Şimdi Ara

Scooter lastik değiştirme tecrübelerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi marka scooterumun 2 lastiğide patlamış uzun zamandır kullanmıyordum.

    Küçük şehirlerde scooter lastiğiyle kimse uğraşmak istemiyor.

    Büyük şehirlerde scooter servisi adı altında lastik değişimi yapan yerler mevcut fakat bunlarda yüksek ücret talep ediyor.

    Bende kendim değiştireyim dedim ama tekeri sökmek bile başlı başına dert youtubeda doğru düzgün türkçe video yok tüm ingilizce videoları izledim.

    Şimdi başlayayım anlatmaya öncelikle belirli malzemelere ihtiyacınız var.


    2.5mm alyan-4mm alyan-2 adet papağan pense-plastik kelepçe-tornavide(cırcırlı olursa iyi olur)-18-19 ingiliz anahtarı-2 adet bisiklet levyesi


    Malzemeleriniz belirli kalitede olsun ucuz alyan takımı ve anahtar aldım yalama oldular açamadım.


    Lastik sökerken levyelerle bir yanağı söküyoruz içeriden sibopu kurtarıp şamyeli çıkartıyoruz daha sonra diğer yanağı çıkarıyoruz.


    Dış lastiğin içini iyice temizleyin ben yeni şamyel takmayı tercih ediyorum ama küçük bir patlak varsa bisiklet yama setleriyle kendinizde yapaiblirsiniz yada bisikletçide 10 tl yamatabilirsiniz şamyel fiyatları kampanyalı olunca 60-70 tl arasında bence bol bol yedek alın.


    Şamyeli takarken jantta sibop kısmından sibopu geçirin kapağını kapatın kaybolmasın.

    sonra dış lastiğin içine yerleştirin ilk yanağı geçirmek kolay levye yardımıyla bir uçtan geçirin diğer taraftan levyeyle oturtun.

    Asıl kısım diğer yanağı oturtmak lastik sert ve küçük olduğundan yanağı oturtmak çok zor yanağın dışına sabun yada kayganlaştırıcı sürün levyeyle bir kısmını oturtun papağan penselerle lastiği sıktırın 60 derece açı olsun penseler arasında plastik kelepçeyle penselerin ucundan sıktırın.

    Lastiğin diğer kısımlarını oturtun en son bir kısım kalacak orayı levyeyle yüksek güç uygulamak lazım lak diye oturuyor.

    2 lastiği değiştirmeniz pratik kazanınca 1 saat sürer elinizde geliyorsa kendiniz yapabilirsiniz.

    Lastik başına boşa 200-250 tl vermeyin.








  • Xiomi M365 almıştım bundan 2 yıl evvel. Sürekli lastik patlatıyordu ve yama mümkün olmadığı için, yeni bir iç lastik almam gerekiyordu. Tabi bu sürekli tekrarlayan bir durum olunca, masraf artıyor haliyle. Tabi çözüm yolu olarak, dolgu lastiğe geçiş yaptım.


    Gel zaman git zaman, scooter'ı servise göndermem gerekiyordu. Gönderdim ve sırf lastikleri değiştirdim diye, yetkisiz müdahale diyip, ürünü garanti dışı işleme aldılar. Yalnız dolgu lastik değil, resmi servis harici başka bir yerde veyahut kişi kendi lastik ve iç lastik değişimi yaptığı zaman, ürün otomatikman yetkisiz müdahale adı altında garanti kapsamı dışında kalıyor.


    Bilginize.

  • Haklısınız bu tarz müdahaleler garanti dışı bırakıyor.

    Fakat servis çoğu arıza durumunda kullanıcı hatası diyor.

    Serviste lastik değişim ücretleri çok fahiş ayrıca servis olmayan bir şehirden kargo yaparsanız gidiş-geliş kasko sadece 500 tl tutar.

    Her lastik değişiminde bin lira civarı vermektense garanti dışı kalmasını yeğlerim zaten cihazın total ederi 10 bin lira civarı benim cihazımın zaten garantisi yeni bitti sayılır.

    Tabii ki yinede kişiden kişiye göre tercihler değişir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.