Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Script verisini PHP de yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
16
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> PHP / CGI >> Script verisini PHP de yazdırma
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    Scripten aldığın veriyi php de yorumlatmanın bir yolu;

    <body topmargin=0 leftmargin=0>
    <script>
    if (parseInt(navigator.appVersion)>3) {
    if (navigator.appName=="Netscape") {
    ww = window.innerWidth;
    hh = window.innerHeight;
    }
    if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!=-1) {
    ww = document.body.offsetWidth;
    hh = document.body.offsetHeight;
    }
    }
    </script>

    <?
    $ww='<script>document.write(ww)</script>';
    $hh='<script>document.write(hh)</script>';
    $wws=$ww/2;
    echo 'Width: '.$ww.'-'.$wws.'<br>';
    echo 'Height: '.$hh.'<br>';
    echo 'Widthyarim: '.$wws.'<br>';
    ?>


    BU.Fakat burada aldığım sayısal veri yazı olarak alınıyor ve herhangi bir matematiksel işlemde sonucu 0 veriyor....
    Çıktısı;
    Width: 1086
    Height: 780
    Widthyarim: 0

    Oluyor.
    Buna bir çözümünüz var mı veya başka bir yazılım şekli de olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 19 Mart 2006; 2:09:58 >



    |
    |




  • Teğmen
    140 Mesaj
    ilk olarak gettype ile bunların integer olduğunu bulmuş oluyosun ama bunları string felan yapabilirsin ama genelde bu kullanımdan sonra if else döngüleriyle yonlendirme yapılır ama bunu sadece javascriptte yapılması daha makul yine de harman yapmak güzel bişiy sonuçta dilden dile cagrılar da onemlidir
    |
    |
    _____________________________
    Zekası ile övünen insan hücresi ile övünen mahkuma benzer. [A. Einstein]
  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    Wallahi dostum ben daha beceremedim.

    Ama geçici olarak önce scripte hesaplatıyorum sonra php de değer olarak tanıtıyorum
    ancak hala php nin içinde sayısal bir işlem yapamıyorum

    Scripten alınan veriyi sayısal değer yapabilmem için ne gerekiyor....
    bilen arkadaşlardan yardım lütfen....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 22 Mart 2006; 13:10:10 >
    |
    |
  • Teğmen
    140 Mesaj
    dostum o verilerin string omasının bir mahsuru yok denedim sorun çıkmıyo ama ssenin javascript code'un hatalı birincisi ww gibi bir değişkeni "var ww=" gibi bir şekilde tanımlamalısın ikincisi de yazdığın if else döngüsünde kullandığın navigatör parametre atamaların zannımca yanlış yani script bölümüne bir daha bakarsan sorunun biter diye düşünüyorum
    |
    |
    _____________________________
    Zekası ile övünen insan hücresi ile övünen mahkuma benzer. [A. Einstein]
  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    Bir sorun olduğunu biliyorum zaten...

    Veriyi sayı olarak nasıl alırım onu soruyorum

    Bilen vaarsa direk yazılımı verebilir mi?
    Şöyle yap böyle yap demektense
    Lütfen.
    |
    |
  • Teğmen
    140 Mesaj
    dostum ben araştır diye dedim ama madem ki illa hazır senin için bir şeyler yaptım hoşuna giderse kullan...
    -------------------en-boy.php---------------------
    <script>
    var en=screen.width;
    var boy=screen.height;



    </script>
    <?
    $en="<script>document.write (en);</script>";
    $boy="<script>document.write (boy);</script>";
    echo "en=".$en;
    echo "<br>";
    echo "boy=".$boy;
    echo "<br>";
    if ($en="1024"){
    //burda srting kontrolu yaparsın
    define (en,1024);//burda da sabit degere atarsın
    echo en;
    $en_iki=en*2;
    echo "<br>";
    echo "en * 2=".$en_iki;
    }//burdan sonra else if (en=".. kullanarak degisik boyutlara uyarlarsın
    if($boy="768"){
    define (boy,768);
    $boy_iki=boy*2;
    echo "<br>";
    echo "boy * 2=".$boy_iki;
    }
    ?>
    |
    |
    _____________________________
    Zekası ile övünen insan hücresi ile övünen mahkuma benzer. [A. Einstein]




