Şimdi Ara

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ (933. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.371
Cevap
32
Favori
813.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 931932933934935
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ICS'deki sıkıntılar hala devam ediyor galiba...
    GB'ye devam...
  • Arkadaşlar telefonunuzda çok basit bir yöntemle belirgin performans farkı yaratabilirsiniz.

1. Adım: Facebook'un güncellemelerini kaldırın, ardından devre dışı bırakın.
    2. Adım: Play Store'dan Friendcaster adlı programı indirin, ve kullanmaya başlayın.

Peki bu neye yarayacak; Facebook telefonun arkaplanında durmaksızın çalışıyor, kapatsanız da anında açılıyor ve RAM kullanımı zaman zaman 50 mb'a kadar çıkıyor. Friendcaster ise orjinal Facebook uygulaması ile yapabildiğiniz herşeyi çok daha hızlı ve basit şekilde yapmanıza olanak sağlıyor ve arayüzü de çok kullanışlı. Tek eksisi Türkçe dil seçeneği henüz yok.
    Ekleme: Friendcaster Facebook gibi arkaplanda çalışmıyor, sadece sizin belirlediğiniz aralıklarla güncellemeleri kontrol edip size bildirim yolluyor. Kontrol aralığını her dakikadan günde bir kereye kadar ayarlayabilirsiniz.
    Deneyin, pişman olmazsınız. Facebook uygulaması telefonunuzu yükleyeceğiniz en ağır launcher'dan bile daha fazla kasıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 12 Kasım 2012; 16:33:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Orijinalden alıntı: sirius_black

ICS'deki sıkıntılar hala devam ediyor galiba...
    GB'ye devam...

ICS'nin şu saatten sonra adam olması biraz zor.. Jelly Bean romlarını da denemenizi öneririm. Onlar da en az GB kadar performanslı..

Root veya bootloader olmadan Jelly Bean romları yüklemek mümkün mü?
  • Stok hafıza kartı performanslı değil ama bir kombine yapacağım, eğer çalışırsa hafıza kartını dahiliye göstertip, üstüne swap alanı oluşturdum mu tadından yenmez diye düşünüyorum ama işte bunları yaparken okuması yazması iyi olan bir kart lazım. Ama işte 1 günde yüzde 15 şarj giden bir kerneli de değiştirmek istemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 12 Kasım 2012; 16:43:02 >
  • En sonunda resmi ICS romunda istediğim performansı yakalayabildim. Şunu anladım ki telefonun dahili hafızasına belli bir seviyenin üzerinde uygulama yüklendikten sonra performans bir anda kasmaya başlıyor. O nedenle uygulamaların SD'ye kurulabilen versiyonlarını tercih edip sadece telefona kurulabilen uygulamalardankaçınmakta fayda var. Örneğin sadece resmi Twitter uygulamasını (yanılmıyorsam 10 küsür mb civarı) kaldırmam bile baya fark etti diyebilirim. Yerine Tweetdeck kullanıyorum, bence çok daha iyi. Aynı şekilde Evernote, Onenote gibi not programları da 20küsür mb dahili hafızada yer kaplıyor, yerine Catch kullanıyorum, SD kartta sadece birkaç mb yer kaplıyor. Bu şekilde uygun uygulama tercihiyle baya bir yer ve performans tasarrufu yaptım diyebilirim. Ram dışında işlemci olarak zorlayan App Launcher'lardan da uzak durmakta fayda var, 100kb'lık versiyonları bile indirip denedim, onlar bile kasıyordu, denediklerim içinde yağ gibi kayan bir tek Launcher Pro oldu, performansı çok iyi. Şu an hem telefon tam istediğim halde, hem de ihtiyaç duyduğum uygulamalardanfazla ödün vermemiş durumdayım.

• Arkadaşlar bir sorunum var, ICS orijinal rom veya custom rom yüklediğimde Wireless bağlantısında sorun oluyor, sağlıklı bağlanmıyor mesela Store'dan uygulama indirirken hata veriyor yarıda kesiliyor bu neden oluyor? Bu sorunu yaşayan var mı aramızda?
  • Arkadaşlar bir sorunum var, ICS orijinal rom veya custom rom yüklediğimde Wireless bağlantısında sorun oluyor, sağlıklı bağlanmıyor mesela Store'dan uygulama indirirken hata veriyor yarıda kesiliyor bu neden oluyor? Bu sorunu yaşayan var mı aramızda?
  • Vizeler bitince CM10 romunu kuracağım bi sıkıntım yok ama değişiklik olsun :)

Android 4.2 yi çıkartacak mı CM bizim telefonlar için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoldaTr -- 13 Kasım 2012; 16:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1989215

herkes mutlaka baksın.

• Ve son çıkan scriptleri denedim.

