Şimdi Ara

SCIROCCO (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.607
Cevap
20
Favori
267.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba iyi forumlar. Yıllardır forumu takip etmeme rağmen üye olmak bugüneymiş çünkü size bir şey danışmam gerekiyor :) 80-85 bin arası scirocco düşünüyorum ama 122 vs 160 arası çok kararsızım. Otomatik manuel benim için çok önemli değil hatta manueli daha çok seviyorum. 122 alsam pişman olur muyum çok performans meraklısı değilim açıkçası, ben arabanın kasasına vuruldum. Sonradan bu gitmiyor diyenlerde olmuş görüyorum forumlarda. Son hızda kaç km/h fark eder ? Biraz uzun bir giriş oldu, şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prmmucahit

    Arkadaşlar merhaba iyi forumlar. Yıllardır forumu takip etmeme rağmen üye olmak bugüneymiş çünkü size bir şey danışmam gerekiyor :) 80-85 bin arası scirocco düşünüyorum ama 122 vs 160 arası çok kararsızım. Otomatik manuel benim için çok önemli değil hatta manueli daha çok seviyorum. 122 alsam pişman olur muyum çok performans meraklısı değilim açıkçası, ben arabanın kasasına vuruldum. Sonradan bu gitmiyor diyenlerde olmuş görüyorum forumlarda. Son hızda kaç km/h fark eder ? Biraz uzun bir giriş oldu, şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
    Merhaba kardeşim.
    122 lik ile 160 lık arasında hem mekaniksel hemde satış ile alakalı çok farklar var. Turbo farklı, motor aksamları farklı. Yani 122 lik alıp 160 lık yazılım ile arttırılmış bişi değil. Ayrıca ikinci elde satarken de zorlanırsın. Tutulan 160lık çünkü. Ayrıca 122 lik aldıktan sonra keşke 160 lık alsaydım diyen çok arkadaşım var. Tavsiyem 160 lık alman. Şimdiden hayırlı olsun.




  • Satışı biraz daha zor evet hocam ama 122 alınca 160 a nazaran biraz daha temizleri bulunuyor aynı fiyat bandında kıyaslayınca. Bir yerde ikilemde kalıyor insan , temizini almak mı ; performansa koşmak mı ? Temiz 122 nin satışıda 160 ların aynı fiyattaki araçlarına göre daha çabuk gider diye bir düşüncem var . Kaç insan benim gibi düşünür orasıda ayrı tabi .
    Teşekkür ederim 🙏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prmmucahit -- 23 Ocak 2020; 10:6:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 model makyajlı kasa 1.4 tsı cth motor rocco sahibiyim.

    kesinliklikle bulabilirseniz cth motor alın. 160 lık yani turbo + supercharger beslemeli olsun.

    150 lik bmt'ler 122'liklerin yazılımlı halidir.

    bu arada oto yedek parca sektorunde calısmaktayım 122lik cax, 160 lık cav motor'lardan farklıdır cth'lar. kullanılan tum parcalar en guncel ve en kaliteli firmalar tarafından üretilmektedir.

    ben aracımı cok zor buldum temmuz 2019'da 109.500 e aldım cth motor makyajlı cam tavan dsg ve led farlı en onemlisi hatasız boyasız tramersiz ve 55.000 km'de idi, suan 60.000 km'de 150 bin lira veriyorlar vermiyorum altın gibi cunku

    ve sunu unutmayın asırı keyifli direksiyondan inmek istemiyorsunuz. dsg olsun sorunlu olsun ama dsg olsun manuel almayın. satarken cok zor ama dsg hemen satılır. bide 160 lıksa elde kalmaz.

    bu arada 2013'den sonra üretilen dsg lerdede eskisi kadar problem cıkmamaktadır.

    benim aslan buda :)





  • Kazasız belasız kullanın Maşallah 😀😎
    Hocam dediklerinizde haklısınız ama eldeki param belli 80-85 e 2012 üzeri temiz bişey bulacağımı sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prmmucahit

    Kazasız belasız kullanın Maşallah 😀😎
    Hocam dediklerinizde haklısınız ama eldeki param belli 80-85 e 2012 üzeri temiz bişey bulacağımı sanmıyorum.
    2012 temiz manuel bulabilirsiniz bütçenize uygun. Manuellerin şanzumanlarında bir sıkıntı yok. Arızalananlar dsg olanlar. 8 senedir 2012 manuel 160 lık kullanıyorum hiç bir sıkınt olmadı. Aracım da 102 bin km de.
  • TremoR666 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam manuele karar kıldım artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prmmucahit P kullanıcısına yanıt
    2014 model 122 lik manuel'im var. 87 bin Km'de. Oldukça memnunum.
  • chronicmaniac kullanıcısına yanıt
    Dsg düşüncesi tamamen çıktı aklımdan. Olabildiğince temiz cam tavan manuel ilan avındayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spacer imalatına başladım arkadaşlar :)
    1 hafta kadar kendi aracımda test ettikten sonra satışını yapmaya başlayacağım.