  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    iyi de dostum sen burada
    if ($en="1024")
    derken zaten $en'i 1024 yaptın
    ben değeri kendi alsın istiyorum.
    Şu şekide yazpınca;

    <script>
    var en=screen.width;
    var boy=screen.height;
    </script>
    <?
    $en="<script>document.write (en);</script>";
    $boy="<script>document.write (boy);</script>";

    define (en,$en);//burda da sabit degere atarsın
    echo en;
    $en_iki=en*2;
    echo "<br>";
    echo "en * 2=".$en_iki;
    ?>


    if kullanmayınca olmuyor gene 0 değerini veriyor.
    $en_iki değerini 0 gösteriyor....

    Bu basit kodu kimse bilmiyorsa ben bu forumu vallahide billahide bırakırım..bir daha girmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 23 Mart 2006; 0:19:12 >
    |
    |




  • Yüzbaşı
    643 Mesaj
    Arkadaşım öncelikle yanlış bir işlem yapmaya çalışıyorsunuz

    Javascript ile PHP kodu üretemezsiniz, javascript ile php kodlarini sadece sayfaya basabilirsiniz, çalıştıramazsınız. Eğer yazdığınız kodda sayfanın kaynağına bakarsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

    Yalnız tersi olur, yani php ile javascript kodu üretip çalıştırabilirsiniz.

    Bu arada stringi sayıya çevirmek veya tersi için settype() kullanabilirsiniz.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    140 Mesaj
    ben de aynısını vurguadım ve settype kullanmak makul olabilir ama illa ki scriptten belli bir değişkeni integer olarak kullanılması gerekiyorsa diye yazdım ayrıca da bu spesifik bir durum bu kadar basit kod demene rağmen bunun kullanımına raslamak çok güç ama arkadaşın da dediği gibi php yi javascript içinde kullanabilirsin bu sorun olmaz ama string i sayı gibi kullanamazsın bende o yüzden önermeler kullandım settype de ayrıca ascii karekteri hex vey dec. e çevirmek gibi kullanımlar için türetilen bişiy yani neyse daha konuyu uzatmıyorum yine de bulan varsa valla göndersin iyi çalışmalar.........
    |
    |
    _____________________________
    Zekası ile övünen insan hücresi ile övünen mahkuma benzer. [A. Einstein]
  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    Böyle olmaz demek te bir cevap
    Teşekkürler....

    Neden bu kadar kasıyorsun dersen

    ww = document.body.offsetWidth;
    hh = document.body.offsetHeight;

    Kodları javada web sayfasının büyüklüğünü alır.Bilgisayaranızın çözünürlüğünü değil!
    Bunu direk PHP kullanarak java scritptsiz çagırmak nasıl olur?
    |
    |
  • Yüzbaşı
    643 Mesaj
    Arkadaşım o kadların ne işe yaradığını biliyorum fakat senin onu ne amaçla kullanacağını bilmediğim için böyle yap diyemiyorum.Ve boşu boşuna uğraşmaman için yanlış yapıyorsun dedim.

    ne yapmak istediğini söylesen belki bir yol gösterebilirim.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    140 Mesaj
    bu sefer yolu buldum kesin çözüm artık bu da işine yaramazsa intahar edicem elveda
    ----------------anasayfa.php--------------------------
    <html><head><script>
    function bul(){
    var ww= document.body.offsetWidth;
    var hh = document.body.offsetHeight;
    window.location.href="anasayfa.php?ww="+ww+"&hh="+hh;
    }
    </script></head><body>
    <input type="button" onclick="bul()" value="bul!">
    <br>
    <?php
    echo $ww;
    echo "<br>";
    echo $hh;
    $carp_en_iki=$ww*2;
    $carp_yukseklik_iki=$hh*2;
    echo "<br>";
    echo "ww carp 2=".$carp_en_iki;
    echo "<br>";
    echo "hh carp 2=".$carp_yukseklik_iki;
    ?>
    </body>
    </html>
    --------------------------------------------------
    eğer button istemezsen <body> ile <body onload="bul()"> yazarsın umarım artık doğru anlamışımdır
    |
    |
    _____________________________
    Zekası ile övünen insan hücresi ile övünen mahkuma benzer. [A. Einstein]




  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    Dostum bu sefer oldu TEBRİKLEEEERRRR

    Zaten kullanıcı giriş yaptığında browserını, sayfa genişliğini, ip sini vesayresini bier sayfada öğrenip bilgileri gönderecektim.iyi oldu.

    Ama çok acayip.Php de basitce sayfanın boyutunu alabilme olmalı.Neden böyle bir şey yapmamışlar.Gerçekten çok saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 23 Mart 2006; 2:11:45 >
    |
    |
  • Teğmen
    140 Mesaj
    DOSTUM O DA VAR AMA ÇÖZÜNÜRLÜK OLARAK O DA İŞİNE YARAMAZDI OHHHH BE! VALLAHA SENDEN DAHA ÇOK RAHATLADIM NEYSE HAYIRLISI...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkzlgn -- 23 Mart 2006; 2:19:35 >
    |
    |
    _____________________________
    Zekası ile övünen insan hücresi ile övünen mahkuma benzer. [A. Einstein]
  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    aslında php dekini biliyorsan ver.ama çözünrlüğü değil.Yukarıda belirmiştim.
    Biliyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 23 Mart 2006; 3:42:09 >
    |
    |
  • Yüzbaşı
    320 Mesaj
    looter okadar yazıdan sonra birde bana ait kodları yazayım istedim birde bu kodları denemende fayda var bunlar seni sonuca ulaştıracaktır.Umarım işine yarar.

    <span><</span>script type="text/javascript"<span>></span> 
    function ekran_bilgi(inf)
    {
    if (inf == 'en')
    {

    width = (screen.width) ? screen.width:'';
    (width) ? document.write(width):'';
    }
    if (inf == 'boy')
    {

    height = (screen.height) ? screen.height:'';
    (height) ? document.write(height):'';
    }
    }
    <span><</span>/script<span>></span>
    <span><</span>? $en = "<span><</span>script type=\"text/javascript\"<span>></span>
    ekran_bilgi('en');
    <span><</span>/script<span>></span>";?<span>></span>
    <span><</span>? $boy = "<span><</span>script type=\"text/javascript\"<span>></span>
    ekran_bilgi('boy');
    <span><</span>/script<span>></span>";?<span>></span>

    <span><</span>?=$en."<span><</span>br<span>></span>".$boy?<span>></span>



    şimdiden kolay gelsin.... başarılar


    Değiştirme Nedeni : Kusura bakmayın son mesajlara dikkatli bakmamaşım.Sorun halolmuş ancak ben kodları yinede silmiyorum belki başka birine yardımcı olur veyahut yol gösterir düşüncesiyle....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaDoR -- 27 Mart 2006; 1:35:10 >
    |
    |
    _____________________________
    1. Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
    2.Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
    3.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
    4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
    5.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
    6.Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
    7.Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
    Mevlana'nın 7 öğüdü.

    http://www.a1tradenetwork.com

    ocu_bocuk@hotmail.com




  • Yüzbaşı
    410 Mesaj
    hayla tam anlamıyla sayısal olmadı.Eklediğim koyu renkli yere bakın.Böyle bir matematik işleminde ör: boy değerine 0 sonucunu veriyor.

    <script type="text/javascript">
    function ekran_bilgi(inf)
    {
    if (inf == 'en')
    {

    width = (screen.width) ? screen.width:'';
    (width) ? document.write(width):'';
    }
    if (inf == 'boy')
    {

    height = (screen.height) ? screen.height:'';
    (height) ? document.write(height):'';
    }
    }
    </script>
    <? $en = "<script type=\"text/javascript\">
    ekran_bilgi('en');
    </script>";?>
    <? $boy = "<script type=\"text/javascript\">
    ekran_bilgi('boy');
    </script>";$boy=$boy/2;?>

    <?=$en."<br>".$boy?>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 28 Mart 2006; 4:31:57 >
    |
    |
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
haberler
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Masal
üniversite
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,375
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.