1- Hafıza kartını partition yöntemi ile(CWM - partition SD) 512 MB lık yer ayırdım.
    2- Swap aranı sorduğunda yine denemelik 128 MB dedim.
    3- 2 tane script var biri herşeyi sd ye atıyor öteki de ilkinin gsm çekmeme hatasını düzeltiyor.

Ve sonuç : 457 mb. Telefon Belleği - 360 MB Ram....

rom SE- Tweaked V3.6 üzerine + Miui Launcher - Cybershot falanlar fıstıklar yalnız o romu beğenmedim aynı kombinasyonları King's Rom da deneyeceğim.

Not: Okuması yazması kısaca mektepli bir SD card , daha iyi performans için yararınıza olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 13 Kasım 2012; 20:11:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

Ve son çıkan scriptleri denedim.

1- Hafıza kartını partition yöntemi ile(CWM - partition SD) 512 MB lık yer ayırdım.
    3- 2 tane script var biri herşeyi sd ye atıyor öteki de ilkinin gsm çekmeme hatasını düzeltiyor.

rom SE- Tweaked V3.6 üzerine + Miui Launcher - Cybershot falanlar fıstıklar yalnız o romu beğenmedim aynı kombinasyonları King's Rom da deneyeceğim.

Not: Okuması yazması kısaca mektepli bir SD card , daha iyi performans için yararınıza olacaktır.

bu swap alanı tam olarak ne oluyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: painkiller26

quote:

bu swap alanı tam olarak ne oluyor hocam

En güzel açıklama budur :)

Takas alanı,

sabit disk üzerinde işletim sistemi tarafından ayrılmış bir bölümdür. İşlenecek veriler RAM'e sığmadığı zaman bu bölüm RAM gibi kullanılır ve böylece işlemlerin devam etmesi sağlanır. Sabit disklerin veri okuma/yazma hızları RAM'lerden çok daha düşük olduğu için takas alanının kullanılması işlemleri yavaşlatır.

Linux işletim sisteminde bu alan sabit disk üzerindeki bir bölmelendirmedir. Fakat Microsoft'a ait işletim sistemlerinde "pagefile" isminde bir dosya oluşturulur, RAM'e sığmayan veri buraya yazılır ve windows kurulumunda ayarlanan boyut ortalama RAM miktarının 1.5 katıdır ve daha sonradan değiştirilebilir. Bu oluşturulan alanı kullanıcı normal olarak göremez; ancak üçüncü parti yazılım üreticilerinin programları ile görmesi mümkündür.

Oysa Linux'ta bu alanı kullanıcı belirler, genelde RAM değerinin iki katı olarak ayrılır. "Pagefile" üzerinde hem Linux hem Windows olan bir bilgisayarda Linux kullanılarak görülebilir.

• http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/sony-xperia-neo-l-mt25i-exogear-marka-arac-tutac-68084162?sciid=hpifu1

arkadaslar ürünü ben satmıyorum yanlış anlaşılmasın ama aldım ve çok süper bir ürün belki arayanlar olur diye düşündüm ve paylasayım dedim. Ürün gerçekten çok kaliteli
  • güzele benziyor , hele bi ay sonu gelsin de :D
  • quote:

Hocam bu işlerden hiç anlamayan birine bu yaptığınız işlemin ne olduğunu basitçe anlatabilir misin?

Kullanılabilir RAM mi 360 mb oldu? Ne oldu şimdi anlamadım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

quote:

Hocam bu işlerden hiç anlamayan birine bu yaptığınız işlemin ne olduğunu basitçe anlatabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: zorlu3453

quote:

quote:

hafıza kartından bir miktar alıp telefon hafızasına veriyor anladğm kadarıyla. onboard ekran kartına ramden hafıza aktarmak gibi bişy

• quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

quote:

Orijinalden alıntı: zorlu3453

quote:

quote:

hafıza kartından bir miktar alıp telefon hafızasına veriyor anladğm kadarıyla. onboard ekran kartına ramden hafıza aktarmak gibi bişy

Aynn :)

• . benm telefon hafızamın %80 şi boş bütün programları sd de çalştryrm ama sorunlu oluyor şöyle ki telefon açıp kapattğmda sd karttaki programlar görülmüyor flan ayarlardan girip kartı çıkartıyorm sonra geri ekle diyorm düzeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

. benm telefon hafızamın %80 şi boş bütün programları sd de çalştryrm ama sorunlu oluyor şöyle ki telefon açıp kapattğmda sd karttaki programlar görülmüyor flan ayarlardan girip kartı çıkartıyorm sonra geri ekle diyorm düzeliyor

bende öyle bir durum yok ama seninki de normal bir durum değil maximum nasıl olmalıydı, hafıza kartında ki programlar kart okununcaya kadar telefon hafızasında o programların görsel linkleri silin üzerinde SD (kart) yazısı ve resmi olması lazım ki bu bile extreme bir olay.
  • 
Sayfa: önceki 931932933934935
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.