Şimdi Ara

SE215 inceleme, karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hafta sonu Selçuk bey (fastfalcon) ile buluştuk. Yanında denemem için denon, tjays ve audio technica cks90 getirmişti. 5 yıldır cx300 kullanıcısı olan biri olarak (aradan birsürü kulaklık geçsede) hiçbirinin performansından etkilenmedim. Açıkcası internetteki yorumlara bakarak büyütmüşüm gözümde. herbirinin cx300'e göre artı ve eksileri vardı. Ama belirgin bir üstünlüğ yoktu hiçbirinin. Daha doğrusu hiçbirinin benim beklediğim kadar farkı yoktu cx300'e nazaran. Sonra kapalı kutu olan se215 i tercih ettim ve eve döndüm.

Bu arada söylemeden edemiyeceğim. Selçuk Bey(fastfalcon) çok fantastik bi adam tanıştığıma çok memnun oldum. Gönül rahatlığıyla tekrar alışveriş yaparım.

Pazar günü akşam üstünden beri test ediyorum se215'i. Her nekadar Burn-in süreci tamamlanmamış olsada gözlemlerimi paylaşayım istedim.

midler : bu konuda kusursuz denecek kadar başarılı 9/10 (her ne kadar mid taraftarı olmasamda)

baslar : gerekli izolasyon sağlandığında yeterli, dolgun. Fazla gerçeği yansıtıyor 8/10 (nedeni özette vereceğim)

tizler : tizler gayet iyi. Çok iyi ayırt edilebiliyor. 8/10

ÖZET: Bu kulaklık pek bana göre değil açıkcası. Yorumu bu açıdan yargılamanızı isterim.
    Kulaklık fazla gerçeği yansıtıyor Müziğin dengesi ne ise o. Yani müzik ne ise o aslında. tizse tiz bass ise bass. Midler şahane. CX300 ile karşılaştırdığımda şunu farkediyorum ki ikisini dinleyen birisi cx300'ü bir kulaklık gibi dinliyorken SE215'te gerçeği dinlediğini hissediyor.. Fakat Her nekadar sesinin temizliği, gerçeği yansıtışı, enstruman ayrımı, tiz mid bass tengesi muadillerinden birkaç gömlek üstün olduğunu bfarketmiş olsamda bu kulaklık bana göre değil Ben biraz daha basshead'im buna göre daha amatör tizler ve daha dolgun ve gerçeklikten öte yükseklikte bass arıyorum diyebilirim.

SE215 Nasıl bilirdiniz derseniz: Bana göre mi? Pek değil. Ses Kalitesi olarak? Fevkalade 9/10 !

SE215'i çekmeceye koyuyor ve bütçeyi biraz daha arttırmaya hazırlanıyorum. 2-3 sefer dinlenmiş SE215 ile ilgilenen de haber versin

• cks90 olabilir bass seviyorsan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

cks90 olabilir bass seviyorsan..

yukarıda yazdım ya karşılaştırdığım kulaklıklardan biri oydu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canzz

quote:

Hocam peki cks90 ile birebir farklarını,hangisinin ne konuda üstün olduğunu falan karşılaştırıp yazabilir misiniz?Bu arada genellikle rock müzik dinlerim,kaliteli ve yüksek ses bass severim.eğer karşılaştırırsanız hangi kulaklığın bana daha uygun olacağını söyleyebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakaci_yunus

quote:

quote:

Hocam peki cks90 ile birebir farklarını,hangisinin ne konuda üstün olduğunu falan karşılaştırıp yazabilir misiniz?Bu arada genellikle rock müzik dinlerim,kaliteli ve yüksek ses bass severim.eğer karşılaştırırsanız hangi kulaklığın bana daha uygun olacağını söyleyebilirseniz sevinirim.

-CKS90 bass'ı daha net hissettiriyor doğrusu. Fakat Shure'da gerkeli izolasyon sağlandığında tam oturduğunda onda da hissediliyor.
    -Shure kulağa tam otururusa dışarıdan nerdeyse hiç ses almıyor. CKS90'da bu böyle değil. Dinleyiş keyfini biraz azaltıyor eğer gürültülü bir ortamda dinleyecek olursan.
    -Dnileyiş keyfi olarak, ses berraklığı olarak Shure sadece CKS90'dan değil, aynı fiyatlı bütün muadlillerinden daha iyi. Daha profesyönel bir kulaklık olduğunu hissettirdi bana doğrusu..