  • https://www.youtube.com/watch?v=H-AIEjYZGUQ&feature=youtu.be

    Detayli bakim yaptirmak isteyenler izleyin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedRocco34

    https://www.youtube.com/watch?v=H-AIEjYZGUQ&feature=youtu.be

    Detayli bakim yaptirmak isteyenler izleyin :)
    Abi selam, 70 Bin TL'ye kadar scırocco bakıyorum manuel,otomatik fark etmez bulunabilir mi sizce? ne önerirsiniz otomatik filan alınır mı
  • arkadaşlar piyasa bu aralar cok uçuk durumda. siz olsaydınız aracınızı satar mısınız ? daha da değerlenir mi dersiniz?

    suan bende 2012 scirocco manuel var. cth motor 160hp boş paket. değişensiz,boyasız tramersiz 140 binde. extradan 18" orj interlagos var. Suan ne kadar eder tahmini? ilanlarda 90-95 bin görüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crash47

    arkadaşlar piyasa bu aralar cok uçuk durumda. siz olsaydınız aracınızı satar mısınız ? daha da değerlenir mi dersiniz?

    suan bende 2012 scirocco manuel var. cth motor 160hp boş paket. değişensiz,boyasız tramersiz 140 binde. extradan 18" orj interlagos var. Suan ne kadar eder tahmini? ilanlarda 90-95 bin görüyorum
    2014 dsg full aracım var 160 lık, makyajsız, 50bin km de. Clio çöpüne 150 istendiği bu piyasa şartlarında 120 den aşağı vermezdim.

    İki gün sakarya ziyareti için şirket aracına kaldım normalde arabalar bu kadar boktan mıydı dedim, araçlarınızın kıymetini bilin valla ben sattım tekrar aldım, arada kullandığım araç da mersoydu öyle diyim




  • arakadaşlar aracımın 10 bin bakımı geldi. sizler hangi marka filtreleri kullanıyorsunuz? Yağ olarak motul 5w-30 kullanacam. Filtrelerde Bosch nasıldır ?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bende yaklaşık 1 yıldır Scirocco kullanıyorum. 2010 Model, Manuel, 160' lık, CAV kodlu olanından.
    Araç üzerinde Kırmızı Kafalı OEM R8 Bobin ve muhtemelen NGK İridyum Buji, Forge Wastegate ve Stage 1 yazılım var. Bunlar benim bildiğimi sandıklarım Tabi bunların yanında (aktif) çift çıkışlı el yapımı Warex egzoz setimiz var. Orijinalı tek taraflı. Katalitik konvektör filan hiç bir şey yok. Direk düz boru anlayacağınız. (Vize düşmanı) Bunlara bağlı olarak arka tampon egzoza uyumlu olacak şekilde değiştirilmiş. Bütünlük bozulmasın diye ön taraf R tampon yapılmış. Araç şu anda yaklaşık 220BG güç üretiyor(asfalta ne kadar aktarıyor onu bilemiyorum) ve stok 160' lık Scirocco ile karşılaştırdığımda bariz olmasa da performans farkını görebiliyorum. Aracın daha atak ve seri olduğunu söyleyebilirim. Sürüş zevkini değiştiriyor. Spor yayımız var ve konforu olumlu ölçüde etkiliyor. (Eibach olması lazım diye hatırlıyorum) Üstelik jant ve lastik ebatları orijinalinden farklı. Lastik olarak Goodyear Eagle F1 Asymmetric serisini kullanıyorum. Yol tutuşu fena değil. Belki selefi olan daha iyileri vardır ama denemek lazım.
    Bütün bu değişiklikler aracın daha önceki sahibi olan yakın arkadaşım tarafından yaptırılmıştı. O yüzden araçta ne var ne yok, hangi marka kullanıldı, hangi ustaya yaptırıldı şeklinde sorularla kendimi çok fazla yormadım. Aldım kullanıyorum. Arkadaşım Off-Road sevdasından dolayı bir başkasına satmıştı aracı. Satın alan eleman 1 yılı aşkın bir süre kullandı. Ondan sonra ben satın aldım. Eleman araca iyi bakmış ve ben sadece yağını ve polen filtresini değiştirdim
    Hatta ben aldıktan 2 ay sonra geri satın almak istedi ama henüz hevesimi almadığım için satmadım
    Araçta şu anda Castrol Edge 5w30 yağ kullanıyorum ve her motor yapısından dolayı 5.000km' de bir yağ değişimi öneriyorlar. Ben ilk değişimden sonra 8.000' e yaklaştım ve yakın bir zamanda değişim yaptırıp Motul marka yağ kullanmayı düşünüyorum.
    Bu güne kadar gördüğüm tek dezavantajlı durum yağ sıcaklığı oldu. Maalesef yaz aylarında normal kullanımda 100 derecenin altına inmiyor. Kış aylarında ise sıkıştırınca 110 dereceyi rahat görüyorum. Hatta yazın en sıcak aylarında Antalya-Fethiye arası sahil yolu kullanarak yaptığım yolculukta rampada gazlayınca 115 dereceyi geçtiğini gördüm ve ayağımı gazdan çekmek zorunda kaldım.

