Şimdi Ara

Schengen vizesi ve transit gecis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar cok acil cevaplanmasi gereken sorularim var bilgisi olan biri bakarsa cook sevinirim

    Durumu anlatayim. Arkadaslarla yaptigimiz planda romanyaya gidip romanyadan schengen bolgesine (almanya) gecicez. Bildiginiz gibi romanya schengene dahil degil. Romanya vizesi almadan romanyada 1 gun kalarak bu gecisi yapabilir miyim? Internette transit gecis adi altinda 5 gunluk bir hakkim oldugunu okumustum ne kadar dogrudur?

    Bir diger sorum vizeyi alabilmenin en kolay yolu nedir? Kapi vizesi diye bir sey duydum. Gidilecek olan yerlerin ucak bileti vs. gosterip vize alma seklinde. Bu sekilde aldigimda gerekli olan belgeler nelerdir? Yoksa direk evraklari hazirlayip formal yoldan vize mi almaliyim?

    Son sorum ise vizeyi mesela almanyadan aldiysam ilk almanyaya gitmek zorunda miyim ?

    Cevaplarsaniz bana inanilmaz yardim etmis olursunuz simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • VİZE

    Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya yapacakları 180 gün içindeki 90 günlük turistik ziyaretlerinde ise, vize almalarına gerek bulunmamaktadır . Romen makamlarının vize için talep ettiği belgeler hakkındaki bilgilere Romanya’nın Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul ve İzmir’deki Başkonsolosluklarının web sayfalarından ulaşılabilmektedir.

    Öte yandan, Avrupa Birliği veya bir Schengen ülkesi tarafından düzenlenmiş geçerli çok girişli vize veya oturma izni sahibi Türk vatandaşları, 1 Şubat 2014 tarihinden geçerli olmak üzere, vizeden muaf olarak Romanya’ya giriş yapabilmekte ve son 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkede kalabilmektedir. Durumları yukarıda sayılan koşullara uymayan vatandaşlarımız Romanya’ya turistik amaçla seyahat etmek istedikleri takdirde, mutlaka Romanya’nın kendilerine en yakın dış temsilciliğinden giriş vizesi almak durumundadırlar. Sınır kapısında vize alınması mümkün değildir.



    http://www.mfa.gov.tr/romanya.tr.mfa




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.