Neo gelecek açısından alınmalı wave II ye bada 2.0 sürümü geldi yada gelecek ama sonrası için ben ümitsizim başka bir wave çıkar oda öyle kalır...
Neo tavsiyemdir.. Neo ile benzer olan LG Optimus Blackede bakabilirsin...
samsung badayı bırakmaz emin ol
bu arada kardeş o dediklerin için wave 2 alsan çok işini görür boşuna + para vermene gerek yok
Badayı bırakmaz tabi ama wave 2 yi bırakır bakınız wave 1 :)
Bada 2.0 iki telefona da gelecek
quote:
Orijinalden alıntı: BeogalogeoL
wave 1 i samsung ne zaman bıraktı da haberimiz yok ?
wave 2 için ne geliyorsa wave 1 içinde geliyor...
Ben bir kaç yerde okumuştum öyle biliyordum yanlışmış tamam ama bu sert çıkış niye :)
Ben kötülemek yada küçük görme için demedim öyle bildiğimden öyle yazdım siz herhalde forumun diğer sakinleri gibi sanınız benide :)
quote:
Orijinalden alıntı: TheMidnight
quote:
Orijinalden alıntı: BeogalogeoL
wave 1 i samsung ne zaman bıraktı da haberimiz yok ?
wave 2 için ne geliyorsa wave 1 içinde geliyor...
Ben bir kaç yerde okumuştum öyle biliyordum yanlışmış tamam ama bu sert çıkış niye :)
Ben kötülemek yada küçük görme için demedim öyle bildiğimden öyle yazdım siz herhalde forumun diğer sakinleri gibi sanınız benide :)
pardon hocam özür dilerim
quote:
Orijinalden alıntı: BeogalogeoL
pardon hocam özür dilerim
Tamam dostum önemli değil olur arada yanlış anlaşılmalar..
bada işletim slsteminin yetersiz oldugunu dusunuyorum. Neo se kalıtesı bence daha agır basıyor... Arc a da bak derım
bence neo
quote:
Orijinalden alıntı: sony006
Arkadaşlar sony xperia neo yu takipteyim ..Ama 900 tl vermeden önce diğer modelleri de araştırıyorum.. Samsung wave II diğer takip ettiğim model..Neo ile samsung wave II'yi kıyaslamak biraz saçma olacak biliyorum :) ama benim aradığım özelikler açısından 2 model arasında kararsız kalıyorum. Çünkü wave II aradığım özelikleri karşılıyor gibi durmakta üstelik 200 tl daha ucuza alabiliyorum . Siz ne tavsiye edersiniz? 200 tl farkı verip neo almamı yoksa wave II işimi rahat görür mü?
Aradoğım temel özelikler
Msj yazmada okumada kolaylık. Kasılma problemi olmaması ,kararlı olması Email kontrolü arayüzün pratik olması İnternette haber sinema siteleri sörf Resim müzik kalitesi
Bu iki telefon arasında asıl soru Android'i gibi 100.000lerce uygulama sunan bir işletim sistemi mi istiyorum yoksa Bada gibi gayet stabil ve uygulama dışında neredeyse birçok şeyi birbirine benzeyen bir sistem mi? Sen istediğin temel özellikleri belitrmişsin,uygulama/oyundan v.s üzerinde pek durmadığına göre Wave II doğru tercih oluyor,bu dediğin kıstaslara sahip olmak için 200lira fark vermene gerek yok.
Ben de seninle aynı ikilemdeydim,en başından beri Neo istiyordum.Fakat aradığım ve kullanacağım özellikleri gözden geçirip test sitelerini de inceleyince 2si arasında Wave'i tercih ederim (daha almadım henüz,bir ayı bulacak gibi).
Öncelikle Neden Neo'yu istiyordum, -Yeni model -Rengi çok güzel (lacivert olan özellikle) -Donanımı gayet başarılı -Led Backlight (testleri karıştırınca gün ışığında parklaklık istenildiği gibi değil deniyor) -8mp kamera eXmor Sensör -Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi
Wave'i tercih etmemdeki nedenler -200tl Fiyat farkı (hatta bazı sitelerde 250den fazla) -Şık,metal kasa -Donanımı başarılı -Ekran gayet iyi -5mp kamera (incelemeyi vereceğim,çok başarılı) -Bada işletim sistemini de araştırdım gayet stabil bir sistem,arayüzleri Androd ile çok benzer (ikisi de linux tabanlı zaten)
Dediğim gibi iki telefonu da çok araştırdım,wave i tercih etmemdeki öncelikli sebepler fiyat farkı ve o kadar uygulama düşkünü biri olmamam.