    Şu an kullanmış olduğum Scirocco' da herhangi bir motor arızası ve hasarı bu güne kadar yaşanmamış. Kazaya filan da karışmamış. Ben aldığımda 163.000km' deydi ve şu anda 175.000km' ye yaklaştım. Herhangi bir performans kaybı ya da kafamda soru işareti oluşmadı. Ben aracı çok sıkıştırmıyorum. Araç ısınmadan gaza yüklenmiyorum ve çoğunlukla sakin kullanıyorum. Evden işe işten eve. Sakin giderken baktım canım sıkıldı, yolda müsait, o zaman hakkını veriyorum
    Yakıt tüketimi ise şehir içi ortalama 9.5-11 lt arası değişiyor. Uzun yolda 6.5lt-8lt arası.
    Altımızda ki bir yarış arabası değil ve stok frenleri de en olumsuz yönü diye düşünüyorum. Çünkü 200kmh' dan sonra yavaşlamak istediğinizde istediğiniz cevabı alamıyorsunuz. O hızlarda iken durmak istediğinizde ise "İşine bak ben böyle iyiyim!" diyor adeta. Durmuyor daha da hızlanıyor Normalde frenler için hatırı sayılır bir para harcayıp güçlendirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. (Neyse ki daha önceden uzunca bir süre 1979 Model Renault 12 TX kullandım ve az kavrayan frenleri yadırgamıyorum)

    Bunları Scirocco almak isteyen ama kafasında soru işareti olan ve mevcut stok Scirocco' suna giriş seviyesi olarak neler yaptırabileceğini görmek isteyenler için kısa bir bilgilendirme olur belki diye yazdım. Belki yazılım yükseltilebilir ve daha fazla güç alınabilir ama bununla birlikte bir çok motor vb. modifikasyon gerekebilir. Aracımın şu anki haliyle daha fazla yüklemeyi kaldıramayacağını düşünüyorum. Piston kırma mevzusu başıma gelsin istemiyorum açıkçası.

    Sonuç olarak Scirocco zevkli bir araba. Ne yazık ki ülkemizde imaj olarak keko arabası kategorisinde değerlendiriliyor

    Allah kimseye kaza bela vermesin diyerek bir kaç görselle noktalıyorum.




  • Herkese iyi akşamlar. 2012 model bi-xenon farlı scirocco aracım için led xenon ampul araştırıyorum. Fiyat aralığım yok. En kalitelisini arıyorum. Önerileriniz nelerdir. Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scirocco için SPACER imalatı yapacağım haberini verdikten sonra detayları burada paylaşmaya fırsatım olmadı hiç.
    şu ana kadar 40 tan scirocco sahibine kendi ürettiğim spacer ları gönderdim ve memnuniyet oranı çok fazla.

    videoyu izleyin ve ne titizlikle hazırladığımı sizler de görün. görüşmek üzere.
  • BENDEN SPACER ALAN ARKADAŞLARDAN BAZILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 25 Nisan 2020; 12:23:53 >




  • merhaba sciroccco alıcam ama bi az yakanı var birde çok yakanı var bunlar neye göre değişiyor 150lik 160lık mı tek farkları
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.