Fakat bana göre bi kulaklık değil. Nedenin yukarıda belirttim, Ben çoğunlukla eletkronik müzik dinleyen biri olarak biraz daha gerçekten öte bir kulaklık arıyorum Punchy bass istiyorum biraz :) Ama fikrimi soracak olrusan rock için uygun bir kulaklık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shakaci_yunus

quote:

quote:

-CKS90 bass'ı daha net hissettiriyor doğrusu. Fakat Shure'da gerkeli izolasyon sağlandığında tam oturduğunda onda da hissediliyor.
    -Shure kulağa tam otururusa dışarıdan nerdeyse hiç ses almıyor. CKS90'da bu böyle değil. Dinleyiş keyfini biraz azaltıyor eğer gürültülü bir ortamda dinleyecek olursan.
    -Dnileyiş keyfi olarak, ses berraklığı olarak Shure sadece CKS90'dan değil, aynı fiyatlı bütün muadlillerinden daha iyi. Daha profesyönel bir kulaklık olduğunu hissettirdi bana doğrusu..

Fakat bana göre bi kulaklık değil. Nedenin yukarıda belirttim, Ben çoğunlukla eletkronik müzik dinleyen biri olarak biraz daha gerçekten öte bir kulaklık arıyorum Punchy bass istiyorum biraz :) Ama fikrimi soracak olrusan rock için uygun bir kulaklık

Çok teşekkürler.Ben de Cks90 kullanıyorum ama hep Shure'un sesini merak etmişimdir.Görüşleriniz fikir edinmemde yardımcı oldu bana.

• Siz bence bu saatten sonra 2. el bir ie8 ie80 filan bakın. SE215'in bassları yetmediyse daha alt modeller tatmin etmez sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Edifier S880DB İnceleme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fastfalcon shure se215 ve cks90 satıyor diye bütün forum bu konsepti ayrı ürünleri karşılaştırıyor çok gülüyorum :))

Sözüm konu sahibine değil hemen bütün forum bu konumda :) cks90 vs beats bu kadar karşılaştırılmadı...

Veya Akg q350 vs shure 215...

Yani bas kulaklığa bas kulaklık, dengeli kulaklığa dengeli kulaklık...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky86

Fastfalcon shure se215 ve cks90 satıyor diye bütün forum bu konsepti ayrı ürünleri karşılaştırıyor çok gülüyorum :))

Sözüm konu sahibine değil hemen bütün forum bu konumda :) cks90 vs beats bu kadar karşılaştırılmadı...

Forumdaki çoğu arkadaşın denedikleri kulaklık sayısı az olduğu için ve 150-250 tl aralığında bu iki kulaklık oldukça popüler olduğundan karşılaştırılmaları oldukça doğal. Bir de Shure'un ses ekipmanı konusunda olan ünü ve SE215'in gözalıcı tasarımı çok ilgi çekiyor(bu kısmı kişiden kişiye değişir).

Ben de dahil çoğu arkadaşın CKS serisi yada SE215 almadan önce aldığımız en iyi kulaklıklar CX300 yada EP630 tarzı kulaklıklardı.

Bunlar da bass ağırlıklı olarak bilindikleri için kullanıcılar hem kalite olarak bunlardan üstün bir bass ağırlıklı kulaklığı, hemde daha dengeli olabilecek bir kulaklığı test etmek istiyorlar. Dengeli bir kulaklık onlar için uygun olabilir mi onu merak ediyorlar.

Zaten bu aşamadan sonra da CKS serisini seçenler Senn. ie serisine doğru kayarken dengeli modelleri seçenlerin tercihleri SE535, SM3, W4 gibi kulaklıklar oluyor. Tabi eğer daha fazlasını arıyorlarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 24 Ekim 2012; 20:34:08 >

• Shure mikrofon ve kulaklık konusunda uzman bir markadır. Bu işin piridirler. Gidip sürekli philips ve creative mi karşılaştıralım? Ayrıca shure yanında beats in lafı edilir mi? Beats heyecanlı gençlere kulaklık üretir sadece:) Fiyatı uygun ve performansı iyi kulaklıklar lazım arkadaşlara. Ne yazık ki herkes bin dolar verip kulaklık alamıyor, bu sebeple uygun fiyata iyi sesi arıyor. Kulaklığa dönersek, Shure se215 fiyat/performans oranı çok iyi bir kulaklıktır.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Fastfalcon shure se215 ve cks90 satıyor diye bütün forum bu konsepti ayrı ürünleri karşılaştırıyor çok gülüyorum :))

Forumdaki çoğu arkadaşın denedikleri kulaklık sayısı az olduğu için ve 150-250 tl aralığında bu iki kulaklık oldukça popüler olduğundan karşılaştırılmaları oldukça doğal. Bir de Shure'un ses ekipmanı konusunda olan ünü ve SE215'in gözalıcı tasarımı çok ilgi çekiyor(bu kısmı kişiden kişiye değişir).

Ben de dahil çoğu arkadaşın CKS serisi yada SE215 almadan önce aldığımız en iyi kulaklıklar CX300 yada EP630 tarzı kulaklıklardı.

Bunlar da bass ağırlıklı olarak bilindikleri için kullanıcılar hem kalite olarak bunlardan üstün bir bass ağırlıklı kulaklığı, hemde daha dengeli olabilecek bir kulaklığı test etmek istiyorlar. Dengeli bir kulaklık onlar için uygun olabilir mi onu merak ediyorlar.

Zaten bu aşamadan sonra da CKS serisini seçenler Senn. ie serisine doğru kayarken dengeli modelleri seçenlerin tercihleri SE535, SM3, W4 gibi kulaklıklar oluyor. Tabi eğer daha fazlasını arıyorlarsa.

Aynen katılıyorum.

• Neyse anlaşılamamışız... Ben diyorum ki müziği bilerek alan kişi bu iki kulaklığı karşılaştırmaz... Yazılanlardan şunu anlıyorum cebimde 150-200 tl para var kulaklık alayım modunda bu ikisine bakıyorlar, eyvallah... Ama benim söylediğim şey farklı, her ne kadar fiyatları uygun olsa da bu segmente çıkan birilerinin müzikten az çok anlamaya başlamış olması lazım, shure 215le cks90 arasında bayağı tarz farkı var bunu anlatmaya çalışıyorum...

Ben beats vs cks90 derken bas karakterleri açısından hiç değilse shure215 ile karşılaştırılmasından daha mantıklı olduğu için örnek verdim, monster turbine vs cks90 deseydim konuyu başka yere çekemezdiniz herhalde... (Beats örneği verdim diye beatsi övdüğümü sanan arkadaşa yazdım bunu)

Sonuç olarak cebimde 150-200 tl para var ne alayım demek ve cks90 shure215 arasında kalmak bence şuursuz bir seçim... Bu kulaklıklara gelene kadar ister creative kullanmış olsun ister philips, müzik zevkine bir kanaat getirmiş olması lazım kişinin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky86 -- 25 Ekim 2012; 10:37:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar arkadaşlar. Ben müzik öğretmeniyim. Genellilkle bilgisayarda 2.1 ses sistemiyle ve kaliteli bir ses kartıyla müzik dinlerdim. Artık kulaklıkla dinlemek müziği gerçek bir biçimde duymak istiyorum. Açıkçası bana artık doyurucu gelmiyor. Lafı fazla uzatmadan elimde 200tl bütçe var genellike halk müziği bazende pop ve klasik müzik dinliyorum.İkinci el yada sıfır fark etmez kulak içi tercihim fakat daha doyurucu olursa kulaküstü de olabilir. Müziği cep telefonunda poweramp yada ağırlıkla player pro ile dinliyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada Ses kartım satılıktır. Creative Audigy 2 zs 7.1 24bit notebook
  • quote:

Orijinalden alıntı: garaser

Merhabalar arkadaşlar. Ben müzik öğretmeniyim. Genellilkle bilgisayarda 2.1 ses sistemiyle ve kaliteli bir ses kartıyla müzik dinlerdim. Artık kulaklıkla dinlemek müziği gerçek bir biçimde duymak istiyorum. Açıkçası bana artık doyurucu gelmiyor. Lafı fazla uzatmadan elimde 200tl bütçe var genellike halk müziği bazende pop ve klasik müzik dinliyorum.İkinci el yada sıfır fark etmez kulak içi tercihim fakat daha doyurucu olursa kulaküstü de olabilir. Müziği cep telefonunda poweramp yada ağırlıkla player pro ile dinliyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada Ses kartım satılıktır. Creative Audigy 2 zs 7.1 24bit notebook