Tabi bu araştırmalarım sonucu,birçok sitede Xperia Neo'nun kamera performansı olarak bekleneni veremediğini gördüm. Aksine Wave II ise bu konuda 5mp olmasına rağmen başarılı(phonearena sitesinde artılarında bunu belirtiyor.Video testinde de özellikle düşük ışıklı çekimlerde başarılı bulunuyor ki,Xperia neo'da bu konuda eXmor sensörle destekli) Bu linklerden Phonearena testlerine ulaşabilirsin. WAWE II Phonearena inceleme XPERIA NEO Phonearena inceleme 2 link de 3'er sayfadan oluşuyorlar.Örnek Fotoğraf ve Video çekimleri de var test'te.
Son olarak ilk yazımda da belirttim,sınırsız uygulama ve oyun desteği istiyorsan Android desteğiyle Xperia Neo'dur alacağın telefon.Ama aradığın özelliklere ve ''belirttiğin fiyat farkına göre'' Wave II daha çok uyuyor sana.
Neo nun sar degeri 1.10 du sanirim diger arkadaş yanliş bakmiş olabilir.
almışken neo al
Wave 2 kasa olarak çok sağlam, ekranı da daha parlak neoya göre. Ama neo diğer özellikleriyle daha başarılı. İkiside işini fazlasıyla görecektir ama android badaya göre daha yaygın ve geliştiricisi bol olduğundan 200 TL fark değer bence.
200 lira bana koymaz dersen badalı wave yerine android işletim sistemli smartphone neo'yu tavsiye ederim. hızı wave'den daha iyidir. oyun ve uygulamalar konusunda da daha avantajlı bir seçenek.
tabiki neo
Bu arada ekleme yapayım.Samsung Wave II'nin ekranı ve işletim sistemi dışında neredeyse birçok donanımı Galaxy S ile aynıdır. En basitinden; ikisi de 1 GHz ARM Cortex-A8 processor, PowerVR SGX540 GPU, Hummingbird chipset donanıma sahipler. Bütün özellik kıyaslaması için; Galaxy S-Wave II Karşılaştırma Diğer taraftan Bada işletim sistemi uygulama eksikliğiyle olduğu gibi hem stabil hem de hızlı olmasıyla da bilinir. Wave,Bada'yı da destekleyen oyunları (Need For Speed v.s) sorunsuz çalıştırır.720p boyuttaki filmleri kasmadan oynatır. Yani anlayacağınız Wave II hem donanım,hem de işletim sistemi olarak performansta sorun çıkarmaz.
Başta da dediğim gibi,asıl kıyaslama noktası Android mi Bada mı kısmıdır.
bu bada'nın flash playerle arası nasıl..?
quote:
Orijinalden alıntı: paylasturka
bu bada'nın flash playerle arası nasıl..?
Soruyu bana sorduğunu sanıyorum. Forumumuzda bu konu üzerine birçok paylaşım bulunuyor,ben de araştırarak şunları söyleyebilirim;Bada 1.2de flash desteği yok,mobil youtube ve facebooktan ise video izlemelerde ise sorun yok.Samsung Flash desteğini 2.0 da sunacağını açıkladı.Şuan beta sürümleri nette (fakat bunların sağlıklı olduğu tartışılır),o yüzden eylülde çıkacak tam sürümü beklemek en iyisi. Sonuçta Wave II işlemci olarak flash'ı destekliyor,o yüzden gelişmeler olumlu yönde olacaktır. Diğer geliştirilen özellikler için, Bada 2.0 Yenilikler Not:Videoda Multitasking yeni koyulmuş gibi gözüküyor,fakat birçok incelemede 1.2de de multitasking özelliğinin olduğu anlaşılıyor.Bunun bir yenilikten ise,geliştirilmiş olması muhtemel.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme