Şimdi Ara

Scooter Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bir hafta önce Mondial Argent 150 scooter aldım, bir haftadır İstanbul'da sıklıkla Taksim, Merter, Florya, Beylikdüzü arası kullanıyorum. Motoru ikinci el aldım, 2014 model, 10 bin km. İyi kötü bir ekipmanda aldım. Kask, mont, pantolon ve eldiven. İlk motorsiklet tecrübem. İş, okul ve ev arası kullanıyorum. Günlük ortalama 50-60 km. Aldığımdan beri metrobüse, dolmuşa binmedim. Oldukça mutluyum. İbre 120, en fazla 100 görüyorum. O da E5'te mecburen. Yoksa 20-30 ile gitmek bile mutlulukla dolduruyor içimi. Ne güzel meretmiş bu.

    Var mıdır yeni başlayanlara tavsiyeleriniz?



  • Hayırlı olsun hocam

    Darısı başımıza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum öncelikle hayırlı olsun. mondial bu hız yaparken dikkat et bakımlarını mutlaka aksatma hoyrat kullanma çin malı oldugundan parçaları çabuk gevişiyo dağılıyor falan... park halindeki arabaların yanından geçerken dikkat et mesafe bırak. aracın içinde birini görüyorsan ve yeni durduysa o kapı %90 açılır... araçların arkasından giderken takip mesafesini koru öndeki aracın tekerlek izinden git aynalarını hep kontrol et hız yapma zaten kış geldi dahada yavaş gitmene bak lastiklerinde dandiktir düşme olasılıgını artırıyor... haa bide ön fren sıkma olayını videolardan izle ani durumlarda ihtiyaç olabiliyor.
  • hayırlısı olsun.
  • Kontra teknigini kavra hocam iyice. Virajda patlayabilirsin, scooter vs farketmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akçalı.

    Arkadaşlar merhaba, bir hafta önce Mondial Argent 150 scooter aldım, bir haftadır İstanbul'da sıklıkla Taksim, Merter, Florya, Beylikdüzü arası kullanıyorum. Motoru ikinci el aldım, 2014 model, 10 bin km. İyi kötü bir ekipmanda aldım. Kask, mont, pantolon ve eldiven. İlk motorsiklet tecrübem. İş, okul ve ev arası kullanıyorum. Günlük ortalama 50-60 km. Aldığımdan beri metrobüse, dolmuşa binmedim. Oldukça mutluyum. İbre 120, en fazla 100 görüyorum. O da E5'te mecburen. Yoksa 20-30 ile gitmek bile mutlulukla dolduruyor içimi. Ne güzel meretmiş bu.

    Var mıdır yeni başlayanlara tavsiyeleriniz?

    Eski motorum kendisi gayet memnun kaldim sorun oldugunda ulasabilirsin bana ici disi ogrendik veletin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullan, kazasız belasız...

    Bir hafta, 10 günlük kullanıcısın ve 100 mü yaptın? ben kursta 48 yapınca uçuyorum sanmıştım :)
  • Cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bin kilometreyi devirmeme az kaldı. Aldığımdan bu yana sağolsun havalar hep bozuktu. Hatta ilk gün motorcudan ayrıldığımda, daha motorun üzerinde durmaya çalışıyorken sıkı bir sağanak bastırmıştı. Haliç Köprüsü üzerinde rüzgardan yediğim tokatlarla, bu iş nasıl olacak diyip duruyordum kendi kendime. Motorumla 22. güne girmiş bulunmaktayım. Aldığımdan bu yana kullanmadığım gün olmadı. İzinli günlerimde çıkıp bir iki turlamadan rahat edemez oldum, bazen gece gece bir kaşıntı geliyor. Giyinip çıkıyorum, bir iki gazlayıp geliyorum. Güzel bir tutkuya dönüştü. Bu arada yağmurlu havada yaklaşık bi 100-120 km yol yapmışımdır. İnternette izlediğim videolarında katkısı büyük oldu tabi. Kontra tekniği, virajlar, rüzgar, çukurlar vs.

    @xpug hocam, ben alır almaz kendimi sağanak yağmurlu bir trafiğin içinde, akabinde E5'te buldum. Yanımdan vızır vızır araçlar geçerken, dedim ki basmazsam bunlar beni yolun kenarına süpürecek, ben de şeridi ortalayıp sağdan sağdan, yer yer orta şeritten 100'ü gördüm.

    @AztecHB Teşekkürler hocam, yağ değişimi ne sıklıkla ve hangi yağ ile yapılmalıdır. Bin kilometrede gerekli midir? Bir de arka çamurluk lastiğe sürtüyordu, motorcu bir ayar çekti, kaldırdı vs. Başınıza bu gibi şeyler gelmiş miydi? Artçı ile kullandığınızda bir yığılma vs. oluyor muydu? Bunları merak ettim.

    @hapocod Dediğiniz gibi hocam, oldukça faydalı oldu. Bu içerikler, yalnızca ileri sürüş ve güvenli sürüş eğitimlerinde değil. Motorsiklet ehliyeti alan herkese zorla izlettirilmeli, ama nerede? Ben 2012'de ehliyetimi, scooterla bir tur atarak aldım. Araba ehliyetim olduğu için sınava dahi girmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akçalı. -- 2 Aralık 2016; 5:41:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.