Techno-fi.net sitesinde size yardımcı olabilecek bilgili çok sayıda arkadaş var. Sorunuzu orada da sormanızı ve phonak pfe modelini araştırmanızı tavsiye ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Neyse anlaşılamamışız... Ben diyorum ki müziği bilerek alan kişi bu iki kulaklığı karşılaştırmaz... Yazılanlardan şunu anlıyorum cebimde 150-200 tl para var kulaklık alayım modunda bu ikisine bakıyorlar, eyvallah... Ama benim söylediğim şey farklı, her ne kadar fiyatları uygun olsa da bu segmente çıkan birilerinin müzikten az çok anlamaya başlamış olması lazım, shure 215le cks90 arasında bayağı tarz farkı var bunu anlatmaya çalışıyorum...

Ben beats vs cks90 derken bas karakterleri açısından hiç değilse shure215 ile karşılaştırılmasından daha mantıklı olduğu için örnek verdim, monster turbine vs cks90 deseydim konuyu başka yere çekemezdiniz herhalde... (Beats örneği verdim diye beatsi övdüğümü sanan arkadaşa yazdım bunu)

Sonuç olarak cebimde 150-200 tl para var ne alayım demek ve cks90 shure215 arasında kalmak bence şuursuz bir seçim... Bu kulaklıklara gelene kadar ister creative kullanmış olsun ister philips, müzik zevkine bir kanaat getirmiş olması lazım kişinin...

söylediklerinizde haklısınız epey tarz farkı var fakat şu an itibarı ile türkiyede otururken elimiz çok fazla kulaklığa ve modele erişemiyor. Forumca oldukça tanınan fastfalcon(Selçuk Bey) ile görüştüğümüzde gördüğüm seçenekler arasından bir karşılaştırma yapmak durumunda kaldım. Yoksa isterdim ki Monster turbine sçeneği ile CKS90'ı ve Westone UM1 ile de Shure karşılaştırayım.

Neyse Sağolsun fastfalcon sayesinde bikaç kulaklığın sesini duyabildik. Karşılaştırma yapıp hangi karakterde olduklarını anlamamı sağladı.

@quattro yukarda yazdım zaten abi hele bir satılsın Shure bütçeyi arttırıp daha üst modellere bakmaya hazırlanıyorum

• Bende Turbine var. Genel olarak cks90 dan üstün bir kulaklık bence. Elime zaman geçerse birçok kulaklıkla kıyaslamalı bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Metan dan cx serisiyle, Selçuk Bey' in cks90 se215 tjays three klipsch s4 vs kulaklıklarıyla kıyaslamayı düşünüyorum. Ne zaman zamanım olursa artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kulaklığı kullandım ve her türlü müziği dinleyen biri olarak bayıldım diyebilirim. Ardından kaybettim ve sennheiser cx400-ii aldım şu an çok rahatsızım müzik dinlemekten. Shure se215 seviyesinde kulaklık önerisi olan var mı? Tekrar Shure almak isterim tabii ama hem zor bulunuyor hem de pahalı.. Ama o kadar temiz ses alamıyorum Sennheiser'dan. Özellikle cx400 ve cx300 kullandım ikisinin de ses seviyesini hiç beğenmedim. Klasik müzik de çok fazla dinleyen biriyim cx400 ile klasik müzik dinlemek ölüm gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzurndarem

Bu kulaklığı kullandım ve her türlü müziği dinleyen biri olarak bayıldım diyebilirim. Ardından kaybettim ve sennheiser cx400-ii aldım şu an çok rahatsızım müzik dinlemekten. Shure se215 seviyesinde kulaklık önerisi olan var mı? Tekrar Shure almak isterim tabii ama hem zor bulunuyor hem de pahalı.. Ama o kadar temiz ses alamıyorum Sennheiser'dan. Özellikle cx400 ve cx300 kullandım ikisinin de ses seviyesini hiç beğenmedim. Klasik müzik de çok fazla dinleyen biriyim cx400 ile klasik müzik dinlemek ölüm gibi.

SE215'e göre biraz daha az basslara daha kaliteli tizlere sahip PFE112 modelini düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.