disk daha yeni ve boş arşiv amaçlı kullanılacak ama sistem mi kursam :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 13 Haziran 2012; 22:11:06 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: solid
Bahsedilen disk şu an hard diskler arasında en hızlı disk diyebilirim şiddetle tavsiye ederim hdtune ile aldığım teste bakabilirsiniz...
st1000dm003-9yn162
kodu hepsinde aynımı farklı kodlu olanlar varmı?
bende wd black x2 raid 0 kullanıyordum birinde sorun çıktı alternatif bakarken bunu gördüm
tek li sistemde wd black ten daha iyi duruyo
ama segate de 2 defa başıma bad sektor belası geldi o yüzden segateden kaçıyorum ama bu değerler güzelmiş.
sata 2 mi 3 mü bağlıyorsunuz anakart nedir ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: nofear72
st1000dm003-9yn162
kodu hepsinde aynımı farklı kodlu olanlar varmı?
bende wd black x2 raid 0 kullanıyordum birinde sorun çıktı alternatif bakarken bunu gördüm
tek li sistemde wd black ten daha iyi duruyo
ama segate de 2 defa başıma bad sektor belası geldi o yüzden segateden kaçıyorum ama bu değerler güzelmiş.
sata 2 mi 3 mü bağlıyorsunuz anakart nedir ?
farklı kod görmedim sitesinde de aynı kod gözüküyor tek
i7-2600 msi p67 anakart ile kullanıyorum
intel sata3 portuna bağlı
disk tek plaka olduğu için hem sessiz hemde hız güzel tavsiye ederim
son firmware ile daha sessiz ve stabil çalışıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solid -- 13 Haziran 2012; 16:35:35 >
-
sğl -
2tb x 2 raid 0 yaptım yazma iyide okuma da daha iyi (400 ) bekliyordum.
sata 2 de sata3 de denedim aynı sonuç
resimdekiler sata 2 dir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X